Screenshot 2015-06-14 at 12.21.11 - EditedEr was een tijdperk dat je kinderen lokte met snoepjes. Daarna kon je kinderen verleiden met flippo’s. Thans kan je de kinderharten veroveren met games en apps. De EU begrijpt dit. Zo is er hier het kids corner web portal der EU. 

Zo heeft de ECB het ECB €conomia spel ter beschikking gesteld op het kids portal van de EU. De maakbaarheid van de economie in optima forma. Zorg voor twee procent inflatie en alles komt goed is de boodschap. Manipulatie van interest als oplossing voor alle economische problemen.

Als je door de hoepels springt en dit sprookje gelooft dan krijg je je beloning:

Screenshot 2015-06-14 at 12.21.11 - Edited

Waarom wind ik me om dit kinderspelletje op? Omdat het de gedachte van het noodzakelijk zijn van fiat valuta’s en centrale banken zaait in kinderhoofdjes. De basis van de grootste diefstal ooit, die van het uithollen van de vermogens van spaarders, en het overhevelen daarvan naar bankiers en de staat, is hiermee gelegd. De zoveelste generatie valt ten prooi aan deze dwaalgedachte

De gedachte alleen al dat de prijs van geld, interest, moet worden bepaald door een centrale bank, is te ziek voor woorden. De prijs van geld dient door de markt te worden bepaald omdat anders genadeloze boom en bust cycli worden geschapen.

Deflatie is een natuurlijk fenomeen dat tijdens de industriële revolutie langere tijd aanwezig was. Te stellen dat deflatie nefast is voor een economie geeft het beperkte economische inzicht aan van degene die dat beweert.

De gedachte dat inflatie van 2 procent goed is, is waar vanuit het oogpunt van centrale banken, fractional reserve banken, en de staat. Voor de gewone burger en ook de ondernemer is dit niet het geval. Die betaalt de rekening. En de samenleving, want dit stelsel doet veel welvaart verdampen.

2 REACTIES

  1. @Hub Jongen [1]:

    Mijns inziens stimuleert het het hoofdrekenen dat de jongelui tegenwoordig niet meer kunnen zonder een iPad of tablet te hanteren.
    Bovendien leren ze werken met meerde valuta.

Comments are closed.