Jan-Kloot komt de NL-politici vertellen dat ze campagne moeten voeren en Ja-stemmen voor het Oekraine-referendum op 6 april. *****Is uw eerste reactie ook dat we hem eens een poepje zullen laten ruiken?.

Newly elected European Commission President Jean-Claude Juncker gives a press conference on July 15, 2014 with the European Parliament head at the European Parliament in the eastern French city of Strasbourg. AFP PHOTO / FREDERICK FLORIN
AFP PHOTO / FREDERICK FLORIN

 

 

 

 

 

 

 

 

‘Oekraïne-referendum kan leiden tot continentale crisis’

‘Oekraïne-referendum kan leiden tot continentale crisis’

Jan-Kloot is de voorzitter van het clubje personen waarvan de minister van Buitenlandse Zaken van Hongarije zegt dat niemand hen gekozen heeft en vraagt waar ze zich mee bemoeien!

Bovendien is deze voorzitter iemand die liegt als het ernstig wordt, zoals hij zelf bekend heeft.
Lees hier wat vanochtend de NOS publiceert: Graag uw commentaar en advies:

Oekraïne-referendum kan leiden tot continentale crisis’
VANDAAG, 08:00BINNENLAND

Een Nederlandse afwijzing van het EU-verdrag met Oekraïne kan leiden tot een continentale crisis, zegt Jean-Claude Juncker in NRC Handelsblad. De voorzitter van de Europese Commissie vreest dat Rusland politiek zal profiteren van een ‘nee’ bij het referendum dat op 6 april in Nederland wordt gehouden.

Bij de raadpleging kunnen Nederlanders zich uitspreken over het associatieverdrag dat de Europese Unie met Oekraïne heeft gesloten. Het akkoord faciliteert de handel tussen de EU en Oekraïne en moet de Oekraïense economie een impuls geven. Volgens tegenstanders is het verdrag de opmaat voor een EU-lidmaatschap van Oekraïne.

Het Kremlin is fel gekant tegen de Oekraïens-Europese toenadering. Onder druk van Moskou weigerde de vorige Oekraïense regering het verdrag te tekenen. Dat leidde tot een volksopstand en de omverwerping van de Moskou-gezinde regering en het vertrek van de toenmalige president Viktor Janoekovitsj.

Verantwoordelijkheid
“Ik zeg: kijk uit, dit (een Nederlands ‘nee’, red.) kan het evenwicht in Europa veranderen. Zonder de burger te bedreigen, moet hij wel bewust worden gemaakt van zijn verantwoordelijkheid”, zegt Juncker in het vraaggesprek met de krant.

Juncker hoopt niet dat de kiezers dit referendum zullen gebruiken als een raadpleging over de Europese Unie. Daarom moeten de Nederlandse politici zich duidelijk uitspreken en campagne voeren voor een ‘ja’-stem, vindt Juncker. “Regeringsleiders hebben voor dit akkoord met Oekraïne getekend, en ik verwacht van iedereen dat hij het dan ook verdedigt.”

Geen eigen campagne
Het kabinet-Rutte is niet van plan zelf een campagne op te zetten voor het referendum, maar de ministers gaan wel actief deelnemen aan het debat, zei minister Koenders van Buitenlandse Zaken afgelopen herfst.

De volksraadpleging is niet-bindend, het kabinet wil vooraf geen antwoord geven op de vraag wat er met de uitslag gebeurt.

30 REACTIES

 1. @peter [1]:
  Niet serieus nemen? Ik denk net dat het erg serieus is als ik nu al de politici zie kronkelen om tot ja te verleiden.
  Marx Rutte was de eerste die Jan-Kloot verzekerde dat hij echt hevivg campagne zou gaan voeren voor ja en hij zal zeker zijn kliek maffia proberen mee te krijgen.
  Er is maar één goed antwoord op de enquete en dat is NEEN.

  peter [14] reageerde op deze reactie.

 2. Ik krijg toch sterk de indruk dat het ‘omvolken’ van Europa de populariteit van de EU niet verhoogt. Las net hier (http://nieuws.tpo.nl/2016/01/09/schokkend-strikte-instructies-duitse-politietop-om-misdrijven-vluchtelingen-niet-te-melden/) dat de Duitse politie misdrijven van asielzoekers massaal onder de pet heeft gehouden. Gebeurt in Nederland en de rest van Europa natuurlijk ook al lang. Ongetwijfeld allemaal op aanraden van de EU. Ze zullen wel denken dat ze dat later een keertje gaan managen. Helaas voor hen zijn ze nu door de realiteit ingehaald. Dat gaat ook bij dit referendum meespelen.

 3. klein lichtpuntje: blijkbaar hecht Jan Kloot wel enige waarde aan de uitslag; reden te meer om neen te stemmen.

 4. NEEN tegen die hele EU kliek. En dat komt uit de mond van een voormalige EUROFIEL> JA ik beken. Ik heb gedwaald, maar gelukkig het licht gezien.
  De EU dictators zijn het gif voor de gewone bevolking. Jaag ze uit hun paleizen, smeer ze in met pek en veren, stel ze ten toon en beschimp ze. Het zijn uitvreters die over de rug van mensen forse kapitalen van tafel pakken.

 5. Juncker the Drunker is zijn bijnaam het enige wat deze niet gekozen proleet kan is dronkenman wartaal uitslaan en op de bune kerels op het hoofd zoenen voor de cameras

 6. Goh, en ik zat al die tijd te wachten op goed onderbouwde argumenten, stevige statistieken bevlogen en vol ambitie gepresenteerd in een poging mij te overtuigen, of op zijn minst mij te helpen tot een weloverwogen conclussie te laten komen.
  Er zijn dus geen goede argumenten. Enkel weer de lege dreigementen die we al zo vaak hebben gehoort. Het enige wat JanKloot mij te bieden heeft is een aanleiding met opengevallen mond enkele minuten naar het beeldscherm te staren.

 7. @peter [14]:
  Mee eens in het algemeen.
  Maar in het geval van het referendum is dat een van de tactieken van de EU-politici.
  Dit door te trachten dat minder dat 30 % OPKOMST is.
  Dan is het referendum niet geldig en is de uitkomst automatisch ja.
  Daarom zijn die politici begonnen met het referendum te verwaarlozen, te kleineren, maar de helft van het geld beschikbaar te stellen voor stemhokjes, enz.
  O.a. Frans Timmermans deed bij Buitenhof net alsof hij niet wist dat er zoiets als een referendum zou zijn. Gekke Frans.

  Iedereen die zijn vrijheid lief is kan gaan werken om veel mensen te stimuleren om te stemmen. NEEN_ NATUURLIJK!

  peter [28] reageerde op deze reactie.

 8. En we vergeten nog dat Turkije bij de EU gaat komen.
  Hopelijk mag de Europese burger daar over mee beslissen en niet alleen de politiek.
  Krijgen ondertussen van de Europese belasting betalers 3 miljard cadeau (Turkije), de vluchtelingen aantallen zijn niet vermindert sinds deze overeenkomst is gesloten.

  Nog een prettige dag gewenst verder.

 9. Jan-Kloot sprak toch al eerder; “We (EU) doen iets, kijken uit het raam, en breekt er geen revolutie uit, dan doen we weer wat”.

  Als hij nu zegt “Ik zeg: kijk uit, dit (een Nederlands ‘nee’, red.) kan het evenwicht in Europa veranderen.

  Maar hij kent dan toch de definitie van een revolutie? Misschien moet hij de gordijntjes van zijn EU raampje zo ondertussen eens wat verder opentrekken? Of de club van KA (known alcoholics) bezoeken?

  http://nieuws.tpo.nl/2016/01/09/1700-man-politie-in-keulen-bij-veldslag-in-worden/

 10. Het enigste wat Juncker en zijn EU kliek wil is meer macht naar zich toe trekken.
  Verder proberen zij de bevolking wijs te maken om ja te stemmen omdat Rusland dan politiek zou profiteren.
  Een ja van dit referendum betekend alleen maar dat de EU uiteindelijk alleen maar sterker woord gemaakt.
  Ook al zou politiek denhaag ongetwijfeld het referendum niet respecteren als daar nee uit komt.
  Stemmen zal ik hoe dan ook, al is het alleen maar om een tegengeluid te laten horen,en ik stem zeker nee over dit verdrag

 11. het negeren van een NEE uitslag van het referendum door dit kabinet zal de PVV alleen maar groter maken.
  Het grappige is dat vluchtelingen, regeringen, ambtenaren en de EU Wilders constant bevestigen in zijn gelijk; dat doen ze toch echt zelf.

  De burger is niet blind en niet gek maar ziet precies in zijn omgeving wat er gebeurt, voelt zich onveilig en onderdrukt en zet zich daartegen af.
  Maar ja, dat mag natuurlijk niet; we moeten in het EU sprookje blijven geloven. In feite is de EU net zo onderdrukkend als IS.

  Arend de Wit [29] reageerde op deze reactie.

 12. laten we ook maar meteen vaststellen dat de groeiende protesten tegen asielzoekers vooral protesten zijn tegen de heersende EU-elite!
  Asielzoekerscentra worden gewone mensen door de strot geduwd. Overheden nemen eerst het besluit en gaan daarna pas inspraakavonden houden met betrokken burgers; je reinste nepdemocratie!
  En als er dan problemen komen zoals in Keulen, Hamburg, Stutgart, dan worden die gebagatelliseerd en in de doofpot gestopt door de betrokken politici.

  Voorts komt EU niwit Timmermans vertellen dat niet de vluchtelingen het probleem zijn maar de immigranten die hier al langer wonen. Want die vinden geen baan en dat is onze schuld, toch?
  Zijn oplossing is: nog meer gratis voordelen voor immigranten. En de gewone burger heeft het maar te slikken; niet dus.

  Men is het dictatoriale gedrag van de EU spuugzat; daarom zitten de Eurosceptische partijen zo in de lift.

 13. Deze kloot, laat ons weten dat het al geregeld is, dus hoeve we niet te stemmen. Later laat hij weten dat we geen nee moeten stemmen, anders loopt het verkeert af met de EU. Dat ze daar stinkert rijk worden van het inhalen van bedragen, die voor de meeste niet uit te spreken zijn, is de hele opzet om dat zo te houden. Dat de burgers van die landen die dat op moeten brengen verder worden uitgeknepen en terug geworpen worden naar vroegere tijden. Zal deze zelfde hoog gevallen ongekozen drankorgel een worst wezen.

 14. //Onder druk van Moskou weigerde de vorige Oekraïense regering het verdrag te tekenen. Dat leidde tot een volksopstand en de omverwerping van de Moskou-gezinde regering en het vertrek van de toenmalige president Viktor Janoekovitsj//

  Zo kan je ook stellen dat de volksopstand onder druk van Timmerfrans is begonnen. Die opstand was alles behalve spontaan.

  Hoe zouden wij het trouwens vinden als Belgie uit de EU en de Navo zou stappen en zich zou aansluiten bij Iran, China en Rusland om er maar een paar te noemen … of nog leuker … Noord-Korea.

  Zouden wij daar dan ook “fel op tegen” zijn?

 15. Aangezien ik GEEN ENKEL vertrouwen meer heb in de politiek, ga ik zeker nee stemmen. Het is van de zotte dat we een land militair gaan helpen dat in oorlog is met Rusland. Stelletje mafketels zijn het.

 16. @dZvZtKm [25]:

  Dat zeg ik toch……………….MEDIACRATIE , Rusland (Putin ) , Us of A. ( Obamiehap , EUSSR ( wie ? ) , men leeft in een MEDIA -gecreëerde herschapen realiteit.

  Dat huisaltaar , die led-glasplaat , die TELE (ver) Visie ( zien ) , ze geloven echt wat ze zien…..je ziet fucking hell …dezelfde acteur 12 maal langskomen….maar op het moment dat acteurs een POLITIEUNIFORM aantrekken , dat is het moment dat je echt bang word.

  dZvZtKm [27] reageerde op deze reactie.

 17. @Hub Jongen [15]: Sorry Hub voor mijn traag werkende brein, maar begrijp ik nu dat wanneer er minder dan 30% opkomst is de democratie vervalt…dit is goed nieuws voor zij die van dit poppenspel afwillen komende 2e kamerverkiezingen…of is dat anders?

 18. @Rob [20]: O nee, zeker is de EU niet net zo onderdrukkend als IS, daar zijn ze weer te leep voor. Wel eens van de gelijkenis van de kikker gehoord? Als je een kikker in een pan heet water gooit, springtie er meteen uit, maar daarentegen diezelfde kikkert in een pan met lauwwarm water en die op het vuur gezet, laatie zich langzaam gaar koken. U begrijpt: het eerste is de IS-aanpak, het laatste de EU. Laat je NIET bed*nderen!

  Rob [30] reageerde op deze reactie.

 19. @Arend de Wit [29]:

  En het resultaat is dat we intussen stiekem de EU-dictatuur in gerommeld zijn.
  Wat zou ik staan juichen als de hele EU uit elkaar valt. Nee stemmen bij het referendum kan daar een begin van zijn. En als Rutte de uitstag negeert, hoop ik op een opstand tegen de Overheid en tegen de EU.

Comments are closed.