Een klein kind zou de asielzoekersstroom in betere banen kunnen leiden dan de gezamenlijke huidige machthebbers.sdadfKleine consulaire posten zouden opgezet kunnen worden in de Turkse kuststeden.
Op deze posten zouden documenten en visa afgegeven kunnen worden waarmee de migranten zich tegen lage prijs kunnen verplaatsen naar de landen van hun bestemming.

Het blootstellen van hulpbehoevende gezinnen die niet kunnen zwemmen aan de oversteek in een rubberbootje naar een Grieks eiland is niet overeenkomstig christelijke maatstaven, op het aanleggen waarvan overheden zich zo vaak laten voorstaan. Jezus zou, als hij er nog was, de zeespiegel laten zakken, opdat men over zou kunnen steken zonder nat te worden.

Op grond van afgesloten verdragen is Europa verplicht vluchtelingen toe te laten, ook al is het niet duidelijk hoe de verdeling moet plaatsvinden.

Wie de statistieken bestudeert, zal zien dat het arriverende aantal vluchtelingen op een pro capitabasis laag is en gemakkelijk te absorberen valt en dat er geen enkele aanleiding bestaat tot paniek. Het is vooral de door politici aangewakkerde besmettelijke angst die het imago van onhanteerbaarheid en onverwerkbaarheid oproept.

Uiteraard zullen asielzoekers overtredingen en misdrijven begaan, maar dat doet de rest van de bevolking ook. Wie het te bont maakt, kan weggestuurd worden.

Tenslotte nog dit. Wie persoonlijk niet via televisiebeelden, maar fysiek met de nood van migranten geconfronteerd wordt, heeft een hart van staal nodig.

Wie aan de Turkse kust staat en ziet hoe een gammele boot volgeladen met vluchtelingen vertrekt naar Kos, Samos, Chios of Lesbos moet sterk in zijn schoenen staan om hierdoor niet beïnvloed te worden, vooral als hij later hoort dat de boot halverwege gezonken is en slechts een deel van de migranten uit zee opgepikt is.

De kans hierop is niet klein. De boten worden in Turkije gemaakt voor één oversteek en de zwemvesten hebben 11 euro per stuk gekost. Migranten zitten in deze boten noch met plezier, noch voor hun plezier.

Hugo van Reijen

26 REACTIES

 1. Op grond van afgesloten verdragen is Europa verplicht vluchtelingen toe te laten, ook al is het niet duidelijk hoe de verdeling moet plaatsvinden.

  Nazi’s waren op grond van bevelen verplicht burgers etc te vermoorden.

  Uiteraard zullen asielzoekers overtredingen en misdrijven begaan, maar dat doet de rest van de bevolking ook. Wie het te bont maakt, kan weggestuurd worden.

  http://www.breitbart.com/london/2015/09/28/germany-segregating-christians-as-migrant-violence-escalates/

  een groep mannen Nederland binnenhalen die de vrijheid zal inperken, GOED PLAN

 2. Uiteraard zullen asielzoekers overtredingen en misdrijven begaan, maar dat doet de rest van de bevolking ook. Wie het te bont maakt, kan weggestuurd worden.

  Nederlanders worden gedwongen zichzelf, hun bezittingen of mening te verdedigen tegenover de staat en de door hen meer dan welkom geheten nieuwe, o zo vredige bezetters, dat is wat anders dan overtredingen of misdrijven begaan.

  Overigens, moeten wij ons als Nederlanders ook al gaan verantwoorden of zelfs gaan schamen en moeten we “dass Maul halten” om wie WIJ zijn of wat we vinden van het loslaten tussen de bevolking van grote groepen buitenlandse criminelen en mensen met moeilijk in NL voegbare culturele achtergronden, aangevuld met religieuze, middeleeuwse haatgevoelens? Moeten we het criminele gedrag van anderen goedpraten door te wijzen met de vinger op Nederlanders die dan opeens ook crimineel zijn?

  Het recht om vrouwen te verkrachten of te “corrigeren” of zelfs te vermoorden mag, omdat de Nederlanders geen haar beter zijn? Oh, wacht, om grote commotie voor de toekomst te voorkomen heeft men in Friesland een boer laten opdraaien voor de moord op een Hollands meisje i.p.v. onschuldige asielzoekers? Dat is nog eens vooruit regeren of niet dan? Vooruitzien is regeren, en hup alle bejaardenhuizen leeg om plaats te maken voor arme, arme economische vluchtelingen? Wis Nederland al wat er zat aan te komen? En nu gaan we ook nog alle Nederlanders over één kam scheren? Dat mag, maar dan gelijk ook alle overheidsimport over één kam scheren. Hoewel ik denk dat gemiddeld tienduizend ‘vluchtelingen’ minder goede intenties hebben dan tienduizend Nederlanders.

  Verder is deze hele invasie van gelukzoekers een georkestreerde koehandel, want verklaar waarom zo weinig mensen komen uit Syrië en zoveel komen uit alle windstreken van de wereld. Welke organisatie heeft al deze mensen, die uit alle landen komen, ook landen waar helemaal geen oorlog is, uitgenodigd en aangemoedigd richting EU te gaan waar alle dromen en wensen van mensen dienen uit kunnen komen? Vluchten voor je leven of vluchten voor welstand en verspreiden van de islam?

  Dit heeft niks meer met vluchten voor je leven te maken, dit heeft te maken met verdrukken en onderdrukken van de EU burgers die men graag ziet als varkens. En dit gebeurt natuurlijk niet zomaar, dit heeft meer om de hakken. Bijvoorbeeld meer macht naar Brussel daar de nationale landen dit probleem niet zelfstandig kunnen oplossen? Dit is één van de vele manieren om de macht van landen uit handen te nemen en daar te krijgen waar de (nazi) EU het graag wil hebben. Iedere crisis schept nieuwe machtsverhoudingen.

 3. Hoe schrijnend ook… Ik wil ze hier niet. Dat is demagogie, ik weet het… Net zoals de demagogie van de andere kant: Ik wil ze hier wel. Ik probeer een tegenwicht te bieden aan al die gutmenschen die geen enkel begrip hebben voor de gemiddelde hier geboren Nederlander.

  De politiek begrijpt dat er zorgen zijn. Wel… Ik heb geen zorgen… ik ben bang voor dat volk. Bang omdat ze onze normen en waarden niet accepteren, bang omdat ze in hun hart geloven: Daar waar Islam is, is Sharia. En ik accepteer Sharia niet in mijn achtertuin. Ik wil me niet aanpassen aan de Islam, sterker nog, aan geen enkele religie.

  Maar ja, ik ben als ik dit soort dingen zeg een Nazi, een fascist, een xenofoob, vreemdelingenhater, dus durf ik niet eens meer weer te geven wat ik werkelijk voel. Bizar he? In een “vrij” land…

  yourke [7] reageerde op deze reactie.

 4. ‘T is even op de man, soms mag je daar ook best naar kijken in plaats van elke keer op de bal te spelen die de man weer inbrengt.

  Misschien dat Hugo zich zo verbonden voelt met de ‘vluchtelingen’ omdat hij zichzelf hier ook als een koekoeksjong gedraagt. Ik vraag me namelijk al tijden af wat die Hugo hier op dit libertarische platform doet, de boodschap van het libertarisme vaag maken? Verdeel en heers spelen?

  Lees eens wat ‘artikeltjes’ van Hugo terug, is dat libertarisch? Moeten we daar de oorlog mee winnen?

 5. Voor alle duidelijkheid: ik ben voor een luchtbrug ALS:
  1) Ik niet hoef mee te betalen aan de luchtbrug
  2) Ik niet hoef mee te betalen aan de opvang
  3) Ik niet hoef mee te betalen aan de gevolgen van de instroom van deze mensen
  4) Ik mag discrimineren naar hartelust

  IIS [6] reageerde op deze reactie.

 6. @Pendragon [3]: elk logisch denkend mens wil liever niet leven tussen een volk leven dat een pedofiel als profeet heeft. En de schrijver die waarschijnlijk christelijk is, heeft misschien niet door dat moslims Jesus niet zien als de zoon van god maar dat Jezus was verwisseld door een ander en niet gestorven is aan het kruis. Een groot verschil tussen godsdiensten, dat niet verenigbaar is.

  hugo van reijen [8] reageerde op deze reactie.
  hugo van reijen [12] reageerde op deze reactie.

 7. De Nederlandse invasie van 1906 op Bali was in ieder geval een stuk erger.
  Daar hoorde men in Nederland niemand over klagen. Het ging onder aanmoediging van Wilhelmina.
  Er werden enkele duizenden personen vermoord, onder wie twee vorsten. Kom dit eens herdenken, Dat kan ieder jaar op 20 september op een plein in Denpasar.

  yourke [13] reageerde op deze reactie.

 8. @hugo van reijen [12]: of het verspilling is, moet ieder voor zich uitmaken. Dat ze tot de zelfde god bidden, is niet waar, “I AM the way, the truth, and the Life. No one comes to the Father except through Me” Vraag eens aan een moslim of dit waar is.@hugo van reijen [11]: Omdat de Nederlandse overheid crimineel is en altijd al was, mogen Nederlanders niet klagen als er criminelen binnen worden gehaald, pure logica.

  elke overheid is crimineel, ga eens het indonesische system na wat er gebeurde met ex gedetineerden, in Jakarta etc.

 9. @hugo van reijen [15]:

  Vrij verplaatsen? Volgens mij is dat geen probleem, het probleem is het teren op de zak van de gemeenschap, het zonder enige inbreng aanschuiven aan de gedekte tafel en daarbij het nodige aan aanpassingen en gratis luxe opeisen ten nadele van de gemeenschap en nog vele zaken meer, dat maakt dat grenzen gesloten dienen te worden.

  hugo van reijen [18] reageerde op deze reactie.

 10. Gutmenschen zoals Hugo en vele anderen kunnen hun maandelijkse bijdrage hier storten, https://www.vluchteling.nl/nl/Doneer/Griekenland.aspx

  Ik mag toch aannemen dat de Gutmenschen en allemansvriendjes zich reeds hebben aangemeld of hun huis ter beschikking hebben gesteld, niet alleen als maandelijkse donateur, maar ook als vrijwillige helper! Het onder dwang opeisen van geld en hulp van anderen is zwaar uit de tijd en behoorlijk hypocriet.

  hugo van reijen [18] reageerde op deze reactie.

 11. @hugo van reijen [18]:

  Strooien met gemeenschapsgeld, pamperen en importeren van buitenlanders/islamieten onder mom van allerlei voor handen liggende of zelfs bedachte redenen tot aan het daarmee op peil houden van het electoraat is een atypische bezigheid van zakkenvullend socialistisch Nederland/Brussel. Alles ten koste van de gemeenschap ter verrijking van henzelf. Dit heeft in alle opzichten een aanzuigende werking en trekt alleen mensen aan met slechte bedoelingen. Maar ja, de éne hand wast de ander, niet waar.

  Weg met ons [20] reageerde op deze reactie.

 12. @Weg met ons [19]:

  Het atypische mag gezien worden als typisch, hoewel? Het karakteristieke bij politici van de verschillende partijen die pretenderen andere ideeën aan te hangen is vaak niet goed terug te vinden in de werkelijkheid daar het socialisme zich als een wolf in schaapskleren heeft gehuld.

Comments are closed.