Het slechte nieuws is: de overheid wordt steeds groter en indringender. Het Singularitygoede nieuws is: naarmate het groter groeit, wordt het ook zwakker. Het beste nieuws is: Technologie maakt ons als individuen sterker en sloopt uiteindelijk de bestaande machtsstructuren, zij het overheden en/of multinationals, die nu de touwtjes in handen lijken te hebben.

Overheden zijn inefficiënte bureaucratische systemen. Of het een gemeentebestuur is of een Europese Unie, de handelswijze en de uitslag blijft gelijk namelijk met teveel geld, mensen en middelen een slecht resultaat neerzetten met vaak afgrijzelijke neveneffecten. Dat komt omdat er geen direct belang is bij een goed resultaat maar eerder het tegendeel. Hoe groter dus de overheid, des te meer wanprestaties en onvrede onder de bevolking.

We leven in een staatsgedwongen corporatistisch systeem waarin multinationals overheden gebruiken voor hun gewin en vice versa. De overheden worden ondersteund door centrale banken met hun massale geldcreatiefraude, de – traditionele – media verkoopt hun verhaal en internationale – zelf opgezette – organisaties stoken het vuurtje op. De burgers raken hun vrijheid kwijt, worden dubbel gepakt en opgezadeld met een immer stijgende schuld. Het lijkt vechten tegen de bierkaai maar er is een stille revolutie gaande.

De toenemende macht van de technologie schrijdt namelijk steeds verder voort en leidt naar het pad van onafhankelijkheid en vrijheid voor individuen. De technologische ontwikkeling lijkt een lineair proces en geen radicale innovatie. Maar schijn bedriegt. Het wiel, gereedschap en de controle over vuur namen tienduizenden jaren van evolueren in beslag. De drukpers kwam een kleine 600 jaar geleden in ons leven. En vandaag nemen grote paradigma verschuivingen – als mobiele telefoons en internet – in verhouding een paar jaar tijd in beslag.

In The Singularity is Near schrijft Ray Kurzweil hierover:  ‘A primary reason that evolution – of life-forms or of technology – speeds up is that it builds on its own increasing order, with ever more sophisticated means of recording and manipulating information…(p.39).  The first computers were designed on paper and assembled by hand. Today they are designed on computer workstations with the computers themselves working out many details of the next generation’s design. And they are produced in fully automated factories with only limited human intervention. (p.40).

De menselijke prestatie is niet langer afhankelijk van alleen onze hersenen. De biologische verwerking van informatie in onze hersenen is veel trager dan de verwerking van informatie per computer. We zullen een punt bereiken waarop het tempo van de technologische veranderingen zo snel en de impact zo ingrijpend zal zijn dat het menselijk leven onomkeerbaar zal worden omgevormd.

Of zoals Kevin Kelly – oprichter van Wired Magazine – het stelt: ‘de verandering in de laatste miljoen jaar zal worden vervangen door de verandering in de volgende vijf minuten.’ We bereiken dan wat Kurzweil en anderen de technologische singulariteit noemen.  Kurzweil refereert aan deze vooruitgang als de wet van het versnellen van rendement. In termen van prijs en prestatie komt het er op neer dat al deze technologieën snel en goedkoop of gratis zullen zijn. (p.430).

In het tijdperk van intelligente machines zal de open en werkelijk transparante samenleving boven de gereguleerde massa uitstijgen. Grensoverschrijdende technieken verdringen eenvoudigweg de bestaande structuren. Kurzweil: ‘De wet van het versnellende rendement heeft altijd gewerkt. Zelfs onder door de overheid gecontroleerde omstandigheden als oorlogen, depressies, genocides, regelgeving en geldwaardevernietiging. Hooguit wordt het vertraagd maar niet voor lang. De wet is onverbiddelijk.’

Innovatie is een manier van werken om rond opgeworpen grenzen te komen. De komst van decentrale technologie stelt het individue in staat om allerlei beperkingen te omzeilen en vertegenwoordigt een primair middel om sociale veranderingen te versnellen. (p.472). Technologie in handen van individuen maakt hen onafhankelijk en na verloop van tijd ondermijnt het de macht van overheden. Of zoals Gary North het zegt:

‘Technological innovation is not going to be stopped by any local government, state government, national government or the World Trade Organization. Technological innovation is about as close to an autonomous proces as anything in history.

Technological innovation is decentralized on a scale never before seen. Because of the internet, 3D printing and more it is a tsunami that is headed for all government central planning, regulatory agencies, welfare programs, labor union and every good old boys network. Technological innovation is simply sweeping everything before it.

This is going to change the whole shape of civilization and it isn’t going to take three generations. It is fairly far advanced now and another 40 years of this going to change the political landscape entirely.’

14 REACTIES

 1. Om haar macht te behouden zullen Overheden de burger allerlei beperkingen op gaan leggen in het gebruik van technologie.
  Waar ze geen controle over kunnen krijgen zal verboden worden.

  Je ziet het in allerlei dictaturen waar Internet, Facebook, etc. worden afgesloten als het gevaarlijk wordt voor de Overheidsmacht.
  De EUSSR is daarop geen uitzondering.

  Rob [3] reageerde op deze reactie.

 2. @Rob [2]:

  De klimaat hype gaat inmiddels zo ver dat onwelgevallige meningen worden geweerd. Wetenschappers die op goede gronden twijfelen aan de klimaat hype, worden afgemaakt of geweerd in de media.
  Onafhankelijke berichtgeving, niet waar?

  Je bent blijkbaar verplicht te geloven wat ze ons willen wijs maken. En de reden is: het verdient zo lekker voor overheden en Al Gore; zonder protest laat de burger zich bestelen.

  Nog even en je word bestraft met gevangenisstraf als je openlijk twijfelt aan de klimaat hype!

 3. @Het slechte nieuws is: de overheid wordt steeds groter en indringender. Het goede nieuws is: naarmate het groter groeit, wordt het ook zwakker.

  Toevallig zat ook ik hier pas aan te denken. Ook mijn conclusie was dezelfde. Maar wel aangaande een compleet andere reden.

  De overheidscontrole (dus de supernationale bedrijven controle) wordt steeds groter, dwingender en indringender. Maar op enig moment komt er een tijd dat niemand nog een karakter op laptop of mobile telefoon zal intypen. Omdat hij weet dat alles wordt geregistreerd en mogelijk eens, tegen hem kan worden gebruikt. Wellicht zelfs na wisseling van ‘de macht’.

  Indien we bijvoorbeeld beseffen dat Microsoft in Win10 een keylogger heeft ingebouwd die alle toetsenbord- aanslagen naar het bedrijf kan sturen, mag helder zijn hoever het al is. En dat is dan nog maar een enkel, klein, aspect van het grote geheel.

  Maar zodra mensen gaan beseffen dat ‘ik heb toch niets te verbergen’ nog geen reden geeft om dan maar iedereen uit te nodigen om met jou samen naar het toilet te gaan zodra jij een grote behoefte gaat plegen, dan gaat het tij keren. Niet ondenkbaar: terug naar de analoge wereld. Om de eenvoudige reden dat niemand nog digitaal zal communiceren, tenzij gedicteerd vanuit overheidswege.

 4. @Raymond [1]:

  Oh……dus nu begrijpen jullie , welk groter plaatje de media momenteel uitspeelt.

  Let op , dat ik gisteravond bijkans krom van het lachten ging , toen ik die rare weerneuzelaar , van het NOSS hoernaal , los hoorde gaan over EL-NINO ( het kindje ) , ……waar stomen ze je klaar voor ?

  Media is Preparing You for Soaring Food Prices | Mini Ice Age 2015-2035 (88)

  https://www.youtube.com/watch?v=kP2e4w92CR0

  Kijk en hier komt de aap uit de mouw ……………………………, KLIMAAT VERANDERING IS TERRORISME , wow,…………Hub snap je nu wat ze aan het doen zijn ?

  Here’s The Link Between Climate Change & Terrorism

  https://www.youtube.com/watch?v=SpRJStBv8k4

  Ik wel !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

  Rob [13] reageerde op deze reactie.

 5. Dat er grote veranderingen voor de deur staan is goed te merken aan alles en in alles. De free-energie komt steeds meer naar voren toe. kennen jullie deze ; http://www.keshefoundation.org/ Het is jammer dat hij zo tegen gewerkt wordt, het systeem waarop hij zijn Foundation laat draaien en hoe het werkt is geweldig daar kan menig in Nederland van leren. Misschien is het daarom waarom hij zoveel tegenwerking krijgt wereldwijd. Zelf merk ik de zware tegenwerking ook,in het project wat ik levensvorm wil geven. Helaas, gaan anderen er mee van door door mij buiten spel te zetten maar ik speel nog steeds hahahha. Dus ………….op naar 2016 zeg ik dan maar. Fijne feestdagen alvast. lieve groet P

  Rob [14] reageerde op deze reactie.

 6. De bewering; “De menselijke prestatie is niet langer afhankelijk van alleen onze hersenen” lijkt me onwaar. Onze hersenen blijven een bottle neck, een bron van inspiratie en veel meer.

  “De biologische verwerking van informatie in onze hersenen is veel trager dan de verwerking van informatie per computer.”

  So what? De computer kan zo snel werken als waartoe de mens dat ding in staat stelt. En de informatie kan zinvol worden toegepast als voor zover de mens die begrepen heeft.

 7. Computers laten bepaalde processen sneller lopen, die eerder door het menselijk brein werden gedaan, maar waarde en betekenis geven aan zaken kan niet door een computer gedaan worden. Dat vindt nog steeds door de mens zelf plaats. Daar sterkt zich ook juist de macht van de overheid toe uit. Technologie verandert ook de waarde en betekenis van zaken. Een essay, een boek, muziek e.d. zijn er nu in zo’n overweldigend aanbod, dat we er ander naar kijken. Een PDF’je als ‘Wat heeft de overheid met ons geld gedaan’ brengt veel minder te weeg dan het in 1980 of 1950 gedaan zou hebben. Informatie is makkelijker te vervaardigen en dat weten overheden en ze reageren derhalve ook navenant: nauwelijks tot niet.

 8. Groter en zwakker, maar ook gelijk gevaarlijker.

  De technologie heeft een informatiestroom op gang gebracht die de elite niet meer kan controleren geen grip op kan krijgen.
  Het internet maakt het mogelijk om met vele ogen gelijktijdig een zaak te bekijken, ze hebben niet meer het alleenrecht tot deze info/kennis.
  Met vele ogen gelijktijdig worden de wikileaks dossiers bestudeerd.

  Elite wil de controle over de informatie, maar dat gaan ze verliezen, er is teveel openbaar. De massa moet alleen nog begrijpen wat er speelt.

  De overheid is er nooit geweest in het belang van het volk, als je dit gaat begrijpen, zal je ook begrijpen hoe je zo verschrikkelijk wordt genaaid.
  https://www.youtube.com/watch?v=u4OhOztATaQ

 9. De overheid is het vervolg op de kasteelheren en dergelijke die in de middeleeuwen de boeren “bescherming” boden en in ruil daarvoor belasting inden bij die boeren. Dat ziet er nu wat netter uit, maar het principe is nog hetzelfde. Het is nu alleen wat lastiger om de schedel van de kasteelheer in te slaan, maar het gaat er vanzelf van komen als de onderdrukking en uitbuiting nog verder toeneemt.

 10. @Raymond [7]:

  El Nino (het kerstkind) is een 7-9 jaarlijks terugkerend natuurlijk fenomeen waarbij de warme golfstroom verandert van richting en het weer in die winter drastisch beïnvloedt; gewoonlijk wordt die dan uitermate zacht.
  Dat heeft helemaal niets met klimaat te maken, hype of niet.

 11. @P.D [8]:

  Free Energy zal nooit worden geaccepteerd door de Overheden. Ze zullen belasting gaan heffen over je energiegebruik, ook als je die energie zelf opwekt. In Duitsland gebeurt dat al.
  Een peperdure vergunning voor je installatie bijvoorbeeld.

  Want stel je voor dat mensen echt onafhankelijk zouden worden van de Staat, dat kan natuurlijk niet. Dan kunnen ze je niet meer chanteren en manipuleren door het manipuleren van de energietoevoer.

Comments are closed.