Wat is het toch makkelijk andermans geld: uw geld, uit te delen!

vragen die opkomen zijn:

– hebben de Grieken dáár voor gestemd?

– mogen wij hier ook over stemmen?

en wat zeiden Rutte ( geen cent meer naar Griekenland) en de Jager ook al weer?

Aartsleugenaar Jan Kees de Jager aan het woord

en dan Dijsselbloem: het fonds dat de Griekse staatsbezittingen beheert (afpakt) van 50 miljard is bedoeld om de Griekse staatsschuld te verlagen. Uuuh? even rekenen: we lenen ze 80 miljard en gaan dat verlagen met 50 miljard ( nou ja dat moet nog blijken), zal wel nieuw politiek rekenen zijn, maar ik tel 30 miljard verhoging minimaal van de Griekse schuld. Dus de heren politici zijn niet alleen onbetrouwbaar, ze kunnen ook nog eens niet rekenen.

16 REACTIES

 1. En iedereen gaat weer lekker aan het werk. Er zijn oorlogen om minder begonnen…

 2. Mijn geld?
  In welke wereld is het ‘mijn’ geld?
  Het wordt aan me opgedrongen dat ik HUN geld gebruik!
  Was het maar mijn geld, dan had ik een andere valuta mijn geld kunnen maken.

 3. Geen cent meer naar Griekenland…. WAHAHAHHAHAHA… Wat een giller. En dan mag die grijnzende brillo gewoon minpres blijven. Als ik vroeger tegen mijn baas zou liegen, kreeg ik de zak. Exit. Maar hier maakt het kennelijk geen zak uit wat de politici zeggen. Ze mogen gewoon blijven zitten.

  John [4] reageerde op deze reactie.

 4. 80.000.000.000 oncontroleerbare kankercellen die er samen met reeds eerder uit het niets gecreëerde duizenden mildarden kankercellen voor gaan zorgen dat de gehele EU en vooral de reële economie zieker en zieker wordt,, waarbij ze ale gezonde, essentiele en onontbeerlijke onderdelen vernietigen en de EU (wij dus) uiteindelijk ten gronde zal richten. Er is geen land, geen regering, geen politicus die dit proces durft of mag stoppen en staan onder macht en controle van centrale bankiers, de meest machtige, meest gerafineerde, meest gevaarlijke en schijnbaar ook de meest gevreesde macht in de wereld, want er is geen land en geen mens in de wereld die zich durft te verzetten tegen deze vernietigende macht.

 5. Zo iemand als Marx “MH17-onderste-steen-komt-boven” Rutte is totaal ongeloofwaardig. Is niet blij vanwege het feit dat hij z’n verkiezingsbeloftes niet na kan komen (= andermans belangen zijn van groter belang dan van de nederlanders die hem in het zadel hebben geholpen). Het gebeuren van afgelopen weekend zou over de positie van Griekenland in de eurozone en geloofwaardigheid van de Euro zelf zijn gegaan. Welnu, met dat laatste heeft hij gelijk alhoewel niet op de manier zoals hij dat voor ogen heeft; ook als er deze keer niets van komt is de euro geen onomkeerbaar project meer; de exit van een land uit de euro is een agendapunt geweest en dat gaat vreten aan het vertrouwen in de munt. De Euro is toast op termijn. Uiteindelijk wint de markt.

 6. Je kunt misschien wel rekenen, maar niet lezen. Er staat: “bedoeld om de Griekse staatsschuld te verlagen”. Daar is geen letter aan gelogen. Wel gelogen hebben De Jager en Rutte. Of heet dat misschien “het bij nader inzien anders interpreteren van de ontstane situatie gelet op de geopolitieke dimensies”? Kunnen we daar eigenlijk geen nationale “wedden dat” van maken? Dan zegt Jan Kees: “Griekenland betaalt tot de laatste cent terug.” Ok, dan mag hij de inzet bepalen. Bijvoorbeeld: 1 euro. Dan zet een ieder die dat wil 1 euro in op het tegendeel. Als hij gelijk krijgt, gaat dat geld naar De Jager, als wij gelijk krijgen, betaalt Jan Kees ieder van ons een euro. Eens kijken hoe groot de broek is die politici dan vóór de verkiezingen of tijdens de rit bij dit soort ontwikkelingen aantrekken. Iets anders is natuurlijk dat banken als Goldman Sachs, die Griekenland eerst tegen een gage van honderden miljoenen (bedrag willen ze daar niet noemen) de Euro in hebben weten te frommelen door te knoeien met de boeken, nu staan te trappelen om die staatseigendommen te verpatsen. Nee, dat is een lekker vooruitzicht…
  @IIS: als we om te beginnen in NL onze (staats)schuld aflossen, neemt de macht van banken af. Zolang we een voorschot op de toekomst lenen, neemt die macht alleen maar toe.

  Individualist [14] reageerde op deze reactie.

 7. Of zoals een prominent D66 politicus laatst zei; “Jullie hebben ons een mandaat gegeven” en dat gebruiken ze om ons te verraden. Deze politici zitten er niet voor ons, zullen er nooit voor ons zitten, en hebben hun ziel al lang geleden aan de banken verkocht.

  Politici zoals Rutte, Dijsselbloem, Pechtold zijn niet veel beter dan hun Griekse collega’s. Denk nog eens na over het verraad van Lissabon, het afgelopen weekend: het verraad van Athene en Brussel.

  Griekenland is al failliet, en kan zijn schulden nooit afbetalen, maar de vrienden van de banken zouden geen vrienden zijn als ze eerst de verliezen van de banken compenseren, pas daarna mogen de Grieken alsnog failliet.

  In een poging het beste er maar van te hopen kijk ik vanavond maar weer naar het NOS staatsjournaal [sarcasm mode off]

 8. In een democratie die alleen over zaken kan gaan m.b.t (over)last en (be)dreiging is het niet mogelijk om geld uit te geven aan de Grieken.
  Een overheid die alleen geld kan besteden aan recht en infra
  is genoeg. (infra waar concurrentie niet mogelijk is)

  Onze democratie is onbeperkt, dat is het probleem.
  Een overheid of ambtenaar hoort geen ondernemer te spelen.
  In dit geval bankiertje te spelen.
  Bij de gemeente spelen ze weer ondernemertje met
  bouwgrond, etc,…

  Als iedereen zelf had kiezen of ie en hoeveel hij geld wou
  besteden aan de Grieken was het probleem er niet
  geweest. Men was al veel eerder gestopt of was er niet
  eens aan begonnen.

  Een democratie is geen probleem, maar een onbeperkte democratie wel.

  Het laatste maakt het mogelijk dat een ambtenaar een ondernemer kan spelen met iemand anders zijn geld.

 9. Nogmaals Berthold Brecht !
  ” Bankraub ….ist für Dilettanten , Profis ?… gründen eine Bank “

 10. Weer een hele hoop mensen die blijkbaar denken dat overheden prima waren voordat centrale banken in het leven werden geroepen.

  Centrale banken zijn uitgevonden door overheden. Dit omdat ze dan bijvoorbeeld oorlogen konden financieren, geld bij konden drukken als belasting niet genoeg opbracht enz. Ze voeren beleid die overheden willen dat ze uitvoeren. Voorzitters worden door overheden benoemd. Politici hebben hun ziel niet verkocht aan banken want politici HEBBEN GEEN ZIEL om te verkopen. Zonder (centrale) banken zijn het nog steeds charlatans en sociopaten; dat heeft allemaal niets met banken te maken.

  Er zouden helemaal geen centrale banken zijn ALS deze niet zouden doen wat overheden juist willen dat ze doen. Wie anders heeft ze nodig? Helemaal niemand. Monopolie op geld drukken wordt vastgelegd door de overheid. Goud als geld verbieden wordt gedaan door de overheid.

  @Bob Duynstee [9]:

  Als Nederland (of welk land dan ook) de staatsschuld af WIL lossen, zouden ze dat wel doen. Maar overheden willen nu eenmaal meer uitgeven dan er binnenkomt, omdat ze anders van het pluche donderen. Een gebalanceerd budget betekent dat velen niet de speeltjes krijgen die ze willen.

 11. Als die verwachte verkoopopbrengst van 50 miljard gunstig uitpakt, daar staat of valt een hoop mee. Wie staat er in de rij om onrendabele staatskolossen over te nemen van een verkoper die ook nog eens voor het blok staat om te verkopen.

 12. Ja, de Grieken hebben voor hun parlement gestemd. Ja, wij hebben indirect ook meegestemd. Wie niet heeft gestemd, moet maar zien hoe die zelf omgaat met de handelingen van allerlei overheden.

Comments are closed.