NachthemelGMet dank aan Nachthemel: Voor het Europese Parlement is de crisis voorbij. Een ruime meerderheid wil per maand per persoon 1.500 euro erbij voor personeelskosten. Het idee voor de extra personeelsuitgaven komt van de Duitse christendemocraten. Die vinden dat ze met de dik 21 mille personeelsvergoeding per maand niet goed uitkomen. Zij hadden eigenlijk 3.000 euro per maand extra gewild, maar in de onderhandelingen met tegenstanders van verhoging is dat bedrag gehalveerd. De bijna 23 mille personeelsuitgaven komen bovenop wat parlementariërs al voor zichzelf krijgen: 8000 euro salaris, 4300 euro onkosten en per vergaderdag nog een dagvergoeding van 300 euro.

Dus voor wie zich nog langer af mocht vragen waarom de NOS-en, RTL-en, Telegrafen, en alle Dijsselbloemen van deze wereld met zulks oorverdovend kabaal blijven gillen dat ‘de crisis nu toch echt voorbij is’; hier ligt uw antwoord. Het Europese Parlement heeft zichzelf een inkomensverhoging toegedacht. Een inkomensverhoging die natuurlijk wel nog eerst even moest worden onderbouwd voor de beeldvorming van ‘het gepeupel, en vandaar ook dat de crisis is voorbij show’ de afgelopen maanden breeduit in de MSM etalage werd uitgestald.

Note: Zover bekend stemden alle Nederlanders en bloc tegen. Uiteraard uitsluitend voor de vorm, want waarom schenken zij hun ongewenste inkomensverhoging dan bijvoorbeeld niet gelijk publiekelijk aan al die arme moslimbootvluchtelingen? Waarom geeft men dat geld uit eigen zak dan niet uit aan de aanschaf van speedboten voor de allerarmsten uit Afrika? Als je dan werkelijk punten wil scoren.

En over die crisis die er niet meer is? De Volkskrant weet te melden dat Nationale-Nederlanden afscheid neemt van haar trouwe uitzendkrachten, vooruitlopend op de nieuwe wet die flexwerkers per 1 juli meer zekerheid moet geven. De verzekeraar probeert hiermee, net als ING eerder deze maand, de dan geldende ontslagvergoeding te ontduiken.

Maar politieagenten voeren ook al weer acties voor een betere cao. „Vooral omdat het snelwegprotest ook op de drukste tijden plaatsvindt, zal de hinder groot zijn. We waarschuwen weggebruikers dan ook om goed de verkeersinformatie te volgen voordat ze de weg opgaan en eventueel een andere route te kiezen, zo sprak een woordvoerder eerder deze week.

En uitkeringsinstantie UWV blijkt dan weer totaal onverwachts een nieuwe ontslaggolf in de bouw te hebben getorpedeerd. De beursgenoteerde bouwreus Heijmans wilde 158 mensen op straat zetten. Heijmans wilde deze vaste krachten ’lozen’ voor goedkopere flexwerkers, zegt vakbond FNV Bouw. Maar het UWV heeft een streep gehaald door de plannen van de Brabantse bouwer na bezwaren van de vakbond. De bouwgigant heeft „niet kunnen aantonen dat er een economische noodzaak is” voor het massaontslag. En dat is opmerkelijk, zeggen verschillende arbeidsrechtadvocaten, omdat ’economische noodzaak’ sinds het uitbreken van de crisis een veelvuldig gehonoreerd argument is geweest – helemaal in de door massaontslagen geteisterde bouwbranche.

Over het familiebedrijf ETAM dat begin dit jaar nog ongeveer 2000 werknemers telde en deze week failliet ging, zullen we het maar helemaal niet meer hebben.

“De topbankiers zijn de realiteit compleet kwijtgeraakt, zij leven in een soort van parallel universum waarbinnen hun werkelijkheid er niet een van deze wereld is”, zo horen we de politiek in relatie tot exorbitante bankbonussen scanderen. Gevraagd en ongevraagd. Dus nu maar afwachten of men hetzelfde zal gaan scanderen over de zich zelfverrijkende Europarlementariërs?

De crisis is voorbij? “De Europese Unie is voorbij”!

Ja, dat zou pas een headline betreffen die de west- Europeanen in doldwaze euforie de straten op zou jagen om zich in een 7 daags bevrijdingsfeest te storten. Het antwoord op de vraag of het volk zich daarbij ook fysiek op de Europarlementariërs zal storten moeten we u vooralsnog schuldig blijven…

3 REACTIES

  1. Als ik rond die tijd een van die figuren in mijn buurt krijg, dan hoeft hij zich in elk geval niet druk te maken over zijn oudedagsvoorziening, zeg maar…

Comments are closed.