Franse ambtenaren hebben zo weinig te doen dat ze klinisch depressief ambtenaar16mlnworden volgens recent onderzoek. Christian Bourion, professor sociale economie aan de ICN Business School in Nancy Metz, ontdekte dat ze ‘verstoorde persoonlijkheden hebben en lijden aan psychologisch trauma als gevolg van verveling.

Professor Bourion ontwikkelde een programma dat bepaalde uitspraken verzamelde die gerelateerd waren aan werkverveling. Zijn resultaten demonstreren een dramatische escalatie van werknemers die klagen over hun dagen die gevuld zijn met verveling. In 2011 kwamen de woorden ‘verveeld op werk’ 184.000 keer voor. In 2015 verschenen die woorden 542.000 keer.

‘Ik heb een goedbetaalde baan….maar wanneer ik aan het werk ga om kwart voor acht heb ik rond acht uur al mijn e-mails gelezen. Ik vraag mij af wat ik dan de rest van de dag moet doen…’ Aldus een hoge lokale ambtenaar die deelnam in de studie.

Frankrijk heeft zes miljoen ambtenaren en dat aantal is stijgend. Er worden regelmatig banen ‘gecreëerd’ om mensen bezig te houden en de werkloosheidscijfers te drukken. Daarnaast heeft Frankrijk strenge eisen op het gebied van werknemersrechten. Dit maakt het lastig om mensen te ontslaan, ook als ze niets te doen hebben.

Niet alleen neemt de Franse overheid onnodig geld af bij burgers en bedrijven en bemoeit zij zich met allerlei arbeidsrechten maar zij verknoeit ook nog eens het leven van haar werknemers via tomeloze verveling tot aan hun pensioen aan toe.

 

6 REACTIES

  1. @Hub Jongen [1]: Dat deze mensen doen zoals Soros, een Braziliaanse ondernemer; maak jezelf overbodig, maar schep eerst de condities waarbij mensen concreet werk kunnen verrichten. Hoofden bij elkaar brengen en nieuwe testcases verwezenlijken.

  2. Er waren ambtenaren die In sommige gevallen meer dan 10 jaar niet op het ‘werk’ verschenen.
    Niemand miste hen, maar ze kregen wel normaal betaald.

Comments are closed.