Het Griekse volk stemt duidelijk nee en krijgt dubbel ja. Het Nederlandse volk geeft in peilingen duidelijk een Grexit aan.

Maar het Griekse en Nederlandse parlement gaan gewoon stemmen over een Grieks schuldhulp pakket, waar het IMF al vooraf keihard aangeeft dat het een illusie is: er zal nog veel meer dan het in stemming gebrachte pakket van € 86 miljard nodig zijn en de Griekse schulden zijn onoplosbaar.

Dat ze verkiezingsbeloften breken verbaast me al lang niet meer, maar dat er serieus gedebatteerd en gestemd gaat worden over al bewezen niet werkende oplossingen is het nieuwste politieke fenomeen. Het is een nog verder opschuiven naar de virtuele wereld dan ik ooit voor mogelijk hield.

Geloven de politici nu echt dat virtuele schuldhulp gebaseerd op virtueel ‘geld’ (want wat is nu nog eigenlijk een stukje papier met € 50 er op gedrukt, als er steeds maar uit niets, meer van die briefjes gemaakt worden?) de oplossing kan zijn? Of hoor ik stemmen?

6 REACTIES

 1. Het is toch niks meer dan zoveel mogelijk belastinggeld richting banken schuiven, voordat de boel klapt. Dat de Grieken zelf er geen cent van zien, is inmiddels wel duidelijk.

 2. Het is grootschalig financieel terrorisme wat men flikt op EU niveau. De schulden worden gebruikt om iedereen -behalve een kleine kliek politici en kleptocraten- financieel de afgrond in te duwen. En de winst gaat naar die kliek.

  Het Orakel van Delphi zei het al: “als buurman kun je beter een pedofiel dan een eurofiel hebben” en “je doet er goed aan om een muur van goud te bouwen”. . .

 3. Stel je voor dat Rutte een deal sluit waar leven of dood vanaf hangt, voor Nederland. Die deal komt er. Rutte zegt dan tegen elke toehoorder dat hij een bijzonder slechte deal heeft gesloten. Dan volgt er een stemming in de kamer waarbij de vvd de deal afwijst maar de pvda hem volledig steunt.

  Waar gaat dit nog over? 🙂

  Andre [5] reageerde op deze reactie.

 4. @Bertus [4]:

  Het gaat over een stel assclowns die regeren over a) de dommen die het over zich heen laten komen (heb ik geen probleem mee) en b) de slimmen die het door hebben maar er ook onder lijden zonder dat ze het daar mee eens zijn (heb ik wel een probleem mee).

  De slimmen hebben een GROOT probleem (voor zover ze het weigeren om zich in de politiek te begeven en anderen ongenadig te naaien, “voor hun eigen bestwil”).

 5. Ik volg vrijspreker nu al een paar jaar en geloof me. Ik ga ver mee in de ideeën van het Libertarische gedachtengoed. Maar tot nu toe heb ik niemand gehoord die de oplossing in pacht heeft voor het Griekenland probleem. Ook ik heb die niet, helaas. En ik ben het zeker een dat schulden dekken met nog grotere schulden niet gaat helpen. Dat heeft het trouwens nooit gedaan. Ik zat er zelf meer aan te denken aan een vorm van een al dan niet tijdelijke Grexit, waarbij de Europa Griekenland financieel blijft steunen , op het moment dat zij weer een eigen munt hebben, met de belofte dat elke bedrag wordt terug betaald. Al duurt her dertig jaar. Daarnaast zal Griekenland niet alleen financieel geholpen moeten worden, maar economisch de helpende hand geboden moeten worden. Een deel van het werk zal dus naar Griekenland moeten verhuizen. De economie van Griekenland is niet meer dan 1,5 a 2% van het totaal. Dus deze aderlating kunnen de overige Europese wel hebben. en eventuele opschorting van de terugbetalingen en het doorrekenen van de rente zou een eerste vereiste zijn. Denk ik….. Maar ja.. Ik ben geen econoom en heb niet op Nijenrode gestudeerd… Vind je het niets… SHOOT…Please..

Comments are closed.