facebook-cover-93Overweeg je weg uit die EU te gaan? Overweeg dan ook New Hampshire.*****
Als er 20.000 libertariers beloven om daar te komen wonen, en dan doen, kunnen ze samen (democratisch) de wetten vaststellen. En een libertarische samenleving verwezenlijken.
Libertariers zijn al jaren bezig om die 20.000 toezeggingen te krijgen en nu blijkt dat er  93% binnen is. Het doel ligt nu dus binnen handbereik.

Nu kan het serieus worden, het is een nieuwe oriëntatie en overweging waard.

U kunt ook een donatie geven waardoor meer actie, reclame, gemaakt kan worden om het doel nog sneller te bereiken.

Voor meer informatie zie :
https://www.generosity.com/community-fundraising/trigger-the-move–2

19 REACTIES

 1. Na vele jaren komt men dicht bij het doel? Mooi plan maar ik denk dat je beter je eigen persoonlijke Libertaria kan stichten. New Hampshire is een staat van de USSA, het klimaat schijnt er niet echt prettig te zijn (koude winters en regenachtige zomers). Maar de ambtenaren in NH schijnen allerlei maatregelen voor te bereiden tegen het FSP. Dus het lijkt succesvol te worden.

 2. Ik vond de video zo ” gejaagd” dat ik ben gestopt met kijken. En toen iemand een Uber pasje liet zien wist ik genoeg.
  Ik zou met een aantal mensen een soort project willen opstraten waarbij zowel jongeren als bejaarden er zich goed in voelen, in principe op dorpsniveau zodat er geen vreemden zijn.
  Een grotendeels zelfvoorziendende gemeenschap, dus moestuin maar ook waterwinning en stroomvoorziening zelf in handen nemen, en zorgen dat er een vorm van onderwijs is en basis gezondheidszorg, een vorm van weerbare veiligheid en een overleg over dingen door iedereen en daarover stemmen, en voorde rest zelf je eigen leven leiden. Niks te moeilijk, mensen met wat meer geld kunnen in het gebied wat meer aan woonruimte kopen en dat in de gemeenschap weer verhuren als een pensioenvorm. Als je dat doet op een stichtingsvorm of een aandelensysteem kun je de belastingdienst in principe buiten de deur houden. Er zijn vast wel meer lezers die dit soort dingen hebben overdacht….

  Igor [3] reageerde op deze reactie.
  Igor [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Duchesne [2]:
  Ja ik ben voor, helaas zijn de projecten die ik tot nog toe zie niet realistisch, naief, of simpelweg een project ontwikkelaar met goede PR skills, en dan nog de scams zoals galts gulch chili…. moedeloos wordt ik er van.

 4. @Duchesne [2]:
  Trouwens de belastingdienst hou je alleen buiten de deur als de kosten hoger liggen als de baten; niet via juridische constructies, niet via petities of verklaringen kortom je stopt de overheid niet met een papieren tijger, kortom wil echt vrijheid en onafhankelijkheid kan je de libertarische literatuur maar beter vervangen door Machiavelli en Sun Tzu.

  He will win who has military capacity and is not interfered with by the sovereign. ~ Sun Tzu

  Never was anything great achieved without danger. ~ Machiavelli

  It is better to be feared than loved, if you cannot be both. ~
  Machiavelli

  “Freedom is not something that anybody can be given. Freedom is something people take, and people are as free as they want to be”
  ― James Baldwin

  “People have only as much liberty as they have the intelligence to want and the courage to take.”
  ― Emma Goldman

  Duchesne [5] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.
  Harrie van Vaore Tjeu [8] reageerde op deze reactie.

 5. @Igor [4]: het was ook meerin de strekking van Sun Tzu, maar dan het stukje waar je de massa laat gaan waarze gaat en ze geen grip geeft.
  Ik weet enkel plekken in Europa waar je vrij kunt leven, doe je het goed en in groepsverband kun je de overheid ver van het bed houden, betalen zul je overal moeten, maar via een stichtingsconstructie kun je die schade enorm beperken, en zolang de EU bestaat op hun systeem subsidies binnen halen.
  Er is nieuts mis met leven onder het officiele armoede niveau qua contant geld als je iedere avond ruim te eten hebt en goed woont en kunt gaan waar je wilt. Dat kan legaal en je kunt de boeken prima laten kloppen. En een dorp wat buitenstaanders geen informatie geeft kan heel lang in rust verkeren.
  Laat de overheid maar proberen ruilhandel te belasten die ze niet kunnen controleren. En wat er aan geld is, zolang het niet digitaal is en bij voorkeur in edelmetaal kan de overheid ook niks. Dan moet men letterlijk iedere burger aanhouden en leegschudden en dan nog….
  Wat ik voor ogen heb is een weerbare onafhankelijke samenleving die achteraf leeft en door vele factoren een goedkoop leven kan leiden, maar dan zonder het gezweef. Down to earth, met respect en openheid, maar ook keihard als iets of iemand een bedreiging vormt.
  Geen godsdienst, geen leiders, enkel een wetgeving en een raad waar iedereen zitting in heeft, en de wens mens te zijn en daarvoor te willen vechten. Kom je ver mee.

  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.
  Igor [12] reageerde op deze reactie.

 6. Onduidelijke video, twee keer gekeken, geen idee waar ze precies mee bezig zijn. Verder gekeken op de website, ook nogal vaag.

 7. @Duchesne [5]:
  @Igor [4]:
  Duchesne en Igor, jullie ideeën lokken wel parallel te lopen.
  Als jullie die verder willen ontwikkelen, zou je samen een afspraak kunnen maken om er over te praten.
  Jullie kunnen daarvoor je telefoonNR of e-mail aan mij sturen zodat ik jullie met elkaar in contact kan brengen.
  Daarbij zou je eventueel kunnen vermelden of je on dit stadium al meer personen daarbij wilt hebben.
  Mijn e-meil: hub@vrijspreker.nl

  P.S. als iemand anders erbij betrokken wil worden, geef dat ook aan mij op en ik zal proberen contact te maken.

 8. @jhon [9]: long mai is mooi in een wereld waar vrijheid en respect is, maar ook long mai zal te maken krijgen met het overlopen worden door nieuwe burgers. En ze zullen ze in eerrste instantie met open armen ontvangen, om inaderhand te worden getrerroiseed. Goedheid is voor veel nieuwe inwijkelingen een vorm van zwakte en zwakte moet je benutten…

  jhon [19] reageerde op deze reactie.

 9. @Harrie van Vaore Tjeu [8]: het moet zelfs privaat, maar het principe stichting kan bij sommige zaken als schild dienen, bijvoorbeeld door in zorg te voorzien en transport, en indirect als motor voor projecten zoals energie voorziening en aanschaf van produkten voor bouw. Een soort winkel zonder eigenaar.
  Maar voor de rest moet je zaken erg prive houden, dat vooral.
  Mocht er intersse zijn laat weten, mijn mail adres. Zal ik bij Hub achterlaten.

 10. Wie heeft er interesse een soort vrijstaat op te richten die voorziet in zorg, onderwijs, veiligheid , voedsel en interne werkgelegenheid?
  Mijn mailadres is bij Hub bekend.

Comments are closed.