We are living in a sick society filled with people who would not directly steal from their neighbor but who are willing to demand that the government do it for them.” –William L. Comer

vrijspreker.nlLibje
Tips voor Libje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

6 REACTIES

 1. Ik vind persoonlijk de tekst van Anatole France keiraak:” in het streven naar gelijkheid verbied de wet zowel arm als rijk om te stelen, te bedelen of te slapen onder bruggen”…..says it all doesn’t it!

  O, voordat ik het vergeet: het hele vluchtelingengebeuren is eigenlijk een hele grote leugen, wie van buiten de EU komt en in Portugal een woning koopt van meer dan 500.000 euro heeft daarmee recht op de Portugese Nationaliteit, en is daarmee EU burger. Goedgekeurd door de EU, compleet legaal. Mocht u meer gelijkheid willen….

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. Het 10e Gebod: Gij zult niet begeren uws naasten huis; gij zult niet begeren uws naasten vrouw, noch zijn dienstknecht, noch zijn dienstmaagd, noch zijn rund, noch zijn ezel, noch iets dat van uw naaste is.

  Waarom wijst die Merkel de ‘vluchtelingen’ niet op dit stukje Bijbeltekst?

  Keinstein [5] reageerde op deze reactie.

 3. @Sander [4]: Omdat het christendom heeft afgedaan. Dat is in die zin jammer omdat het christendom de basis vormt van het succes van het Westen. Ofschoon er een boel onzin wordt uitgekraamd in de heilige boeken, kan het niet allemaal onzin zijn als het de basis vormt voor de meest succesvolle samenleving ooit. Helaas wordt het niet nodig gevonden het christendom deugdelijk te analyseren zodat beter begrepen zou worden waarvan afstand te nemen en wat voorlopig nog gekoesterd dient te worden.

  De door jou gegeven quote die eigendomsrechten definieert staat uiteraard haaks op alle sociaaldemocratische herverdelingsprincipes en zou inderdaad beter begrepen mogen worden. Als dat zou gebeuren is het hele vluchtelingencircus direct ten einde want er bestaat geen recht om te wonen waar je maar wilt. indien gewenst kun je zijn: een gast, een huurder, of een eigenaar. Indien ongewenst ben je per definitie in overtreding.

 4. is dit niet nog erger dan stelen:
  gij zult niet wettelijk helen ,dit is erger dan stelen

Comments are closed.