POSITIEDE TOEKOMSTVrijheid – Visie – beleid -plan. (deel 3/…)*****
Het MAKEN van een dergelijk plan blijkt al doende eerder moeilijker dan gemakkelijker te worden. Er blijken veel meer factoren en onderdelen een rol te spelen dan aanvankelijk gedacht. Je krijgt dan het gevoel dat je er wel boeken over vol kunt schrijven, met het gevaar om nooit aan de uitvoering van dat plan toe te komen! *****
Daarom is het noodzaak om tot een scheiding van “belangrijke”  en “onbelangrijke” zaken te komen. *****
VRAAG: Wat vindt u het belangrijkste punt om in te voeren, te veranderen of af te schaffen? 

Er zijn twee zaken die hier overal doorheen lopen.
1.Woordbegrip. Taal.
Veel mensen praten over allerlei zaken, terwijl ze geen besef hebben over de echte of de hele inhoud.
Neem bv, DEMOCRATIE. Een woord dat door bijna iedereen gebruikt wordt. Maar bijna niemand is zich bewust dat democratie een gewelddadig systeem is, waarin de minderheid onder dreiging van geweld door de “machthebber” gedwongen wordt zijn regels te gehoorzamen en te doen wat die machthebber verordoneert.
Het enige wat die machthebber moet trachten te ritselen is uit een of andere stemming een meerderheid aan zijn kant te krijgen. En die meerderheid is zowat nooit 50%+1 van de hele Nederlandse bevolking!

Een voorbeeld dat nog steeds pijn doet is het Nederlandse referendum waarin 62,5% tegen de EU-gronwet stemde en die toch door ene Balkenende en trawanten gewoon aan het volk werd opgelegd. Via het Verraad van Lissabon.
De gevolgen ervaart iedereen nu wel duidelijk.
Waarbij nog steeds onduidelijk en onbegrijpelijk is dat al die EU-NEE-Stemmers dat geslikt  hebben en nog steeds slikken.

Is daarom NEXIT (NL uit de EU) één van de eerste Actieplannen om bewust aan te gaan werken? Graag uw meningen en adviezen.

Naast een Actieplan voor duidelijker begipsvorming van democratie, recht, kapitalisme, waarde, gelijkwaardig, plicht, . . . . . ??

 2.  De onverschilligheid, indolentie, mufheid, slapheid van heel veel mensen terwijl ze niet tevreden zijn over de huidige situatie, NIETS doen. Niet eens zich duidelijk uitspreken. Of zelfs het onrecht dat er is proberen goed te praten,

ook dit is een moeilijk punt om te veranderen. Eerst zou bepaald kunnen worden of dit waar is, en zo ja wat er dan de oorzaak van is.
Een quote van Edmund Burke:
Nobody made a greater mistake than he who did nothing because he could do only a little.

 Graag uw inbreng. Wat wilt u verbeteren in uw leven?_____________________________________

 

 

 

8 REACTIES

 1. NEXIT lijkt me een aardig beginpunt. Artikel 50 voorziet in de mogelijkheid, dus dat is al geregeld. Nou alleen nog even genoeg draagvlak creëren en de voordelen van een NEXIT op een rijtje zetten en in hapklare brokken aanbieden.
  Vervolgens partijen identificeren die de zelfde wens hebben (PVV VNL en dergelijke). Wanneer NEXIT gerealiseerd is identificeren van het volgende project. En zo stapje voor stapje naar een vrijere en eerlijke samenleving.
  Mind you, ik heb geen universitaire achtergrond, maar dit is gewoon boerenwijsheid gebaseerd op: Je kunt een appeltaart ook niet in 1 hap opeten…

  Hub [3] reageerde op deze reactie.

 2. Q : Wat wilt u veranderen in uw leven ?
  A : Politici meer schrik en angst aanjagen. De shock and awe doctrine op hen toepassen.

  Dat soort lui heeft altijd de mond vol van ‘rechten van minderheden. Nou is het niet zo moeilijk om vast te stellen dat lui zoals ik een minderheid vormen. Toch heb ik wel eens het gevoel dat ik tot de enige minderheid in dit land behoor die schaamteloos gekleineerd, getreiterd, gediscrimineerd, en beroofd mag worden.

  Politici die daar aan meewerken wens ik een leven toe waarin ze voor het slapen gaan eerst onder hun bed kijken. Voordat ze van huis gaan om te werken eerst onder de auto kijken. En voordat ze flyers of roosjes uit gaan delen op straat eerst 20 stillen aan gewapend escorte regelen.

  Hub [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Pendragon [1]:
  Goed Pendraon. Nexit komt in ieder geval hoog op de lijst van plannen op de Weg naar Vrijheid.
  Hier een stapje verder:
  –1A.: Wat zegt Artikel 50 precies?
  Zien er onderdelen war we al wat aan kunnen doen? Wie?
  –1B.:Voordelen NEXIT op een rijtje zetten, enin hapklare brokken aanbieden..
  Stel voor om in losse stukjes op Vrijspreker te plaatsen en wegen zoeken deze feiten zoveel mogelijk bekendheid te geven.
  –!C.Vervolgens partijen identificeren die de zelfde wens hebben (PVV VNL en dergelijke)
  Deze lijst gaan aanleggen en bekend maken. Bekend maken dat de lijst bestaat en mogelijkheid openen, adverteren dat nieuwe realisten zich kunnen opgeven om toegevoegd te worden.
  Misschien iedereen die op de lijst komt een korte verklaring vragen waarom zij op die lijst willen?

  Wie wil/kan WAT doen om een of meer van deze punten een stap verder te brengen.
  Pendragon?

  Pendragon [5] reageerde op deze reactie.

 4. @Marcel [2]:
  Je drukt het goed uit Marcel. Ik heb ook soms dat gevoel.
  Maar we zijn al met zijn 2 en Pendragon Reactie 1 maakt al 3.
  En ik weet zeker dat er nog veel meer zijn.
  Goed om wegen te bedenken dat ze het ook van elkaar gaan weten en dat het een grote groep wordt.

 5. @Hub [3]:
  1A) Artikel 50 EU grondwet: sub1: “Een lidstaat kan overeenkomstig zijn grondwettelijke bepalingen besluiten zich uit de Unie terug te trekken.”
  1B) NL levert NETTO ca. 5 mld aan de EU. Geld dat we best goed zelf kunnen gebruiken voor ouderenzorg, wegen, enfin noem maar op.
  ) NL neemt afstand van krankzinnige wetgeving die door Brussel wordt opgelegd
  ) NL krijgt een eigen munteenheid
  ) NL verkrijgt haar soevereiniteit weer terug
  ) NL doet niet meer mee aan debiele oorlogshandelingen op plaatsen waar NL geen belang heeft.
  ) NL …

  De lijst is uit te breiden. Mijn kennis is onvoldoende. Er zijn slimmerikken bij verschillende partijen die uit de EU willen die deze lijst kunnen vormgeven.

  Ik wil best wat doen, maar de schoorsteen hier moet ook roken en in de dagen van een eenvoudig ondernemer gaan ook maar 24 uur.

  Is er een soort van denktank te organiseren? PVV, LP, VNL en andere partijen die van de EU af willen? Een soort “project-politiek” Laat de bevolking zien dat de oude politiek heeft afgedaan en dat project-politiek de toekomst heeft.

  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.

 6. @Pendragon [5]:
  Goede punten, en ik begrijp best dat de schoorsteen moet roken. En elk dingetje kost tijd.
  Maar punt 1.C (reactie 3) is”
  –!C.Vervolgens partijen identificeren die de zelfde wens hebben (PVV VNL en dergelijke)
  Deze lijst gaan aanleggen en bekend maken. Bekend maken dat de lijst bestaat en mogelijkheid openen, adverteren dat nieuwe realisten zich kunnen opgeven om toegevoegd te worden.

  Dit zou een eerste concrete stap kunnen zijn, en die iemand een controleerbare tijd kost.
  Nodig iemand die zegt dat hij die lijst gaat opstellen.
  Er is nu geen objectief inzicht wie er allemaal er meer eens zijn.
  Vraag: Wie gaat dat doen?

  Pendragon [7] reageerde op deze reactie.

 7. @Hub Jongen [6]: Dit lijkt me nou een uitgelezen kans voor de LP om een rol te gaan spelen in het politieke speelveld. Wegstappen uit de schaduw van het eigen Libertarische gedoe, en een hands-on project oppakken. Ik weet bijna zeker dat er voor dit thema draagvlak is en verder ontwikkeld kan worden. Wie zijn de kopstukken in de LP?

 8. De politieke wegen zoals hierboven beschreven zijn zinvol, maar hier ligt niet mijn kracht. Wat ik in mijn leven wil veranderen: stilletjes een parallelle samenleving beginnen, zoveel mogelijk los van de overheid. Je kunt je aardig onttrekken van de spionage- en belastingdruk van de overheid. Je zult wel wat moeten laten: bijv auto rijden, veel mobiel bereikbaar zijn en je aankopen pinnen.

  Persoonlijke vrijheid krijg je door te fietsen, spullen tweedehands te kopen, contant te betalen, de mobiel thuis & uit te laten.

  Idd, de “starve the beast”-strategie.

Comments are closed.