EU_DictatorVandaag in Brussel beslissing over hoe verder met Griekenland te ritselen en hoe dat aan het volk kan worden verkocht! *****Onderstaand artikel werd ons toegezonden en het is zo kort en goed, dat we u dit niet willen laten missen. De inhoud zegt alles!

De 5 EU-presidenten: ‘Eurolanden moeten meer soevereiniteit inleveren’..

Ja, we hebben er 5, en alle vijf zijn ongekozen, en alle vijf zonder democratisch mandaat. De vijf EU-presidenten zijn het uiteraard wel volledig eens met elkaar, er moet snel meer macht naar de EU. Waaronder nu dus een Ministerie van Financiën. Hoewel de EU was afgewezen als Federale Overheid, komt die Superstaat nu dus toch: .

 .Het is onvermijdelijk dat de eurolanden meer soevereiniteit opgeven om de stabiliteit van de eurozone te garanderen. De eurocrisis leert dat vrijwillige afspraken alsook Europese regels niet voldoende zijn om nieuwe drama’s als in Griekenland te voorkomen. Dat schrijven de ‘vijf presidenten’ van Europa – voorzitter Juncker van de Europese Commissie, EU-president Tusk, ECB-baas Draghi, Eurogroepvoorzitter Dijsselbloem, Europees Parlementsvoorzitter Schulz – in een gezamenlijk rapport dat maandag wordt gepresenteerd.

Wij van WC-eend adviseren uiteraard WC-eend. Maar bij de EU gaat het alternatiefloos, inspraakloos en keihard opgelegd door 5 dictatoren. Weet dat de EU als kansloze bestuursorganisatie het merendeel van deze problemen zelf heeft gecreëerd, en dat meerEU dat zeker niet gaat oplossen.

Weet dat meer EU het doel was waarvoor al deze problemen juist werden gecreëerd.Minder EU is dus de oplossing, niet meer. Het feit dat 5 presidenten midden in de nieuwe (zelfgecreerde!) Griekse schuldencrisis nu juist deze uitspraken doen, is weer tekenend voor de machtgeile houding van de EU: Never let a good crisis go to waste. Hier wordt weer macht gegrepen over de rug van zelf toegebrachte pijn.

De staatsgreep, zie het voltrekken. Pro-Europa, dus tegen de EU.
———————————
Uit:http://www.nujij.nl/algemeen/de-5-eu-presidenten-eurolanden-moeten-meer.32552444.lynkx  ====================

34 REACTIES

 1. Alsof wanneer ze wel gekozen zouden zijn, ze het anders zouden doen.
  De piramide verandert niet van vorm wanneer je kan stemmen welke steen je op de top legt.

 2. Brussel is niet degene die bedenkt wat er moet gebeuren, in Brussel zitten de marionetten die precies dat doen wat de werkelijke machthebbers willen (VS, FED, Goldman Sach enz). Of gelooft men werkelijk dat Brussel zichzelf adviseert of bedenkt wat te doen met Griekenland en hoe er meer macht moet gaan naar Brussel en minder naar de lidstaten. Dit is van meet af aan een compleet goed georkestreerde crisis en Griekenland is daar als een pion een onderdeel van die er voor moet zorgen dat de EU kan worden (beroofd) zoals men voor ogen heeft. Engeland ziet de bui al hangen die ze in de andere lidstaten nog steeds niet zien?

  Al het geld wat de lidstaten in de Grieken hebben gestopt (dat geld is voor altijd weg) bood geen enkele soelaas bij het oplossen van de problemen. Waarschijnlijk moeten dan eerst de pensioenkassen leeg worden geroofd om (zogenaamd) tot de ontdekking te komen dat Griekenland echt niet was te redden. Heel dit circus tot aan de kunstmatig geschapen crisis is de manier om af te kunnen afdwingen en te roven, meer is het niet, het is de grootste bank- en staatsroof in de geschiedenis.

 3. De financiële problemen die de Europese landen hebben zijn geen gevolg van Europa maar door een totaal verkeerd financieel-economisch beleid dat men tegenwoordig Keynesiaans noemt. Bedenk wel dat Keynes zich in zijn graf om zou draaien als hij zag wat er nu onder zijn naam gebeurt.
  Het onbeperkt lenen is het probleem niet Europa of de Euro. Denk ook niet als we gekozen leiders hadden dat het maar iets beter zou zijn, misschien zelfs nog wel slechter.
  Daarom is het bovenstaande verhaal niet juist.

  Individualist [9] reageerde op deze reactie.

 4. Ik geeft toe dat door zekerheidsstellingen uit Europa de individuele landen meer konnen lenen als dat ze zelfstandig zouden zijn gebleven. Ik geef ook toe dat Europa een extra bestuurslaag is waardoor alle landelijke lagen afgeschaft hadden moeten worden om budget neutraal te zijn. Dit is echter alleen te realiseren door een dictatoreale macht.

 5. Met een pistool op mijn hoofd: Juncker for EU Dictator. Van de vijf is hij de meest geniepige en onbetrouwbare dictator. Als je dan toch genaaid moet worden dan maar in het geniep. Hoewel je dat ook van de andere vier kunt zeggen.

  Als je zou vragen wie ik als echte dictator neer zou willen zetten?
  Gordon. Dan zijn we meteen van hem af.

 6. http://www.zerohedge.com/news/2015-06-21/geopolitics-will-trump-economics-greece
  geopolitiek wint het bij politici altijd van economie, dus slik die pil maar weer. Farouvlakis weet natuurlijk heel goed dat de EU wel overstag gaat als ze geld van anderen er tegenaan kunnen gooien. Heersers houden niet van economen. Daarom huren ze wat Keynsiaanse charlatans in die zeggen dat het de rol van de overheid is om geld uit te geven in tijden van crisis. Crisis gegarandeerd, dus dat zit wel goed.
  Keynes die dacht dat je zelfs geld in mijnen kon begraven en het dan kon laten opgraven zodat mensen banen hadden. Op de lange termijn zijn we allemaal dood zei hij ook. Wij leven nu in zijn lange termijn.
  Net als die mensen die beweren dat 25000 mensen per dag vermoorden nooit is van Marx met communisme in gedachten had. Het volgt er nu eenmaal logisch uit als je wilt gaan ‘central plannen’. ‘central plannen’ -> failliete teringzooi -> plannen worden genegeerd -> ongehoorzame onderdanen moeten vermoord worden.

 7. @WijRos [4]:

  De financiële problemen die de Europese landen hebben zijn geen gevolg van Europa maar door een totaal verkeerd financieel-economisch beleid dat men tegenwoordig Keynesiaans noemt.

  Hadden al die landen zoveel geld in Griekenland gedumpt als er geen “Europa” was? Het ene is niet los te koppelen van het andere. Een desastreus beleid op kleine schaal is nog vele malen desastreuzer als het op grote schaal wordt toegepast.

  Kijk naar Zwitserland, VEEL minder problemen en geen onderdeel van de EU. Dat is geen toeval.

  Bedenk wel dat Keynes zich in zijn graf om zou draaien als hij zag wat er nu onder zijn naam gebeurt.

  Marx had zich misschien ook wel in zijn graf omgedraaid als hij zag wat er in de USSR, China en Cambodja gebeurde onder zijn naam. Maar dat maakt hem niet minder verantwoordelijk, omdat zijn visie moreel verwerpelijk was en op de lange termijn nooit tot een goed en menselijk resultaat zou leiden.

  Het onbeperkt lenen is het probleem niet Europa of de Euro.

  Zie boven. Zwitserland en andere landen zijn geen onderdeel van “Europa” en hebben de Euro niet, en het gaat hen veel meer voor de wind.

  Door jou genoemde zijn ALLEMAAL onderdeel van het probleem. Waren Europa en de Euro beter geweest zonder onbeperkt lenen? Ze hebben allemaal met elkaar te maken omdat al deze dingen onderdeel uitmaken van de visie van dezelfde groep mensen. En die visie is gebaseerd op macht.

  Denk ook niet als we gekozen leiders hadden dat het maar iets beter zou zijn, misschien zelfs nog wel slechter.
  Daarom is het bovenstaande verhaal niet juist.

  Nogmaals, landen die niet bij de EU horen en niet de Euro hebben, gaat het economisch veel beter. Zij hebben gekozen leiders. Je conclusie klopt dus niet.
  Dat wil niet zeggen dat het per definitie zo is dat een gekozen leider tot een betere situatie leidt, maar in DIT specifieke geval wel. Bovendien houden gekozen leiders toch altijd rekening met komende verkiezingen. Ongekozen leiders kunnen zonder angst burgers schofferen.

  Democratie is allesbehalve goed, maar laten we niet doen alsof dictators niet nog slechter zijn.

  WijRos [11] reageerde op deze reactie.
  WijRos [12] reageerde op deze reactie.
  WijRos [13] reageerde op deze reactie.

 8. Naar mij idee is dit het allerlaatste nieuws over Griekenland:

  “De Griekse samenleving ziet geen licht meer aan het einde van de tunnel.”
  http://www.nu.nl/buitenland/2811339/kans-griekenland-eu-erg-groot.html

  “…ziet geen licht meer aan het einde van de tunnel…”

  Dit betekent m.i. dat of men er nu nog ‘uitkomt’ of niet: Niet de lichtschakelaar gaat aan/of uit worden gezet, nee, de stroom is uitgevallen! En wellicht dat dat weer een lichtpuntje, vonkje hoop voor Europa / NL geeft.

 9. @Individualist [9]:

  re. Bovendien houden gekozen leiders toch altijd rekening met komende verkiezingen. Ongekozen leiders kunnen zonder angst burgers schofferen.

  Ik woon in een echte democratie en je ziet hoe rampzalig dat afloopt. Degene die het meeste belooft, wordt gekozen en die steelt van degenen die nog wat hebben om het te herverdelen onder de noodruftigen na natuurlijk eerst een ruime commissie voor zichzelf te nemen zoals in elke democratie, zoals de onze, gebruikelijk is.

  Ik heb ook in dictaturen gewerkt waar je vaak goede zaken zag gebeuren en waar het volk gedwongen werd door de zure appel heen te bijten. Dit wordt echter nooit als positief gemeld door onze staatsmedia. Deze landen zijn er vaak beter aan toe als ze tenminste niet ten gronde gericht worden door zogenaamde “humanitaire” blokkades en sancties zoals nu met Rusland het geval is.

  Door onze hersenspoelsystemen worden we geonditioneerd dat democratie goed is en dat dictatuur slecht is. Als je met een voertuig gaat rijden dan zet je toch ook de beste bestuurder achter het rad en niet degene die het popularst is? Ik weet het, dit is te logisch voor de huidige geconditioneerde wersterse zombie.

  Ik ben het dus niet eens met uw bewering.

 10. @Individualist [9]:

  re. Nogmaals, landen die niet bij de EU horen en niet de Euro hebben, gaat het economisch veel beter. Zij hebben gekozen leiders. Je conclusie klopt dus niet.

  Dit is wel erg kort door de bocht. De Euro heeft een tijd lang landen beperkt in hun leengedrag hetgeen goed was. Ja de Euro heeft er toe geleid dat men meer kon lenen maar dat kun je moeilijk aan de Euro wijten. Het waren mensen, politici en overheidsfunctionarissen die dit deden.
  Het voorbeeld van Zwitserland is wel heel krom omdat die altijd al onafhankelijk geweest is en daar veel voordeel van gehad heeft totdat zoals nu de VS ook daar bepaalt wat er moet gebeuren. Het is dus over met de onafhankelijkheid en welvaart van Zwitserland.
  Denemarken is een ander voorbeeld die er zelfs nog slechter aan toe is dan Nederland als het om leengedrag gaat. Welvaart kun je alleen meten aan wat mensen hebben als alles stopt, nu kijkt men altijd terug aan de hand van het BNP wat allang niets meer met productie van doen heeft.
  De Denen en de Nederlanders zullen dan tot de armsten ter wereld behoren, nu behoren ze nog tot de welvarendsten denken ze. Ze zijn echter 100% majoret van de uitlenende landen, zombies zullen dat echter nooit bevatten.

 11. @Individualist [9]:

  re. Keynes en Marx, Maar dat maakt hem niet minder verantwoordelijk

  Het slaat natuurlijk nergens op om mensen die een philosophie ontwikkelden schuldig te houden voor de gevolgen die anderen door een verminkte uitvoering van deze ideeën er van maken.
  U wilt toch niet beweren dat west Europa en de VS niet Marxistisch zijn op dit moment.

 12. Wat niemand in de gaten heeft is dat Putin heel goed begrijp wat voor signaal wij afgeven. Politiek is voor een buitenstaander niets anders dan “psychologische” oorlogsvoering! Grappig als je zo oostwaarts denkt.

 13. @Zack [17]:

  Houd toch op met deze “rookgordijnen” , en vooral met die klassieke bankiers bullshit.

  Dit is klassieke dis-info , en betreft wat voetvolk aan de basis , maar voor de grote bewegingen in de geschiedenis , moet je toch echt uit een ander vaatje tappen.

  “Fire in the Minds of Men” [quotes, comments, insights from theageoftransitions.com]

  https://www.youtube.com/watch?v=4mLq0_m4sLk

  Raymond [19] reageerde op deze reactie.
  Zack [20] reageerde op deze reactie.

 14. @Raymond [18]:

  Denk maar eens aan RTL Z(eiken) , wanneer de beurs ( goh wat een naam ) vloer in beeld wordt gebracht.

  Wat zie je dan altijd ?

  Dat rare standbeeld , van die hardloper , met die staf in zijn hand ,en met enige homofiele trekjes.

  En dan maar zeggen dat daar de ratio rondwaart , heb je nog een paar donkere kamertjes RTL loverboys ?????

 15. @Raymond [18]:

  De één meent te weten dat ideologieën en andere waanzin de mens stuurt, maar ondertussen wrijven de bankster gangsters zichzelf bij al die waanzin lekker in de handen. Als er als ‘iets’ is op deze wereld dan is het wel geld en de macht over geld, dat er meer is tussen hemel en aarde zal wel, maar voorlopig zitten we hier en niet daar te dromen over la dolce vita en zoete honing en bloemen te plukken of een eeuwig leven. De keiharde business en de medogenloze wereld van geld, daar laven veel ideologieën zich maar wat graag aan, kunnen ze fijn hun hel en verdoemenis verder uitbouwen.

  Individualist [21] reageerde op deze reactie.
  Raymond [23] reageerde op deze reactie.

 16. @Zack [20]:

  Zonder overheid geen oorlogen. Oorlogen zijn het gevolg van politieke en niet economische macht. Economisch macht is een gevolg van politieke macht en niet andersom.

  Het nationalisme, patriotisme en alle andere collectivistische redeneringen die aan normale burgers wordt gegeven om bereid te zijn kanonnenvoer te willen zijn, komt niet van banken maar van politieke demagogen. Belasting wordt geïnd door overheden. Geld drukken veroorzaakt alleen schade als de overheid een monopolie heeft op het uitbrengen van geld. In een vrije markt voor valuta zou niemand het minderwaardige en inflatie-onderhevige geld aanraken.

  De banken of de rijkdom de schuld geven, is bij gebrek aan moedwillige disinformatie niets meer dan niet zien wat oorzaak en gevolg is, en bij moedwillige disinformatie is het niets meer dan de suggestie wekken dat een monopolie op dwang en geweld prima in orde zou zijn mits hiermee maar geen geld gemoeid is.

  IIS [22] reageerde op deze reactie.
  Sander [26] reageerde op deze reactie.

 17. @Individualist [21]:

  De overheid is mors dood, de politiek is compleet en openlijke gekaapt door de machthebbers van het geld en de overheid of politiek zijn volledig buiten spel gezet, die hebben alleen nog wat in de melk te brokkelen bij het verder afmaken van zijn bevolking. Normaal gesproken zou je gelijk hebben, maar wel leven niet meer onder normale omstandigheden.

 18. @Zack [20]:

  De media zijn er in geslaagd een perfectie mythe te scheppen , van een wereld waarin wetenschap en ratio z.g. leidend zijn.

  Wee o wee , diegene welke bedoeld of onbedoeld , een kijkje achter de sluier is gegund , of in sommige gevallen de schaduwen van bepaalde ..ehhhh….entiteiten hebben waargenomen.

  Je wereldbeeld gaat grondig in de revisie.

  Zeker , bankiers zijn zeer machtig , maar aan het eind van alle lijntjes , zijn zij heus niet de “uiteindelijke beslissers”.

  Raymond [24] reageerde op deze reactie.
  Raymond [32] reageerde op deze reactie.

 19. @Individualist [21]: Zonder overheid geen oorlogen?

  Ben bang dat je hier een denkfout maakt. Opmerkelijk genoeg geef je dat zelf iets verder ook weer aan: Het nationalisme, patriotisme en alle andere collectivistische redeneringen die aan normale burgers wordt gegeven om bereid te zijn kanonnenvoer te willen zijn, komt niet van banken maar van politieke demagogen.

  Edoch: Politieke demagogen kunnen eveneens leiders van religieuze sekten, OMG’s, of streetgangs zijn. Politieke demagogie is dus niet niet een exclusief recht van regeringen. Ieder collectief kan zich schuldig maken aan politieke demagogie: een bedrijf, bank, of postzegelverzamelvereniging.

  Ik meen dat dit erg belangrijk is om goed te begrijpen.

  Hub Jongen [30] reageerde op deze reactie.

 20. @Zack [28]:

  Joden ????

  Jude-ers , zo werden de twee resterende stammen v/h zuidelijk rijk genoemd , voor ze in ballingschap gingen.

  Joods is een vreemde term , zeker als je spreekt over het huidige Israël.

Comments are closed.