9 REACTIES

 1. Ik dacht dat deze gek juist voor Bitcoin was? Dat is toch juist de doodslag voor cash geld? Beetje vreemd artikel vrijspreker!

 2. De dames en heren uit dit filmpje praten allen vanuit ‘het bevorderen van een marktsituatie’. Eerst is er ‘de economie’, en dan gaan ‘we’ daarna eens kijken welk betaalmiddel daarvoor het meest geëigend is. Dit idee komt mij ietwat verwrongen voor.

  Want vanuit ‘de markt’ redenerend zal cashgeld vanzelf verdwijnen, zodra de vraag uit die markt wegvalt. Valt die vraag niet weg, moet je dus al zeker geen cashgeld willen afschaffen. Want dit idee is juist an sich al contra ‘de marktgedachte’ die men zegt te willen bedienen.

  Wil iedereen ‘digitaal’, dan verdwijnt cash vanzelf. Wil iedereen cash, stopt digitaal vanzelf. Dus waarom niet laten kiezen door het individu, de bezitter van zijn eigen geld, met naast elkaar een bestaansrecht?

 3. @G.Deckzeijl [3]: Een mevrouw in het filmpje praat over geld gedekt door goederen en diensten. Hoe stelt zij zich dit voor? Heeft iemand daar meer informatie over?

 4. De jongeman in het filmpje praat wel heel makkelijk over mensen met 100.000€ als zijnde erg rijk en dat het eigenlijk geen probleem is om die mensen af te toppen. Moeten ze maar beter uitkijken. Hij kon er nog wel eens van schrikken hoeveel mensen meer dan een ton op de bank hebben staan. Een redelijk goede job, een eigen bedrijf, een erfenis. Daar zijn er nogal wat van. Waar moeten die mensen heen? Goud en cryptocurrencies dan maar?

 5. Er is een verschil tussen negatieve rente en inflatie creeeren. Het zijn wel beide vormen van stelen, maar bij hoge inflatie kunnen mensen in goud gaan. Bij deflatie met een nog lagere negatieve rente waarschijnlijk niet zo’n effectieve bescherming.

  Keinstein [8] reageerde op deze reactie.

 6. “de overheid zijn wij met zijn allen.”
  barff
  de joden pleegden zelfmoord in nazi duitsland want de overheid, dat waren ze zelf.

 7. @pcrs [6]: Bij deflatie zou je in cash moeten zitten. Alleen gaan dan tevens alle banken plat vanwege de repeteerfaillisementen die ze niet kunnen verwerken. Dan is zelfs deflaterend goud mogelijk de beste optie.

 8. Rens praat als een op en top salonsocialist in wording die mensen ziet als dode en stuurloze materie en niet als vrije, weldenkende mensen die het ‘geld’ allemaal niet goed begrijpen. Eén van de zovele gevaarlijk mannetjes voor de vrije burger en het vrije geldbezit die blij lijkt met nog meer staatsregulering, akelig heerschap die zich goed weet omhoog te werken binnen de gevestigde orde. Aan de éne kant juicht Rens een leven toe zonder contant geld en aan de andere kant lijkt men zich te moeten schamen voor het bezitten van meer dan honderdduizend euro en moet men volgens Rens zich afvragen wat je doet met meer dan honderdduizend euro zo risicovol weg te zetten bij een bank. Heeft men nog een keus dan als dergelijke mensen het voor het zeggen krijgt en maar even heeft te richten naar hun ‘hogere’ kennis waarbij men lijkt te moeten verspreiden dat niemand meer baas is over zijn eigen zaken. Gevaarlijk soort mens, als je het mij vraagt, een soort Folkert ideoloog die zich het recht neemt als het eropaan komt.

Comments are closed.