https://www.youtube.com/watch?v=USw5LDcwQzE

32 REACTIES

 1. Jammer dat je het hele gesprek niet kan volgen, alleen even in het begin en dan ook matig. Mij lijkt de jongeman redelijk beleefd te blijven. Verder en krankzinnige zaak natuurlijk. Men had een verzoek aan hem kunnen richten dat hij zijn voeten van de bank moest halen en voordat aankondigen dat hij een agent van politie is en dat als hij dat niet zou doen hij een proces verbaal zou moeten geven. Is dat gedaan? Ik denk het niet. En wat een machtsvertoning zeg, alleen al die houding en die vuist open en dicht bij de agent die steeds in beeld was. Dit is pure uitlokkerij. Ach, we moeten zo nodig meedoen met het Amerikaanse systeem dat ons door de strot geduwd wordt en langzaamaan doch in steeds sneller tempo moeten we angstig en gedwee gemaakt worden.

 2. Aanklagen dat tuig. Geef ze een ongelooflijke schop onder de ballen en ontsla ze. Ongezien de bijstand in, compleet met alle wetten, regels en verplichtingen. Dat zal ze leren om hardwerkende Nederlanders te piepelen. Gatverdamme wat een treurige eikels. Hoe diep zijn we nu al gezonken? Kan het nog dieper?

 3. Daarom ga ik niet met het openbaar vervoer.
  Je bent ontrecht en ontwapend, dus maar beter altijd gewoon je ID laten zien en netjes betalen.
  Anders ontvoeren ze je en eisen alsnog je productiviteit op. De kwaal is erger dan het middel.
  Eens zal het tij keren en zullen deze mensen aan het kortste eind trekken.

 4. Uw id bewijs alstublieft, zeg ik altijd wil je al met pensioen dan…..kut samenleving dit!

 5. Dit soort aapjes altijd eerst om hun ID vragen, dat zijn zij wettelijk verplicht om te tonen. Dat uniform kan zo van de toneelschool komen.

  Oordelend in punten:
  Voeten op bank-tokkie: -1
  Acteer-aapjes in zwarte pakkies: -2
  Vertical Video Syndrome: -333 punten.

  De aapjes doen mij denken aan een ander aapje (met ‘collegaas’ in de buurt) die een tijdje geleden ruzie met mij zocht in de trein. Hij kon mij niks maken en probeerde iets te provoceren wat niet lukte. Dit soort malloten verpesten het voor aardige conducteurs die er gelukkig ook zijn.

  Naam * [8] reageerde op deze reactie.
  G.Deckzeijl [27] reageerde op deze reactie.

 6. Als dit geen machtsvertoon is dat neigt naar fascisme!

  Met het denigrerende: Persoontje!

  Zorg maar dat u uw ausweiss op zak heeft en ze aanspreekt met u.

  Want u bent de burger en zij zijn de machthebbers en anders smijten ze je persoontje zo de bak in!

 7. Lullig, maar hier zitten wel twee kanten aan. Wanneer een in zijn ogen normale burger hem aanspreekt op zijn wangedrag, dan kan deze de pot op en nu ze zich bekend maken als politie, dan is het ‘natuurlijk asociaal, wat ik deed’. Libertarisme is een mooi streven, maar met tientallen procenten horken zal het lastig worden.

 8. Never nooit niet je voeten op een bank leggen van de overpriced NS met hun rotzooiende topmanagers. Zou ze niet eens voor een seconde de kans willen geven om mij als een klein kind aan te spreken en naar huis te sturen met een door idioten verzonnen bon.

  Overigens, die 300 miljoen verlies van de Fyra maffia moeten wel terugverdiend worden en een kaaskop plukken is daarvoor het meest geschikt. Kijk, onze Ali’s hebben een te kort lontje om daarover aangesproken te worden, voor de controleur het weet heeft ie een mes in zijn ribbenkast en dan mag Ali een paar uur gaan schoffelen, en dat weet het controleurtje drommels goed en zal zeker van te voren goed een inschatting maken wanneer op te treden of afstand te houden. Weet zeker dat hij dat tijdens zijn ‘opleiding’ heeft geleerd hoe om te gaan met welk ras.

 9. Zo behandel je klanten niet.
  Ook niet in het OV.
  Je deelt dan voetdoekjes uit ofzo, met het ns logo erop.
  Dit is waanzin en het nijgt mij dat deze Gijs zich mag verdedigen tegen het geweld van de ‘agent’. Want immers hij initieert het!

  Vilseledd [15] reageerde op deze reactie.

 10. @Matthijs [14]:

  In een transactie zijn klant en aanbieder gelijkwaardige partijen, die elkaar met hetzelfde respect dienen te behandelen.

  “Je deelt dan voetdoekjes uit ofzo, met het ns logo erop.”

  Ja, of sommige conducteurs zeggen: “Als u er een krantje onder legt, is het geen probleem.” Maar meent die dat werkelijk. Het is toch een kwestie van fatsoen om normaal met je voeten op de grond te gaan zitten in het openbaar.

 11. Opleidingseisen politieschool, e.d.,

  – De Nl nationaliteit bezitten of bereid zijn deze op afzienbare tijd te behalen.
  – De Nederlandse taal spreken of deze op afzienbare tijd aan te leren.
  – Een afgebroken middelbare schoolopleiding.

  Clear?

  Vrede, Zé.

 12. Sind wanneer zou je je moeten identificeren aan een man met bril op en een nylon jas en daarnaast een stuk schorremorrie in een leren jackie en een spijkerbroek? Tja, aan de conducteur prima hoor. Maar aan gewone burgers niet hoor.

 13. waar wordt je zo als “klant ” behandeld? zo kan je alleen maar behandeld worden met een machts positie. zonder macht positie kan je vriendelijk vragen om het voertuig te verlaten als hij zijn voeten niet op de grond wilt houden(als hij zijn voeten op de bank houdt, kan je zelfverdediging gebruiken((eigendom)).

 14. “Persoontje”??? Ik hoop dat ooit één van die ambtenaartjes (die geüniformeerde persoontjes) dat tegen mij zegt.
  Die stukken nazi-persoontjes vreten GVD van de centen, die ze mij en andere productieven door hun collegaatjes belastingambtenaartjes laten afdwingen (omdat ze zelf te laf zijn om mij om een salaris te vragen).
  Wát een zielige vertoning van die machtsmisbruikers.

  En inderdaad, Vilseledd, die gozer moet met zijn poten op[ de grond blijven. Gewoon in het kader van simpel en normaal menselijk fatsoen, omgaan met andermans bezit en even denken aan de gevolgen van een luie, lakse of vermoeide actie. Simpel. Maar om dit nu opeens te gebruiken (uw reactie 12) tegen libertarisme verbaast mij wel. Heeft iemand ooit gezegd dat er nooit meer a-sociale mensen zouden zijn in een libertarische samenleving? Natuurlijk houden we a-socialen en criminelen (al zouden we dan wel verlost zijn van circa 1 miljoen FTE a-sociale criminelen…, jawel die ambtenaartjes).

  Maar liever die problemen te lijf gaan in een vrije samenleving met de enkele nadelen die daar misschien aan vast hangen, dan in een steeds fascistischer wordende maatschappij dit soort wangedrag laten oplossen door een stel “nauwelijks VMBO niveau ontstegen” enge mannetjes en vrouwtjes die te stom waren om een vak te leren en ook nog een vorm van “macht” hebben gekregen.

  Vilseledd [25] reageerde op deze reactie.

 15. Elk bedrijf heeft het recht reclame te maken zoals men dat goed dunkt.

 16. Als je op die leeftijd nog niet weet dat je je vieze schoenen niet op de bank moet laten rusten dan heeft-ie (ook qua opvoeding) wel erg onder een steen gewoond als het ware. Want let wel, deze “fascisten” pakken wel zo iemand eruit en niet iemand die niet met zijn vieze schoenen op de tegenoverliggende bank verwijlt. Waar is die 2e ticket voor die stoel trouwens. Dus ook 1x zwartrij boete erbovenop. Maar diegene die hem aanspreekt, heeft, toegegeven zij het, wel een pesthumeur en komt erg onsympathiek over de manier waarop hij praat. Alsof hij al in een soort staat van oorlog verkeert met de ongehoorzame burger. Ik denk dat een Libertarische burger nooit zijn schoenen op het eigendom van een ander zou leggen, en er zit ook wel verhoudingsgewijs veel rood in de kleding om het voor mij denkbaar te zijn dat hier een socialist wordt aangesproken.

 17. @MMAP [21]:

  “Heeft iemand ooit gezegd dat er nooit meer a-sociale mensen zouden zijn in een libertarische samenleving?”

  Nee, maar het wordt een groot probleem, wanneer iedereen precies kan doen, waar hij zelf zin in heeft. De ene burger, die de andere burger aanspreekt op zijn gedrag, wordt tegenwoordig niet meer gepikt, en dan druk ik me zacht uit; de kans op een mes tussen je ribben is niet denkbeeldig. Het zou een complete janboel worden, wanneer er een geen toezichthouders waren, die ook met boetes en opsluiting kunnen dreigen.

  “Maar liever die problemen te lijf gaan in een vrije samenleving met de enkele nadelen die daar misschien aan vast hangen, dan in een steeds fascistischer wordende maatschappij dit soort wangedrag laten oplossen door een stel “nauwelijks VMBO niveau ontstegen” enge mannetjes en vrouwtjes die te stom waren om een vak te leren en ook nog een vorm van “macht” hebben gekregen.”

  Dat het steeds ‘fascistischer’ wordt heeft te maken met de toename van het wangedrag. Als de conducteur in zijn jarentachtigse kostuumpje weer de trein zou binnenstappen, dan heeft hij binnen de kortste keren bonje met zwartrijders. Waar zwartrijden vroeger als een risico werd gezien en de pech geaccepteerd werd, wanneer de zwartrijder gepakt wordt, reageert de zwartrijder tegenwoordig zwaar verongelijkt. En het erge is: hij meent het ook nog, het is geen toneelspel. Het is jammer dat zowat halve agenten tegenwoordig mee moeten op de trein, maar praat vijf minuten met een NS-medewerker en je begrijpt waarom. Oja, en met die afsluiting van veel stations met poortjes zijn ze ook blij.

  En ach, het VMBO nauwelijks ontstegen. Zoveel meer leer je op het VWO niet, althans weinig wat die agent zou kunnen gebruiken, zoals Shakespeare lezen, integraalrekening of de beginselen van atoomfysica. Nederlands hoef je ook niet op universitair niveau te beheersen om met mensen om te kunnen gaan. Waar ze in getraind moeten zijn en ook goed in getraind zijn is gesprekstechnieken. De smoezenboeken van reizigers van buiten kennen, deëscalerend optreden en je niet van de wijs laten brengen lijkt me belangrijker.

 18. Tis toch heel simpel beste mensen,
  vind jij het leuk als er één zijn poten op jouw stoel legt?
  Ja, dan moet je niet zeuren.
  Als je dat niet wilt, dan dien je jouw poten ook niet op andermans stoel te leggen.
  Wie zaait zal oogsten.
  Natuurwet.
  Wat je ook zaait.

  Beter dus om goede zaden te zaaien.
  Create your own world!
  And live to it,
  The full.

  Vrede,
  Zé.

 19. @Naam * [7]: Onthouden: iedere agent in uniform* mag naar zijn/haar ID gevraagd worden, sterker nog: zijn ze in burger(zoals in het filmpje) dienen ze zich ONGEVRAAGD direct te legitimeren!!!
  Dergelijke stunts hoeven ze met mij niet uit te halen, voeten op de bank of niet.
  Vraag me trouwens af wat er gebeurt als je eerst je schoenen uittrekt…
  Meer op http://www.vrijbit.nl
  *er is een stijgende tendens mbt de berichtgeving over NEP-agenten die mensen beroven.

  Zé. [28] reageerde op deze reactie.

 20. Deze gasten zijn verplicht om zich eerst zelf te identificeren; en als ze dat weigeren hoef jij dat ook niet te doen.
  Je kunt bij mensen met deze kleding niet vaststellen of ze inderdaad van de politie zijn.
  Maar gewoonlijk houden ze je dan aan en liegen ze op het bureau dat ze zich zelf wel geïdentificeerd hebben.
  Zo gaat dat tegenwoordig in het veilige land van Opstelten waar dit soort burgers wel gepakt worden maar waar onze laffe politie grote criminelen en terroristen niets durft te doen.

  G.Deckzeijl [31] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.