avatar MMAP 110x110In dit artikel  las ik gisteravond, dat Marx Rutte pleit voor het berechten van de MH-17 daders via het VN-tribunaal. Alleen degenen die “de trekker overhaalden, Marxje? Of ook de medeplichtigen die verzuimd hebben de waarschuwingen door te geven aan de vluchtleiding? Die medeplichtigen die uiteindelijk onder jouw verantwoordelijkheid vallen? Marxje, ben je er nog?

Want dan moet jij zelf ook met jouw nek in de strop (en niet alleen om die reden, maar dat is voer voor vele andere artikeltjes).

Ik hoef hier het hele MH-17 drama niet te herhalen, mag ik hopen. Evenmin de rol die meneertje “onderste steen boven” daarin gespeeld heeft. Dus eigenlijk vind ik de suggestie van Marx niet eens verkeerd, want hij hoort zich ook te laten veroordelen door datzelfde tribunaal, als medeplichtige aan massamoord welteverstaan.

Maar zoals zo vele ideetjes van dit soort hypocriete politici, is dit er eentje met wat haken en ogen:

1. Want waarom voor het VN-tribunaal? Omdat dit volgens het Bilderberg-achtige streven de wereldrechtbank moet worden? Kan de berechting niet in het land van de dader(s), of in het land waar de meeste slachtoffers vandaan kwamen? Of heeft het VN-tribunaal een betere “trackrecord” in het onpartijdig en correct berechten van mensen?

2. Waarom dit voorstel als de kans bij voorbaat al klein is, omdat een veto van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken mogelijk is omdat dit er (nu nog) geen heil in ziet en zij een veto-recht blijken te hebben?

3. Waarom kan Marx Rutte, die een openbare functie heeft aangenomen waar bij hij mijns inziens elke scheet die hij laat dient te verantwoorden, (ik citeer) “geen specifieke inzage geven in gesprekken” (einde citaat)? Gevalletje Verdijsselbloemen, meeneertje “onderste steen boven”?

Benieuwd door wie hij met dit plannetje nu weer terug gefloten wordt. Eerst meewerken met een van de grootste doofpotaffaires van dit land, en nu de “harde meneer” uithangen?

Walgelijk ventje, die Marx. Niet voor niets dat de cabaretier Ronald Goedemondt de geweldige grap maakte: “Weet u waarom Marx Rutte nog geen vriendin heeft? Omdat zijn løl net zo hard is als zijn ruggengraat”. Of het echt een grap is, betwijfel ik. In alles van die vent is slapheid te herkennen: ruggengraat, optreden, principes en handelswijze.

Tsjonge, dát is premier van een land geworden. Wanneer mag u weer gaan stemmen en zo’n briljante geest als premier naar voren schuiven?

8 REACTIES

 1. Wanneer wordt nu eindelijk eens bekend gemaakt wat er op de zwarte dozen staat?

  Je kunt je afvragen of het KLM te verwijten valt dat de cockpit van een lijnvlucht door een straaljager van een bevriende natie aan flarden wordt geschoten. En of zoiets te voorzien was.

 2. Voor Rutte staat waarschijnlijk vast dat de MH17 neerviel na geraakt te zijn door een buk-raket die afgevuurd werd door Poetin.

 3. Als je niet weet waar je heen gaat, ben je nooit de weg kwijt.

  Mark Rutte is nog zoekende naar de onderste steen, die hij nooit zal vinden.

 4. Vriendin? Marx Rutte is toch een heaumeau? Dat heeft hij laatst ontkend dus is het waar. Maar analoog (nu pun intented 🙂 aan de vriendin heeft hij om dezelfde reden geen vriendje.

 5. Schrijver van dit stukje heeft de walgelijke reden om het VN tribunaal in te schakelen niet door.
  Rutte C.S. weten dat Rusland daar (nog) niet mee akkoord gaat zodat ze Poetin en Rusland nog meer kunnen demoniseren.
  In de trant van “zie je wel” Rusland weigerd dat de daders berecht worden.
  Laag, vies en smerig kenmerkt de politiek van de EU als geheel en van Rutte in het bijzonder.

 6. Tsjonge, dát is premier van een land geworden. Wanneer mag u weer gaan stemmen en zo’n briljante geest als premier naar voren schuiven?

  Hiervoor hebben wij Jan Peter (“Verdrag van Lissabon”) Balkenende gehad, en daarvoor Wim “Srbrenica” Kok.

  Laten we nu niet doen alsof we veel betere smaken hebben.
  Een land waar de LP niet 1 zetel kan bemachtigen, is een land dat Marx Rutte verdient.

  De nadenker [7] reageerde op deze reactie.

 7. @Individualist [6]: precies , helemaal juist .

  Dit domme stem volk heeft in de opinie peiling van Maurice de Hond Mark Rutte zijn VVD op 1 gezet deze week .

  En om ons de mond te snoeren voor de bühne roepen ze in de peiling , VVD samen met de PVV op kop .

  Ik ken een bevriende medemens die het maar niet begrijpt dat onze kont wagenwijd open staat voor deze leugenachtige politieke hangjassen uit Den Haag .

  En !!!!!!!! dat wij ons zo hard laten naaien door Rutte en consorten .

  Misschien wel wat aan de straffe kant , maar wel in vrijheid en gemeend geplaatst .

 8. Waarom gaf de Kiev luchtverkeersleiding de MH 17 een andere route dan normaal op?
  VN tribunaal, dit terwijl de VN verworden is tot een islam clubje?
  VN, een club die jaren nodig heeft om zo’n rechtszaak voor te bereiden, zelfs wanneer ere geen veto over uitgesproken word?
  Lijkt er heel veel op dat Marx Trutte uitstel tracht te bereiken.
  De wanhopeloze zak durft niet te vertellen dat MH17 neergehaald is door de CIA/Kiev kliek om zo Rusland in discrediet te brengen.

Comments are closed.