Reacties
 1. Marcel schreef op : 1

  Sja mij vertel je niets nieuws Kim, ik kan nog wel rekenen. En redeneren bovendien.

  Onze politici stuiteren al jaren heen & weer over de aanschaf van de Joint Strike Fighter. Een heet politiek hangijzer. Een van de politieke speerpunten is de prijs van dat lovenswaardig lieflijke toonbeeld van luchtwaardigheid voor onze luchtmacht, daar zouden we € 4.500.000.000,- voor neer moeten tellen. Daar krijgen we dan een handvol jets voor. Een schandalig hoog bedrag volgens sommige politici. Die het daarbij dan smalend over ‘speelgoed voor de soldaatjes’ hebben waarmee ze onze weermacht op de meest onbeschofte wijze kleineren.

  Natuurlijk heb ik ook een mening over de JSF. Mijn mening komt erop neer dat als wij onze Jannen vragen om hun leven te wagen in vuurgevechten met de vijand dat wij onze Jannen dan de beste spullen meegeven die er te koop is. Dan gaat het niet meer om het prijskaartje dat er aan het spul hangt, maar of Jan Soldaat vind of het goed genoeg is voor hem. De mening van Jeanine Hennis-Plasgootje daarover zou mij aan mijn politieke reet roesten, eerlijk gezegd. Die Hennis-Plasgootje is zowiezo al een belediging recht in het gezicht van Jan Soldaat. Die dacht met Relus ter Beek alles al wel gezien te hebben, krijgt ‘ie van een grijnzende Marx Rutte nog eens Jeanine op zijn rug gegooid.

  Goed. € 4.500.000.000,- dus.
  Voor de JSF.
  Heet politiek hangijzer. Men schijnt het erg veel te vinden.
  Welke prijs heeft het beschermen van ons land ?

  Gelukkig koopt een andere minister uit het beste kabinet van na de oorlog even voor € 100.000.000.000,- aan windmolens. Dat doet hij zonder met zijn ogen te knipperen. Het is helemaal niet zoveel geld beweert Henk Kamp omdat we die € 100.000.000.000,- lang-zaam-aan in 15 jaar uitgeven. En we redden onze planeet ermee, want als het klimaat vergaat is dat natuurlijk het einde van onze planeet.

  Om nog iets van een idee te hebben van de orde van grootte van deze uitgave is het misschien nuttig om te vermelden dat het om de grootste staatsuitgave uit de geschiedenis gaat. € 100.000.000.000,- is meer geld dan al deze uitgaven bij elkaar opgeteld :
  — 80 jarige oorlog
  — droogleggen van de Haarlemmer- en de Bijlmer meer
  — De Afsluitdijk
  — De Flevopolders
  — De Deltawerken
  — De metro van Rotterdam
  — De Fyra treinstellen
  — De Betuwelijn
  — De Hoge Snelheids Lijn
  — De Noord-Zuid Lijn

  Alle 10 voorgenoemde projecten hebben samen minder gekost als wat er onder verantwoordelijkheid van Marx Rutte uitgegeven word aan lekker duurzame windmolentjes.

  Dat word ons dan verteld door iemand wiens partij voor de laatste verkiezingen nog als partijslogen had windmolens draaien op subsidie.
  Van die partijleider die beloofde dat elke Nederlander er € 1.000,- bij zou krijgen als hij maar herkozen werd.

  De DVC vraag van vandaag is hoeveel 18 miljoen Nederlanders keer € 1.000,- is.
  Tik…tak…tik…tak…
  En…
  voelt u die € 1.000,- al meewegen in uw koopkracht ?
  Volgens mij voelt Jan Soldaat die € 100.000.000,- die mevrouw Plasgootje minder wil gaan bezuinigen op onze krijgsmacht ook nog niet echt in hun slagkracht.

  Maar dat zal wel aan mij liggen. Omdat ik het vredesdividend sinds 1989 niet in mijn zienswijze heb verdisconteerd of zo. Het nieuwe rekenen.

  ESM anybody ?
  Geld aan Griekenland (geen cent naar de Grieken riep Marxiemark voor de verkiezingen) wat we immers met rente terugkrijgen ?

  Staatsuitgaven meer als € 267.000.000.000,- per jaar ofterwijl € 14.833,33 per Nederlander.
  Staatsschuld pak hem beet € 56.000,- per Nederlander.
  Lust u nog peultjes ?

 2. Marcel schreef op : 2

  En weet u wat misschien nog erger is mijnheer Winkelaar ?

  Het ergste is niet dat ik niet getallenblind ben. Erger is dat ik ook nog kan rekenen. En een klassiek-technische opleiding heb gehad.

  € 100.000.000.000,- mag dan voor veel mensen een ongrijpbare grootheid zijn.
  Maar daar kopen we dus windmolens voor in de komende 15 jaar.

  Nu ben ik ook nog zo klassiek geschoold dat je weet wat U = I X R betekent. ρ = U X I en zo.
  Dat is echt LTS electro en eenvoudiger te vatten als E = M.C2, al is zelfs dat nog te vatten voor een oplettende LTSer.

  Maar dat inzicht in U = I X R maakt dat ik inzie dat die € 1.000.000.000,- dust totaal nutteloos zijn, en zelfs de leveringszekerheid doet afnemen. Dat de energiearmoede toe zal nemen, dat betekend dat er veel mensen zullen zijn in de toekomst die hun energierekening niet meer kunnen betalen een daarom afgesloten zullen worden.

  De bedoeling van deze grootste staatsuitgave uit de geschiedenis is dat we onze CO2 uitstoot ermee verminderen. Want door onze CO2 uitstoot vergaat de planeet en als we energie nu maar kneiterduur maken kunnen we dat tegengaan nietwaar.

  Nuchtere LTSers die zich nog laten leiden door rede en logica weten allang dat het CO2 gehalte in de atmosfeer niet te koppelen valt aan het vergaan van de planeet. Dat het de natuur zelf is die het klimaat bepaald en dat de menselijke invloed daarop marginaal is.

  Maar dat we dus met onze staatsuitgave van € 100.000.000.000,- precies 0,0 CO2 uitstoot gaan reduceren. En dat het effect van die uitgave op het klimaat niet meetbaar is.

  Wat echter wel met die natuurwetten van Watt en Ohm in de hand te verwachten is is dat de leveringszekerheid af zal nemen. En dat tegen hogere kosten.

  Ik noem dit soort plannen ronduit crimineel.

  www.vrijechroniqueurs.nl

 3. peter schreef op : 3

  Zonder enkele rekenvaardigheid begrijp ik dat elke Euro besteed aan wapens een vernietiging is van je economische welvaart…wel 2 keer wanneer gebruikt!