Griekenland FaillietU zult direct opmerken dat ze dat al lang zijn! Maar je kunt failliet zijn in de EU zonder dat die toestand erkend en genoemd wordt. *****
Als de feiten wel genoemd zouden worden, zijn er in de EU nog wel meer failliet!!!*****
UPDATE 21.55 uur .


Maar de Grieken hebben een uniek plan: Laat toeristen in Griekenland belasting innen!
Dat betekent dat toeristen moeten spioneren of er wel BTW wordt berekend, of ze bij het afrekenen een kwitantie krijgen waarop BTW gespecificeerd is, en of er nog andere verdachte tekenen van belasting ontduiking zijn.

Het is nog niet bekend of die toeristen daarvoor betaald worden (hoeveel?)  en of ze eerst een opleiding krijgen.
We zullen snel weten wat er gaat gebeuren want de komende week wordt er weer in de EU gepraat
En er zijn geruchten dat de EU de nieuwe voorstellen van de Grieken niet zal accepteren.
En wat dan?

Update 21l56 uur Zoek de ” undercover” belastinginspecteur!
http://www.zerohedge.com/news/2015-03-08/sunday-humor-spot-greek-tax-collector

 

 

7 REACTIES

 1. Natuurlijk absurd dat een klant zou wil zeker stellen of hij niet alleen voor zijn product betaald heeft, maar ook voor de afpersende nietsnut die de verkoper/productent lastig valt zonder iets toe te voegen aan het product wat de klant koopt.
  Als ik iets koop, hoop ik altijd dat de winkelier of horecaondernemer daar zoveel mogelijk ZELF aan overhoudt.

  Misschien is de logica wel dat als iemand dan toch 6 heeft betaald voor een product wat maar 5 kost, hij zeker wil zijn dat die extra aangerekende 1 wel degelijk aan de btw-mafia wordt afgedragen, maar dat is natuurlijk onzin.
  Als ik 6 als prijs aanvaarde in ruil voor het door mij gekocht goed of dienst, kan het me verder niet schelen waaraan de verkoper dit besteedt. Het is alsof ik zou moeten checken of ie de huur van zijn pand wel betaald of zo. Dat doe je toch ook niet?
  Sterker nog: de verhuurder van het bedrijfspand voegt tenminste waarde toe aan de onderneming, de overheid echter niet. Dus waarom zou ik willen dat de ondernemer 1 euro van de ontvangen 6 afstaat?
  Dat slaat nergens op want als ik zo begaan ben met wat er met mijn geld gebeurt dan moet het daar natuurlijk niet ophouden doch dan moet ik vervolgens naar de overheid stappen om te kijken of die wel degelijk haar leveranciers -tijdig- betaalt en of ze geen geld verspilt aan te dure kantoren en oorlogstuig terwijl ze anderzijds haar obligaties niet dreigt te kunnen aflossen.

  Dus waarom zou ik perse willen dat mijn cafebaas 1 aan btw afdraagt als dat geld vervolgens in een groot zwart gat verdwijnt, waar het in het beste geval “gewoon” verkwist wordt, maar in het slechtste geval voor criminele activiteeiten wordt aangewend bv. voor douaniers die mij lastig vallen op de luchthaven wanneer ik mijn eigen contant geld of (volgens hen te veel en te dure elders gekochte spullen) transporteer?
  Ik zou wel gek zijn om te willen dat de sowieso reeds extra betaalde EUR 1 daadwerkelijk aan de roverheid wordt afgedragen.
  Liefst betaal ik slechts EUR 5, maar als ik EUR 6 betaal zg. wegens btw, dan word ik liever “bedot”(*) door de verkoper (die er vervolgens heus geen wapen mee koopt om mij mee te bedreigen) dan dat ie het echt geeft aan die gevaarlijk bende die niet alleen hem viseert maar ook mij.

  (*) overigens niet echt bedot want als ik van tevoren wist dat het product 6 zou kosten en ik betaal 6 dan is het OK. Het maakt me dan niet zoals gezegd niet uit of ie deze of gene leverancier, huisbaas, werknemer of whatever wel of niet betaalt: we waren een prijs overeengekomen en vervolgens levert hij het goed of dienst en ik de centen en van enig bedrog is dan verder totaal geen sprake.

 2. @John [2]:

  “Maar dat heeft de toerist er graag voor over.”

  No compris. Verklaar even waaram heeft de klant het er graag voor over om extra BTW te betalen?

 3. Tja.. Ik sta er niet van te kijken als het echt zou gebeuren. In alle tijdperken heb je NSBers gehad.. Dus nu zullen ze er ook zijn..

 4. De SP-ers, Groen Linksers en PvdA-ers staan nu als Griekenland-toerist voor de verschrikkelijke keuze om zélf in hoogsteigen persoon de Stasi-verklikker uit te gaan lopen hangen voor het soort ideeën dat ze aanhangen. Dan komt het opeens wel heel dicht bij hun eigen persoontje. Dat ze zelf het vuile werk moeten gaan doen en niet een ander. Ik hoop alleen maar dat dit ze zal ontnuchteren over wat socialisme werkelijk is.

  Naam * [6] reageerde op deze reactie.

 5. OMG die regering is zeker belobbied door een fingerprint scanner fabrikant.

Comments are closed.