4 REACTIES

 1. Joris is er bijna. Als hij dezelfde redeneringen doortrekt naar de onderwijssector, de zorg, pensioenfondsen etc. dan komt hij tot de conclusie dat de overheid in al deze sectoren het probleem is. Hij zal zien dat politici dezelfde mate van schade aanrichten in elke sector die door de overheid wordt gecontroleerd. Daarna belandt hij vanzelf bij het individu, de burger die tot in elk aspect van zijn leven door de staat wordt bestuurd. Wie is hier nu de tijdbom in het hart van onze samenleving?

  Andries Wijma [2] reageerde op deze reactie.

 2. @opt-out [1]:

  Joris maakt veel nuttige opmerkingen, vooral in het kader van niet te zwart-wit denken zoals sommigen wel doen.
  Hij is wel duidelijk democraat en ziet de vrije markt niet zitten (behalve het toepassen van gecontroleerde marktmechanismen).

 3. Arme Joris,

  hij ziet dat er wat fout zit maar hij ontbeert het conceptuele kader om eea te plaatsen aangezien hij terugvalt op de kennis uit zijn staatsscholing.

  Dit blijkt uit zijn assumpties over democratie en oligopolies etc.

  Typisch is ook de opmerking ‘ in vrije markt kunnen bedrijven failliet gaan’ Faillissement en beperkte aansprakelijkheid zijn overheidsconstructen. Dus hij is op de goede weg (too big to fail is uiteraard fout) maar hij denkt niet door.

  Joris moet eens wat Mises, Rothbard en Hoppe lezen. Of wat Tom Woods podcasts bekijken.

  opt-out [4] reageerde op deze reactie.

 4. @hijseenberg [3]: Je ziet inderdaad aan zijn gezichtsuitdrukking de innerlijke strijd die hij met zijn geconditioneerde ik aan het voeren is. Wellicht ook nog een vleugje Nozick’s ‘Tale of the Slave’ om zijn brein te bevrijden.

Comments are closed.