POSITIEDE TOEKOMSTEr gebeurt op dit moment heel veel in de wereld dat ook mensen in Nederland zwaar zal beïnvloeden. En niet alles wat er gebeurt, werk positief om de individuele vrijheid te verbeteren.*****?Het opzetten voor een reëel plan om de DE Weg naar Vrijheid met succes te bewandelen, werd deze week erg beïnvloed door de spannende race van GeenPeil om de 300.000 handtekeningen te halen. En uiteraard ook door de vluchtelingen tsunami die in Europa en de EU binnenviel.

Toen die wet gemaakt werd, dachten de politici dat dit aantal nooit gehaald zou kunnen worden. Ook ik stond daar zeer sceptisch tegenover.
Te meer doordat de organisatoren de “democratie” veel te hoog aan het ophemelen waren. En nog zijn! ?Totdat ik in hoog tempo de aantallen binnengekomen handtekeningen zag.??Ook was ik, en veel andere libertariers en NAPpers, niet erg geïnteresseerd in een referendum. Na het Verraad van Lissabon waar de politici zich niets aantrokken van hun verlies van 37% tegen 63% NEEN, en de stemmers dat slikten, dacht ik dat het geen zin had via die weg.

Maar nu het mogelijk blijkt om de 300.000 stemmen te halen, denk ik dat de libertariers daar rekening mee moeten houden, en mogelijk gebruik van maken.

Daarom zal het ook voor De Weg Naar Vrijheid belangrijk zijn om nu te helpen dat dit referendum gaat slagen! Het is goed om daar nu al over beginnen te denken.?En tevens of het waarschuwen tegen de democratie (De meerderheid die geweld gebruikt tegen de minderheid) daarmee gepaard kan gaan. In voorgaande delen van dit plan is daar ook al het een en ander gezegd, en we zijn zeker van plan daar nog nader op terug te komen.

Een ander idee waarover het nuttig kan zijn al eens na te denken is het volgende:
Puur Libertarisch gezien zijn de doelstellingen en middelen van GeenPeil, GeenStijl, Burgerforum-EU niet 100% gewenst. Ze zijn hoogstens een stap in de richting, en het blijkt dat zij resultaten kunnen bereiken die sterker zijn dan de resultaten van libertariers alleen.
In hoeverre is het verstandig om daar samenwerking mee te zoeken?
Daardoor samen grotere resultaten te bereiken en dat te doen zonder de eigen doelstellingen te verwateren.
In de libertarische en NAP-doelstelling mag nooit water in de wijn gestopt worden!

Graag jullie mening.

5 REACTIES

 1. @dZvZtKm [1]:
  Ik wist niet dat het er zo veel waren. Dank je.
  Als je een “democratie” ziet als *regering door het volk”, zou je eigenlijk ELK besluit aan het volk moeten over laten.
  Ik heb op school geleerd dat dat zo is, maar in de praktijk te moeilijk en daarom de vertegenwoordigende democratie ie uitgevonden.
  En toen kwam je echt in de politiek!!

  BTW enig idee waarom in NL een referendum iets van €30 miljoen moet kosten?

  dZvZtKm [3] reageerde op deze reactie.

 2. @Hub [2]:
  30.0000 op 400 gemeenten en 13.000.000 kiezers is dit 2,30/kiezer. en vergeet niet dat papierstemmen de enig anonieme methode is. bij alle andere systemen is er altijd wel een relatie te leggen tussen stempas en machine. sequentieel stemmen en sequentieel de stempas op een prikker is al 1 op 1

 3. “In hoeverre is het verstandig om daar samenwerking mee te zoeken?”

  Samenwerking van wie met wie?
  Jij kunt natuurlijk doen wat je wilt.
  Libertariers maar zeker NAP’ers zijn niet organiseerbaar, en dat is maar goed ook.

Comments are closed.