Vliegtuig botsingEr zijn rapporten van het Estlandse leger die verklaren dat een Russisch gevechtsvliegtuig een Amerikaans militair vliegtuig in de lucht op enkele meters na, net kon ontwijken.*****
Die enkele meters (20 feet) voorkwamen een kettingreactie van gebeurtenissen die heel goed tot de Derde Wereldoorlog hadden kunnen leiden.

Deze gelukkige redding is echter niet de enige die plaats vond. Met een zekere regelmaat komen dergelijke bijna-botsingen voor en elke keer ontsnapt de wereld aan een volkomen onnodige oorlog.

Dergelijke bijna-ongelukken gebeuren ook regelmatig land de kust van Amerika en Canada. En dan vraag je je toch af waar de mensheid mee bezig is.

In Nederland en andere westerse staten voelen maar heel weinig mensen deze dreiging. Maar in de Baltische landen, Estland, Letland, Litouwen des te meer.

Dat wordt nog verergerd doordat er regelmatig gesproken wordt over het toepassen van atoomwapens. Het lijkt er op alsof zowel Rusland als Amerika zich daarop voorbereiden. Hoe idioot en hoe ver verwijderd dit ook klinkt. Een eenvoudige vergissing of fout kan het hele drama aan de gang brengen.
Gevaarlijke vluchten langs (over ?) elkaars grenzen worden door beide partijen regelmatig uitgevoerd.

Laten we hopen dat niet door een klein foutje of vergissing een grote (atoom?) wereldoorlog wordt veroorzaakt.

14 REACTIES

 1. @dZvZtKm [1]:
  Duidelijke overeenkomsten.
  Net als NU in de Oekraine..Ook nu is de afstand tussen oorlog en ” vrede” maar enkele seconden.
  En dat alleen al iemand in Moskou en iemand in Washington streven naar de macht.
  Het enige wat denkende mensen kunnen doen is om nog beter en nog meer anderen overtuigen van het NAP. (Het NON AGRESSIE PRINCIPW)
  Hoe dat te doen?

  peter [3] reageerde op deze reactie.

 2. Wat een onzin. Als we dit soort bangmakerij al aannemen als waarheid, dan is het niet best met ons gesteld. Een aanrijding tussen een Amerikaan en een Rus op de openbare weg zou, als we deze bagger moeten geloven, al tot een oorlog kunnen leiden? Wat volgt, een scheet in een openbare gelegenheid wordt aangezien als een aanval met chemische wapens, waardoor we een oorlog tegemoet kunnen zien? PROPAGANDA!!!!!

  Marnix [6] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [8] reageerde op deze reactie.

 3. @Marnix [6]: Het verleden is een perfecte voorspeller van de toekomst.
  De geschiedenis herhaalt zich niet voor niets.

 4. @R. Reuvekamp [5]:
  Zou zo kunnen zijn.
  Lees echter de geschiedenis na, en wees verbaasd welke kleine dingen tot heel grote gevolgen kunnen leiden.
  Het is dan vaak niet het kleine ding op zich dat de oorzaak is. Maar het kan wel de trigger zijn voor iets heel groots.

 5. Deze kat en muis spelletjes gebeuren nou eenmaal, het is reflexen testen, en boven zee die van niemand is kan dit ook gewoon, en gebeurt het dus ook.
  Geen van beide partijen heeft zover bekend kamikaze in dienst, dus als ze onverhoop zouden botsen zal men dat begrijpen als een ongeluk.

  Als er gevaarlijke situaties uit ontstaan dan is dat natuurlijk voer voor de propaganda-machine, zo van kijk eens hoe de andere zijde toch roekeloos met de veiligheid of zelfs de vrede omgaat. Ook dat is onderdeel van het spelletje.
  Van die oorlogen die ontstonden om 1 kleinschalig incident dat gebeurt alleen als degene die de represaille uitvoert, denkt er mee weg te kunnen komen. Zoals tijdens de gunboat-diplomatie, als er een zendeling ergens werd gedood, dan werd een land binnen gevallen maar dan weet je ook dat het een asymmetrische oorlogvoering wordt (ongelijke partijen) of dat er al op het land geaasd werd. Dat is het verschil tussen de geschiedenis en de oost-west spanning van nu.

  Sé Paratist [10] reageerde op deze reactie.

 6. “Dergelijke bijna-ongelukken gebeuren ook regelmatig land de kust van Amerika en Canada.”

  Canada ligt in Amerika.
  De VS en Amerika zijn twee totaal verschillende dingen.

 7. Als de Amerikanen graag oorlog willen moeten ze dat maar in hun eigen land doen. Ik woon hier op nog geen 50 km van Volkel, alwaar Amerikaanse atoombommen klaar liggen om op Russische steden te gooien. Je moet niet verbaast zijn als het vredige Volkel preventief aan gort wordt geschoten.

  De raketten staan klaar in de Oeral en kunnen binnen een uur hier zijn. Dan is alles stuk hier. Ik ben benieuwd hoe ver de Amerikanen zullen gaan om de dollar te redden.

 8. De meeste mensen snappen niet waarom de VS op oorlogspad is tegen Rusland, maar het is simpel: alle landen die hun grondstoffen niet langer in uitsluitend dollars willen afrekenen worden aangevallen. Als landen de dollar dumpen is het over en uit met de dollar en het Amerikaanse imperium.

  China heeft ook al plannen dollars te dumpen dus daar zal binnenkort ook wel iets gaan gebeuren. Een wereldoorlog voor de dollar?

 9. Ik denk dat dit wel een beetje meevalt. Als het echt oorlog tussen deze 2 fronten zou worden dan was dit al gebeurd. Men heeft baat bij een koude oorlog situatie. Dit soort voor een meer controleerbare economie. Immers, wie de berichtgeving controleert controleert ook het effect hiervan.

Comments are closed.