Person_JunckerEn als “onze president” iets zegt, moet je daar wel serieus rekening mee houden.*****
Het is wel zo dat langzamerhand iedereen beseft dat het voor iedereen beter is als Griekenland (zo ordelijk mogelijk) eerst de euro, en dan de EU verlaat. Maar ja, de president zegt:” Der Grexit ist keine Option”. (SudDeutsche Zeitung)

.En ELSEVIER bericht op 1 juni: (CURSIEF) over de uitspraken van Juncker:
Als op een dag een land uit de eurozone stapt, zou zich bij velen het idee nestelen dat de euro helemaal niet onomkeerbaar is,’ en zouden investeerders zich terugtrekken, vreest de EU-voorzitter.
Politici hebben al het mogelijke gedaan om die onomkeerbaarheid vast te leggen en als natuurverschijnsel te verkondigen.  Natuurlijk is dat onzin. Verstandige mensen moeten dat gewoon met elkaar regelen.
Het uittreden van een EU-provincie zullen de politici (en zeker de “president”) als een persoonlijk minpunt zien,
Bovendien gaat het niet alleen om investeerders, maar ook om de andere landen die beter af zouden zijn als ze niet aan die Brusselse bureaucratie vastzaten. En als één schaap over de brug is, dan volgt de rest!
Juncker is net terug van een reis naar Japan, waar hij hevig ondervraagd werd over Griekenland door de Japanse premier Shinzo Abe. Hij zou Juncker hebben gewaarschuwd dat ‘Japanse investeringen in Europa afhangen van het vertrouwen in de euro’.

Dat is een eye-opener!! Het is gewoon zo dat ELKE potentiële investeerder nadenkt over in welk land en welke valuta hij zijn geld steekt. Zelfs Nederlanders en Luxemburgers!!
Allemaal politieke politiek, met Juncker als drinker (volgens Dijsselbloen) en leugenaar (volgens hemzelf) aan de leiding.
“Nederland”  moet uit die euro en die EU!

4 REACTIES

  1. Als we willen weten waarom Griekenland toch vooral in de EU moet blijven dan hoeven we ons alleen maar af te vragen in wiens zakken de zogenaamde “hulppaketten voor de Grieken” verdwijnen. Met deze “hulppaketten” wordt namelijk steeds opnieuw de rente op de Griekse staatsleningen betaald. De Grieken hebben dus nooit een Euro gehad en het geld verdwijnt in de zakken van de institutionele beleggers.

  2. Wat zei Juncker ook al weer over liegen en dergelijke? Hij is beroemd geworden met deze quote.
    De eurofielen zijn inderdaad een ranzig volkje.

  3. Wie waagt zich aan een lijstje van who’s europe’s next on the list.
    het is net als bij een gebouw ineens komen overal exit bordjes te hangen. Erg symbolisch allemaal “aan de rand van de afgrond of rand van Europa” en “uitholling van binnen uit”. Om aan beide te voldoen moet je idd aan de rand zitten. Vandaar dat het zo opvalt en goed zichtbaar is. Het andere symbool heeft tijd nodig. Welterusten allemaal, slaap lekker en morgenvroeg (zonder en met spatie) weer op.

  4. Ons interesseert het niets wat die zuipschuit uitbraakt, die EU misdaadorganisatie moet weg, punt.
    Uiteraard zonder oprotpremies aan de leeglopers.

Comments are closed.