Afval scheidenIn het kader van de alom  heersende milieuwaanzin en –hysterie kreeg ik deze week een pakketje schrijven van de gemeente in de bus waarin ik aangespoord word om vooral het huisvuil te gaan scheiden in metaal, plastic en drankkarton zodat de gemeente dit gescheiden afval huis aan huis kan gaan ophalen.

Dat was allemaal zo goed voor het milieu, aldus de gemeente.

Nou denk ik niet dat de complete mensheid welke blijvende invloed dan ook op het milieu kan hebben en heb ik toevallig ooit een onderzoekje naar de vuilverwerking gepleegd waaruit bleek dat de moderne vuilverwerkingscentrales hier niet blij mee zijn omdat ze miljoenen hebben geïnvesteerd in de nodige installaties* en daardoor al volledig zijn ingericht om het in de grijze bak aangeboden ongesorteerde afval tot de laatste spijker, dop, krant, batterij en melkkarton te scheiden en te verwerken zodat al dat hijgerige milieugedoe totaal overbodig en zelfs schadelijk is vanwege alle nutteloze en vervuilende parallelle inzamelingstrajecten die in stand moeten worden gehouden naast het ophalen van de grijze bakken.

Daarbij komen alle vervuilende begeleidende activiteiten van honderden feitelijk overbodige ambtenaren op gemeentelijk -, provinciaal- en rijksniveau die dit hele proces gaande moeten houden, die moeten immers ook vervoerd, gehuisvest en verwarmd worden.

Kortom: wie echt om het milieu geeft gooit al zijn huisvuil ongesorteerd in de grijze bak en voegt daar ook dit soort schrijven van de gemeente bij.

*bel de centrale maar als u mij niet gelooft

13 REACTIES

 1. Sinds ruim 1 maand zijn wij verblijd met een container waarin papier moet worden verzameld. Was dat eerst een krat, nu hebben wij daarvoor een 200 liter container die eens per maand wordt geleegd.
  Was het nou nog een kleine container geweest dan hadden we er mee kunnen leven; maar nee, het moest en zou een enorme container zijn die voor ons en de meeste mensen groot genoeg is voor een half jaar. In de begeleidende brief stond dat we die container NIET mochten weigeren.

  Inmiddels hebben we drie 200 liter containers in de tuin; ons eigen terrein dus. Geen gezicht maar dat kan de gemeente niet schelen.
  En waag het niet om een container op straat te laten staan want een boete is het gevolg.

  Ik ben benieuwd wanneer de plastic container komt; dan kan ik in mijn tuintje amper meer zitten.
  Gemeente terreur is aan de orde van de dag.

  John [2] reageerde op deze reactie.
  Philosoof G&R Eigenwijs [6] reageerde op deze reactie.

 2. @rob [1]:

  Ik heb helemaal geen tuin, en alleen een inpandige garage om de containers in te zetten. De containers staan bij mij dus gewoon buiten op de stoep, en ik zie dat steeds meer mensen dat gaan doen bij mij in de buurt.
  Ik wil geen stinkende GFT-bak in huis.

 3. Onderhand heeft ieder huishouden zo’n beetje een eigen afval sorteerbedrijfje. Maar dan gratis.
  Gelukkig heb ik nog maar 1 grijze container waar alles in gaat en die staat bij mij gewoon op de stoep. Al jaren.
  Ik ga zo’n vieze stinkemmer niet in mijn schuur zetten.
  Kan amper dan nog me fiets of scooter erin zetten als die ik enorme emmer daar ook nog moet stallen.

 4. Bij ons puilt de grijze bak altijd uit. Vreemd genoeg staat de groene bak nooit aan de straat of het moet toeval zijn.

  Wat ook vaak uitpuilt zijn de collectieve containers die her en der in het dorp staan. Het gaat dan om bergen plastic en glas, maar soms ook kleren. Het lijkt soms wel een 3e wereldland.

 5. Plastic wordt niet gerecycled, maar verbrand samen met het andere huisvuil (dit is namelijk vele malen goedkoper dan recyclen). Die plastic verzamel containers staan er puur voor subsidiedoeleinden.

 6. @rob [1]:
  Bereken de gemeente huur, voor het plaatsen van deze container.
  Stuur een factuur!
  Na niet betalen;
  Geef je de zaak aan een incasso instantie!

  In de Beemster zijn in het verleden, met succes, zaken aangespannen.

 7. Leyla Acaroglu: Paper or plastic? Debunking an environmental myth

  https://www.youtube.com/watch?v=TpoFHnELels

  Je moet wel weten wie dat kleine stemmetje in je hoofd geplant heeft …….de zaadboeren van de ” toverspiegel brigade ” , ik zei toch al , je leeft in de mythe van een MEDIACRATIE , geen DEMOCRATIE.

 8. ik flikker alles in de trekbandzak,batterijen,afgewerkt uranium,ouwe kwikthermometers,dooie zeehonden,verdwaalde witte poolberen en natuurlijk klimaatvluchtelingen….kan mij het schelen.

 9. @Albert S. [9]: ik weet het niet, een paar jaar geleden wilde gemeente Heiloo alle grijze bakken van een chip voorzien die leidde naar de eigenaar met de bedoeling om inspecteurs de grijze bakken te laten controleren op toegestaan afval., uiteraard met boetes. Daar is toen de pleuris over uitgebroken en heeft de gemeente er van afgezien. Ik zie ze het nog wel een keer proberen.

  BertG. [11] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.