Oekraiene+Rus.BeerOekraine, Oorlog EU/US —RUSLAND en CHINA hoe gevaarlijk?*****In de dreigende (atoom)oorlog in Oekraine was nog een grote vraag aan welke kant China stond. Het schijnt nu duidelijk te zijn dat Chins de kant van Rusland heeft gekozen.

Dit is te concluderen uit een toespraak van de Chinese ambassadeur in België die overduidelijk sprak over de terechte zorg van Rusland voor de opdringende EU/US. Vooral toen met hulp van het westen de Russisch gezinde Oekraïense president Yanukovich door een coupe werd weggejaagd en vervangen door de pro-US Porochenko. *****Een schande dat ook Nederlandse politici daar een genietende rol in speelden (spelen).

Daarna kwamen de ontwikkelingen in Oost Oekrsiene , de Krim, de MH17. Met gevechten met grote materiële schade en met 5000 doden en vele gewonden tot nu een gammele wapenstilstand.

Hoe duidelijker China deze pro-Russische houding versterkt hoe groter de kans op het voorkomen van een echte oorlog in de Oekraiene. Rusland en China schijnen trouwens ook al op financieel gebied telkaar te vinden tegen de dollar.

Wat betreft latere oorlogen die kunnen ontstaan uit de crash van financiële systemen is dat een andere zaak. Ook die dreiging is zich wezenlijk aan het ontwikkelen.

19 REACTIES

 1. De reaktie van de USA toen de Russen in de jaren 60 Cuba hielp, staat me nog helder voor ogen.

 2. Als je verdeeldheid en chaos in een land WILT veroorzaken ga dan de oppositieleider LATEN vermoorden!! Beproefde methode.

 3. Ik las, nota bene, op de site van de NOS dat het vermiste toestel de MH370 nadat het van de radar verdween het erop lijkt dat deze nog 7 uur is doorgevlogen!! En daarna waarschijnlijk in zee is gestort. Het zou dus ook best ergens geland kunnen zijn?

 4. @Joseph Kétèll [1]:
  Ook ik denk dat steeds meer mensen doorkrijgen hoe belazerd worden. Tot nu toe lukt het de VS en EU niet om de mensen te mobiliseren. Zouden wevtoch een beetje wakker zijn geworden?

 5. Als de inwoners van een land zich met elkaar verbonden zouden gaan voelen en een eenheid gaan vormen, dan zou er een kans van slagen zijn om de vrede te bewaren. De politiek heeft bewezen dat ze oorlogszuchtig zijn om aan de macht te komen, denk aan Oekraine en de VVD er Van Baalen die de meningte opjende en met gebalde vuisten en aanzette tot tweedracht in dat land. Daardoor er kans was op een oorlog met Rusland ontstaan. Laat EU haar eigen problemen maar oplossen, en niet de intensie hebben van een wereldmacht te zijn. Als er oorlog komt zijn ze nergens en zitten de inwoners met de gevolgen.

 6. @Joseph Kétèll [1]:

  Het is nog erger dan je denkt…..

  Deutschland ist eine US Kolonie und immer noch nicht Souverän!

  https://www.youtube.com/watch?v=aYycCfBDEHI

  Aktuell: Deutschland ist nicht souverän – kann man in wenigen Minuten herausfinden

  https://www.youtube.com/watch?v=SgC-FKT9z6A

  Die BRD – Ein nicht existierender Staat

  https://www.youtube.com/watch?v=K9voWN1F2PA

  En indien u dacht…goh die Duitsers toch……., in 1984 is art. 1 en 2 uit onze grondwet verwijderd , en weet jij nu waar het KONINKRIJK DER NEDERLANDEN ( hoofdletters ! ) ligt ?

  IIS [12] reageerde op deze reactie.

 7. http://xandernieuws.punt.nl/

  IS(IS)mobiliseert Europese moslims voor opstand en verovering Rome in 2020
  Xander 01-03-2015 15:32 – (6) – in Christendom, Eindtijd & Profetie, EU, Islam & Terreur, Israël & Joden, Maatschappij, NWO-Complot

  ‘Moslims moeten alliantie aangaan met linkse pro-Palestijnse anti-Israël activisten en de wapens oppakken’ – Egypte zet leger in voor totale oorlog tegen IS(IS) – President Obama blijft grootschalige actie tegen IS(IS) weigeren

  Moslims verwachten met behulp van pro-Palestijnse linkse partijen uiteindelijk de macht in Europa over te kunnen nemen.
  Lees even verder::::

 8. @Raaymond [8]:

  Dank voor de interessante links en duidelijk dat er mensen zijn die helder kunnen weerleggen in wat voor bij de VS ondergebrachte macht we leven en wat elk onderdrukt land is of moet worden.

 9. De Russen in de Oekraïne willen gewoon van de Oekraïne los met zijn ongekozen regering. Ik kan me voorstellen dat Rusland dit op z’n minst heimelijk probeert te ondersteunen. Dat de MH-17 is neergeschoten is absoluut afgrijselijk maar waarschijnlijk een stommiteit bij het uitoefenen van het militaire vak, die niets verandert aan een politieke discussie.
  EU bemoeit zich met een gebied dat buiten zijn rechtsgebied ligt en buiten de NAVO en buiten de WEU. De Russen aldaar hebben dus geen belang bij een aan hun opgelegde “bevrijder” want als je heel diep in hun hartje kijkt, zijn zij Russen.
  Kortom blijf er gewoon van af als Westen, we hebben potverdrie al het héle Oostblok als Cordon Sanitaire van het linkse sociaal-democratische Europa tegen het ultra-rechtse Rusland dat door een ex-KGB-er wordt geregeerd wat wil je nog meer? Dit is t.o.v. de jaren 70 of 80 een luxe!
  Wie is de EU of de NAVO om te bepalen bij welk land Russen zelf aldaar graag willen horen? En dat de Krim bij Oekraïne hoort is door de communisten opgelegd tijdens Chroestsjov dus dat dat nu bij Rusland hoort klopt veel beter met de realiteit van vóór die linkse waanideeën.
  China heeft dus ondanks al zijn eigen landjepik zoals bij Tibet e.d., toch in dit geval best een punt.

  reiny [16] reageerde op deze reactie.

 10. Samenzweringstheorieën: De MH370 is foetsie.
  Het toestel van de MH-17 vlucht is een ándere dan de MH-370.
  Malaysia Airlines heeft, voor alle duidelijkheid, twéé toestellen verloren, remember?
  Als de MH-370 op de plek zou liggen waar je de MH-17 zou verwachten, dan een conspiratie-theorist zich allereerst de vraag horen te stellen: waar is de MH-17 dan?
  Als men zich die vraag niet stelt, dan denkt men dus om te beginnen al niet ver genoeg, en niet sceptisch genoeg. Maar dat is geen verrassing als men in theorieën gelooft, dat men niet ver genoeg denkt of vragen blijft stellen. Net een geloof dus.
  Als er ook maar één aantoonbaar geval is van een lijk of persoonlijke spullen van iemand die aantoonbaar op die MH-17 is gestapt, bijvoorbeeld geïdentificeerd als passagier door de experts, of persoonlijke eigendommen daar zijn aangetroffen die bij een verdwenen MH-17 passagier die aantoonbaar op de MH-17 stapte, dan zou je als conspiratie-theorist w.b.t. “MH-370 = MH-17” al met een lastige vraag zitten die je hele theorie onderuit zou kunnen halen. De vraag zou dan zijn: waar is de MH-370 als het niet de MH-17 is, met nog altijd opties open dat-ie gewoon wél werkelijk ergens in zee is gestort, door een ongeluk en geen aanslag.
  De “historische” context: Je zit sinds 911 in een hete oorlog met terrorisme, en een koude oorlog met Rusland en China. Er zijn tal van meningen die zich uiten en hun propaganda benutten, er zijn altijd en eeuwig intriges waarbij ook media en propaganda wordt ingezet. Als iemand op deze manier het westen in discrediet wil brengen, met allerlei samenzweringstheorieën, dan lukt dat in enige mate. Maar waarom zou je van een onbekende afzender allerlei ideeën accepteren die tegen het systeem van je eigen beschaving zijn gericht? Wat voor samenzwering zit er eigenlijk achter al diegenen die het geloof in complottheorieën maar verspreiden? Is dat allemaal zo zuiver op de graad?

  Raymond [15] reageerde op deze reactie.
  Leendert [17] reageerde op deze reactie.

 11. @Pteranodon [14]:

  Helemaal eens, ik kan er ook niet bij met mijn hoofd. Als ik beelden zie van de rebellen in Syrië dan zie ik een enorm amateurisme waarvan het toppunt het door hun zelf in elkaar gekluste hellcanon is waarvan zij vol trots filmpjes maken. Als ik dan in vergelijking de rebellen zie in Oost-Oekraïne zie, dan zie ik en professionaliteit en wapentuig waarvan het reguliere Oekraïnse leger verbleekt. Dan kan je mij niet vertellen dat Rusland hier niet zwaar bij betrokken.

 12. Het parlement van de Krim vroeg om Russische steun, en ze krijgen een referendum, dat is meer dan wat Nederland kreeg. Want het advies gevend referendum destijds was duidelijk genoeg, 2/3 was tegen een Europese grondwet. Echter Balkenende gooide de uitslag in de prullenbak, daarbij plotseling internationale verdragen naar boven halende, waaraan de Nederlandse Grondwet ondergeschikt zou zijn, echter gemakshalve “vergetende”, dat ook voor het ondergeschikt maken van de nationale grondwet aan internationale verdragen toestemming van de bevolking nodig was geweest, welke nooit gevaagd is. Daarenboven erkent het UNO handvest het zelfbeschikkingsrecht van een bevolking. Derhalve is het moeilijk vol te houden dat Nederland een democratische rechtsorde heeft. Er is gewoon een dictatuur van corrupte politici, die kennelijk van mening zijn, dat de bevolking eigenlijk onder curatele staat.

Comments are closed.