Toine MandersToine Manders krijgt geregeld ruimte op RT om zaken uit te leggen, ook gisteren

4 REACTIES

  1. We zijn speelbal geworden van een monopolistische private geldleverancier die kan doen met het geld wat ze wil. We zijn afhankelijk geworden van de macht van één groot machtsbolwerk van mensen die bepalen dat geld onophoudelijk in waarde daalt of daarheen gaat waar zij het wil en landen ongekende schulden kunnen maken totdat ze niet meer verder weten en bezittingen en vermogens moeten roven van hun burgers om de boel draaiende te kunnen houden. Waarom moest er een private geldleverancier komen die macht heeft over al het geld en daarmee feitelijk macht heeft over burgers en landen. Waarom niet het geld in beheer houden van de verschillende overheden gezamenlijk die zorg dragen voor een goed en zuiver beheer en waarbij de waarde van geld afgestemd kan worden op de werkelijke behoefte en reële economie. Waarom de macht leggen bij een private club van mensen die daarmee kunnen beschikken over onze levens, bezittingen en toekomst, waarom?

  2. Well spoken by Toine. Hij kan het altijd weer op een vrij droge manier zeggen. Maar verontrustend is natuurlijk dat veel mensen de oorzaak niet begrijpen, zoals hij terecht opmerkt. Reken maar dat dat een probleem gaat worden. Vooral als het straks fout gaat. Dan wordt de kip gewoon geslacht. Torenhoge belastingen, zware regulering. Dat is het nadeel van democratie. Terwijl toch al vaak in de geschiedenis bewezen is dat welvaart met kapitalisme samen gaat.

    John [4] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.