tussenstand-99-large

.a

Het kan nu bijna niet meer mis gaan.
Maar dat kan soms door een kleinigheid. Ongeldig beoordeelde stemmen? Kan de EU dat referendum verbieden? Andere politieke trucs?
Zorg daarom voor een ruim overschot en informeer nog mensen om nu al te stemmen voor deze petitie.
Het is nu een kans die niet snel weer terugkomt.

7 REACTIES

 1. Ik denk dat veel van de tekenaars, van de referendum aanvraag van geen peil, om heel andere redenen getekend hebben dan waar de inhoudelijke vraag van het referendum over gaat. Sommigen hopen zo meer referenda te krijgen, sommigen hopen dat de regering eindelijk voor het volk kies i.p.v. de EU
  Sommigen hopen dat dit een teken is aan de regering dat ze het volk niet kunnen negeren. Sommige hopen hiermee iets te doen aan het verslechteren van de verzorgingsstaat. En ga maar door. Iedereen blijft maar hopen, bidden en verlanglijstje (referenda aanvragen) invullen. Ik hoop dat ik de jubelstemming niet teveel vergal.

 2. Ik hoop persoonlijk dat dit referendum alleen maar de politieke partijen uit de kast laat komen als vijanden van vrijheid, en vooruit – inspraak van anderen. Als zij ooit de kans krijgen dat wordt Nederland een D.D.R. in het kwadraat.

  En dat ooit is dichter bij dan je denkt. Kijk hoe gestoord men reageert op een malloot die een klein object naar de koets van Bea en Willy gooide. Of hoe de regenten reageren als een derderangs liedjeszanger iets zegt over politie en burgemeester, als het niet vleiend genoeg is.

 3. Ook al slaag je waarschijnlijk niet met de opzet van dit soort referenda, het helpt wel om de mensen wakker te schudden voor het feit dat je deze mogelijkheden hebt. Ook de macht mag wel eens weten dat er honderdduizenden mensen op een referendum stemmen en dus actief de politiek in de gaten houden. Ga zo door en start nog vele referenda!

 4. Ik denk dat in dit geval sowieso het middel (referndum sec) belangrijker is dan het doel (toetreding Oekraine aan de orde stellen, hoe belangrijk dat op zichzelf ook weer is, want geen weldenkend mens zit daarop te wachten imho). Het gaat erom het politiek establishment te laten zien dat de partijpolitiek met poppenkastverkiezingen de bevolking nauwelijks of niets meer interesseren, maar dat “we” 🙂 over relevante, concrete onderwerpen iets te zeggen willen hebben.
  Daarom: 1. we weten dat we het middel hebben en zullen het dus ook gebruiken; 2. onweersproken doorgaan en alles achter gesloten deuren besluiten pikt de bevolking niet meer!
  Het is ónze toekomst die ze te grabbel gooien! Dus

 5. @Naam * [5]: Parlementaire Zuurbekjes. Dit is HET woord van 2015. U heeft mijn hele dag goed gemaakt.

  Overigens zal dit resultaat niet van tafel geveegd worden. Het is een volkomen legitieme actie geweest en voldoet aan alle vastgesteld voorwaarden. De zuurbekjes… ze zijn zuur…

  Ik lach me een krul in m’n l*l echt waar, wat een feest.

  Naam * [7] reageerde op deze reactie.

 6. @Pendragon [6]:

  Pas maar op met zo’n krul, dat wordt lastig rampetampen… 😉

  Maar men zal er mee in hun maag zitten. Nu het referendum er komt, zullen mensen (veel slimmer dan de parlementariers) de tekst bestuderen en analyseren. Dan zal ook genadeloos worden aangetoond dat de zure bekjes dat vertrag ongezien -en de risico’s negerend- hebben goedgekeurd.

  Daarmee heeft het zuurbekjesparlement zijn overbodigheid aangetoond. En daarom zal men er alles aan doen om voorstanders van het referendum af te schilderen als idioten en racisten. Want in de spiegel kijken is te genant voor hen.

  En qua “Zuurbekje” alle eer naar Theo & Thea. Zonder hen was dit mooie woord niet zo bekend geworden.

Comments are closed.