vrijdag, 18 maart 2016
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Beter een Associatie Verdrag met België ipv met Oekraïne?

vrachtwagenVervoerdersorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) eist dat België  (ook een EU-land)  de invoering van tol voor vrachtwagens uitstelt. En niet het plan uitvoert om die per 1 april in te voeren. Volgens TLN kampt het Belgische tolsysteem met te veel technische problemen. Ook zijn er volgens TLN te weinig tolkastjes beschikbaar. 

TLN spreekt van “een puinhoop” en zegt dat het voor Nederlandse chauffeurs vrijwel onmogelijk is om op tijd aan de verplichtingen te voldoen. 
België gaat per 1 april tol heffen voor vrachtwagens zwaarder dan 3,5 ton. Ruim 40.000 Nederlandse vrachtwagens hebben daarvoor een tolkastje nodig. Tot nu toe is bij de helft van de vrachtwagens zo’n kastje geïnstalleerd. Wie geen kastje heeft, riskeert een boete van 1000 euro. In totaal moeten er vanaf volgende maand naar schatting zo’n 350.000 vrachtwagens met een tolkastje rondrijden.

Vrachtwagens betalen op snelwegen en hoofdwegen per gereden kilometer. Het systeem werkt met een tolkastje dat via gps bijhoudt waar de vrachtwagen rijdt. De gegevens worden automatisch naar de Belgische organisatie achter de tolheffing gestuurd en twee weken later valt er een rekening bij de vervoerder op de mat.

Problemen met de NL-buren nog lang niet opgelost, maar wel zijn “”onze leiders” druk bezig met Associaties met landen ver weg. Op dit momenten een corrupt land Oekraïne.!

Zou het niet verstandig zijn om eerst de problemen met buurland België op te lossen alvorens Nederland te storten in een avontuur met een corrupt land als Oekraïne,  dat ook  nog eens in oorlog is met Rusland?
En als klap op de vuurpijl ertussendoor alle moraliteit vergetend nog een “Associatie” met corrupt, onbetrouwbaar Turkije aangaan!

Hoe kan ik (en u) NEXIT realiseren?

Eerst maar zorgen dat het voor gaars liggende referendum op 6 april slaagt door een overduidelijk NEEN te organiseren.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Naam * schreef op : 1

  Kunnen de Belgen niet beter een muur om hun land bouwen? Zo’n mooi exemplaar zoals je vroeger in Berlijn had? Hebben ze nooit meer last van ‘Ollanders’… Het bovenstaande zal wel weer een anti-nederland maatregel zijn.
  Dan kan een handige jongen een tunnel graven van NL naar FR.

  Overnight [3] reageerde op deze reactie.

 2. Perspectief schreef op : 4

  @Overnight [3]: LOL

 3. IIS schreef op : 5

  @Maserati Teun [2]:

  Schep een probleem en bedenk vervolgens een oplossing en de slaven zullen er dankbaar voor zijn.

  De oplossing vervolgens is één Europees kastje die uiteindelijk ook voor automobilisten gaat gelden. Zo lost de meest grote maffiosi/fascistische/communistische/socialistische organisatie in de geschiedenis zijn bewust gecreëerde problemen op…. “win-win situatie”…

  En de Oekraïne, sommige mensen zijn blij dat ze van het zooitje ongeregeld eindelijk af zijn…. De Krim, twee jaar na de annexatie www.canvas.be

 4. Pendragon schreef op : 6

  De Belgen krijgen de Ollanders hier mee wel op de kast. Ik zeg: Tegenmaatregel en alle Belgen (personenautos en camions) ook een NL kastje. Geld dat we er mee binnenhalen kunnen we direct storten naar de Oekraïne. Is dat probleem ook weer opgelost. NEXT

 5. Marcel schreef op : 7

  Het gaat misschien ietwat buiten het bestek van dit artikel om. Maar mijnheer Jongen beweert dat Ukraïne in oorlog zou zijn met Rusland.

  Ik vind het een schoolvoorbeeld van onjuist taalgebruik, en het is precies dat wat het helder denken vertroebelt.

  Ik weet dat er ook Russen meevechten. Dat er ook Russen zijn die de separatisten in het oosten steunen, misschien de Russische regering zelfs wel. Maar Rusland is NIET in oorlog met Uraïne, dat is een denkfout. Ukraïne is in oorlog met haar eigen bevolking.

  Om het maar even naar de Nederlandse situatie te trekken :

  Er vechten Nederlanders op de grond in Syrië. Die heeft onze regering gesteund met geld en met goederen. Die lui vechten tegen het regieme van Assad.
  Wil dat nu zeggen dat wij in oorlog zijn met Syrië ?
  Het antwoord is neem nee, driewerf nee.

  Na de moorden in Parijs afgelopen najaar zagen we de uitgestreken smoel van Mark Rutte ons op TV vertellen dat wij in oorlog zijn met de Islamitische Staat (IS).

  Nou, dat mag die dan wel eens uit gaan leggen aan de burgemeesters van der Laan en aan van Aartsen want in die gemeentes lopen ze regelmatig met IS vlaggen over straat. Van der laan presteerde het zelfs om dat “hartverwarmend” te noemen alvoren in optocht naar het politiebureau te marcheren om aangifte te doen tegen Geert Wilders.

  Maar de vraag in deze is of dat eigenlijk wel kan, wat Rutte ons vertelde. Kunnen wij eigenlijk wel in oorlog zijn met IS ?
  Het antwoord is wederom nee, nee, driewerf nee !
  Volgens onze wet kunnen wij als souverein land alleen in oorlog zijn met een ander souverein land, en IS is nou eenmaal erkend souverein land.

  Dus dan sturen we een F16, en die laten we dan over Syrië vliegen. Wa’sda ? Dat heet een daad van agressie en gaat in tegen normale omgangsvormen in het diplomatiek verkeer.

  Dan gooit 1 van onze vliegtuigen een bom op een buitenwijk van Aleppo omdat (zogenaamd) IS daar zit en een apotheker van zijn broodwinning heeft beroofd. Zeg maar hetzelfde clubje wat we 3 jaar geleden nog steunden omdat ze “tegen Assad” zijn.

  Wa’sda ? Dat mijnheer Jongen, dat is nu een onvervalste oorlogsdaad. Daarmee komen we dan volgens alle regels in een oorlog terecht met een souverein land met een wettig staatshoofd. Ook al staat dat niet zo in de krant, zo is het. Volgens mij is het zelfs een misdaad als het ene land niet eens het fatsoen heeft om een officiële oorlogsverklaring te sturen.

  Sorry voor het afdwalen.
  De belgen zullen die tolgelden wel nodig hebben als solidariteitsbelasting om de “vluchtelingencrisis” mee te lijf te gaan.

  Niet meer roepen dat de Russen in oorlog zijn met Ukraïne hoor. Als dat inderdaad zo was dan zouden de gevechten alweer anderhalf jaar geleden opgehouden zijn.