Zwrte PompDe olieprijs is de laatste tijd fors gezakt en gaat binnenkort waarschijnlijk nog wel een stukje naar beneden als Iran weer vrijuit mag exporteren.

Nou hoor ik hier en daar allerlei beursgoeroes orakelen dat een lage olieprijs, momenteel zo rond de $30, slecht is voor de wereldeconomie. Een hoge olieprijs daarentegen zou volgens hun wel weer goed zijn voor de wereldeconomie dus als wij deze gedachtegang zouden volgen en vrijwillig bijvoorbeeld $150 per vat zouden gaan betalen dan zou de wereldeconomie opbloeien en werden we allemaal rijk.

Waarom doen we dat dan niet ?

10 REACTIES

 1. waarom daalt de prijs aan de pomp niet navenant?
  Het meest merkwaardig is dat er nog steeds geen verontwaardiging optreedt bij de grote media met betrekking tot de prijs aan de pomp. Toen de prijzen stegen werd dat dagelijks bijgehouden aan de pomp. De media en de overheid heeft steeds de schuld bij de grote multinationale oliemaatschappijen gelegd. Ik hoop dat het nu iedereen met uitzondering van de media, die zijn te dom, duidelijk is dat de overheid met het resterende deel mooi weer speelt. Toevallig boekte ik de afgelopen week 2 vluchten de totaalprijs was circa 2100, hiervan was 700 voor de vliegmaatschappij en de rest 1400 voor de overheden waar je komt. Hoe lang pikt men dat nog? Dit geld wordt ongetwijfeld goed gebruikt voor de vluchtelingen en de multiculturele indoctrinatie programma’s. Verder moet het corrupte overheidssyteem natuurlijk gaande blijven.

  Rob [6] reageerde op deze reactie.

 2. @WijRos [1]:

  De prijs aan de pomp daalt niet navenant omdat de Overheid de belasting op brandstoffen met dezelfde snelheid verhoogt, zonder het ons te vertellen.

 3. Nu de olie prijs, straks de dollar. Waarom? Wel onze vrienden blokkeren tegoeden. Deze tegoeden komen nu vrij/worden gedeblokkeerd en om je dit niet nog een 2e x te laten flicken zullen deze landen hun tegoeden opnemen of omzetten in goud of technologie kopen. Dit laatste zullen de exporterende landen gaan merken. Voorlopig een vicieuze cirkel naar beneden. even door de zure appel heen bijten, 10/15 jaar denk ik nog. Ziet u al een verband met de huizen markt? Dit laatste komt ook mede door de vergrijzing eveneens 10/15 jaar.
  Blijkt goud de winnaar?

 4. De Duitse minister van Financiën Schäuble heeft vandaag voorgesteld om extra belasting te heffen op brandstoffen om de migrantencrisis te betalen (zie FD).
  Over oneigenlijk gebruik, om net te zeggen misbruik, van belastingen gesproken.

 5. @Igor [7]: The Deep Hot Biosphere: The Myth of Fossil Fuels, door Thomas Gold, ISBN-13: 978-0387952536 / ISBN-10: 0387952535

Comments are closed.