Keep Calm and SimpleHet Oekraïne Associatie verdrag staat nu midden in de belangstelling. Woensdag mogen Nederlanders stemmen of ze voor of tegen dit verdrag van 321 pagina’s zijn. *****
Bijna niemand heeft het kunnen/willen lezen. Maar er zijn al zoveel argumenten voor en tegen dat iedereen wel een serie voor en tegens kan vonden.Daarom tracht het TOT EEN ENKELE VRAAG terg te brengen. 

De vraag is:
Leidt deze Associatie tot minder of tot méér overheidsmacht??

En het antwoord daarop is m.i. super-duidelijk.Elke bladzijde in dit verdrag geeft de overheid meer macht. En de burgers minder vrijheid. Zowel in Nederland als in de Oekraïne.
Dit is ook de verklaring waarom in bijna alle overheid- .NOS, TV en radio- programma’s zoveel reclame gemaakt wordt om ja te stemmen.

En dan wordt meteen duidelijk dat ik moet stemmen: NEEN!
Want de eerste neiging om niet te stemmen gaat in dit geval niet op omdat dit het risico geeft dat de opkomst te laag is, en dan help je mee aan een ja-stem: dus meer macht aan de overheid.
Het gevolg van Ja of neen lijkt duidelijk.

VOORBEELD 1.
Hoofdstuk 10: Meer politieke en militaire samenwerking.
Wat doet de NL-overheid daarmee? Nu al (oorlog)-tanks repareren/maken voor het Oekraïne leger! Dat is toch al bijna oorlog voeren??
Staan Nederlander daar op te wachten? NEEN, stem dan NEEN.

VOORBEELD 2.
Meer handel drijven met Oekraine.
De overheid grijpt dit aan met regels en subsidies. Ook dat hulpmiddel is ongewenst.
Meer handel is positief, maar dan zonder overheid! Dus laat overheden in Nederland EN in Oekraïne zich volledig terugtrekken. Dat kan dan ook nog de corruptie oplossen.

Meer voorbeelden leiden tot dezelfde conclusie.
Dus hopelijk slagen libertariers / NAP-ers er in om veel NEEN-stemmen te produceren.

 

 

 

20 REACTIES

 1. Er is nog een belangrijk argument om tegen te stemmen. En dat is dat Rusland nooit zal accepteren dat Oekraïne onder de EU invloedssfeer zal komen. Zegt ook Wierd Duk, een correspondent die jarenlang in die regio heeft gewoond en gewerkt.

  Oekraïne heeft van oudsher tot de Russische invloedssfeer behoord; vandaar de Russische vloot op de Krim. Toen de pro-Russische President werd weggejaagd, annexeerden de Russen de KRIM en vielen ze Oost Oekraïne binnen. Wat denkt Brussel dat Rusland gaat doen als de EU op termijn bij de EU komt?

  Kortzichtigheid, gebrek aan inzicht in de machtsverhoudingen en overschatting van de eigen belangrijkheid zij de kenmerken van de EU-leiders!

  Als we niet in een oorlog met Rusland verzeild willen raken, dan stem je NEE tegen dit verdrag. Voor de eigen veiligheid en die van uw kinderen en kleinkinderen.

 2. Hallo Hub,
  onderstaand filmpje van “op onze kosten pinokkio in Amerika” zegt,denk ik, al genoeg. Vanaf 25 minuten gaat het over het referendum m.b.t. het associatieverdrag. Volgens mij heb ik het woord handelsverdrag, wat ons hier voorgehouden wordt, niet kunnen vernemen.

  http://www.ustream.tv/recorded/85125255

  Let vanaf 6:25 ook op het aanprijzen van het TTIP en CETA verdrag.

  De elite is goed bezig om voor ons ongewenste zaken er door te drukken.

  Groet,

  Bob.

 3. Een zeker associatieverdrag uit 1291 had slechts 17 regels en was helder voor de drie partijen. Het feit, dat het associatieverdrag met de Oekraïne ruim 300 pagina’s beslaat moet in dit licht al te denken geven. Ook is het anders dan in het geval Uri, Schwyz, Chur, Zug und Nidwalden niet onze buurman.

  Rob [4] reageerde op deze reactie.

 4. Ik zit naar WNL te kijken met Bert Koenders als gast. Die begint te roepen dat we niet tegen het verdrag mogen stemmen omdat we tegen de EU zijn. Ik zou niet weten waarom niet!

  Maar ik snap wat de regering aan het doen is. Vrijdag wordt er over de uitkomst van het referendum vergaderd en dit is de opmaat naar het negeren van de uitkomst; omdat mensen tegen hebben gestemd op gronden die de regering niet bevallen.

  Maar wie houdt wie voor de gek? Koenders roept eerst dat het uitsluitend om een handelsverdrag gaat. Een andere gast bij WNL, internationaal zakenman, zegt dat we voor handel geen verdrag nodig hebben. Waarop Koenders zegt dat dit Verdrag “veel meer is dan een handelsverdrag”

  Mijn conclusie is dat de regering ons voor de gek houdt en dat ze de uitkomst zullen negeren.
  Hoezo zijn wij een democratisch land?

 5. Koenders is goed te vergelijken met Wim Kok, zowel in uiterlijk als in qwatsch.
  Hij probeert relaxt over te komen,, rent van NPO naar NPO.
  Ik denk dat hij rijker word dan Wim Kok.

 6. Inderdaad, het is niet leuk door je eigen regering bedrogen te worden.
  NEEN stemmen is nu het enige wat je kunt doen.
  -Je geeft die politici dan niet een vrijwillige machtiging
  -ale de uitslag ook NEEN wordt, is dat misschien iets om op voort te bouwen, onafhankelijk hoever de politici het bedrog nu drijven.
  Daar gaan we vanaf donderdag over denken!

 7. Ik ga niet stemmen …..punt .

  Waarom ?

  Door naar dat peeshokje te gaan , legaliseer je hun , en het maakt mij niet uit waarover het gaat .

  Het gaat niet om het geen u voor of tegen bent , maar alleen al de handeling ( stemmen ) onderschrijft u een overeenkomst , waar men naar hartenlust , mee aan de slag kan , en naar wil kan uitleggen zoals het hun uitkomt.

  U kiest helemaal niet , u onderschrijft een contract , en zij zijn zo sluw , om jou dat elke vier jaar weer te laten doen.

  Houd op die mythe van uw glazen altaar , genaamd televisie te geloven , u leeft niet in een democratie , u leeft in een wereld van rechtspersonen , en dat is HUN context zoals ZIJ de wereld zien.

  Blijf thuis , en leef u leven , en ga vooral niet denken dat je iets verandert , want onder Romeins recht ( en daar leef je onder ) , stem je niet , maar onderschrijf je een overeenkomst.

  Hub Jongen [9] reageerde op deze reactie.
  Rob [10] reageerde op deze reactie.

 8. @Raymond [8]:
  Foute redenering.
  Hij klopt voor normale verkiezing.

  Bij dit referendum niets doen, wordt uitgelegd als dat overheid het goed doet en als er minder dan 30 % opkomst is, dan gaan ze gewoon (versterkt) door. Tot je eigen nadeel.

  Alleen als je NEEN stemt, laat je merken dat je het niet eens bent met de steeds verder gaande macht. Daar zorgt immers dit verdrag ook voor.

  Dit staat los ervan of politici er iets mee doen!

  Misschien is er voor NAP-ers iets mee te doen als de politici zich weer niets van de burger aantrekken.

 9. @Raymond [8]:

  Door NEE te stemmen heb je de kans om de onbetrouwbaarheid en leugenachtigheid van onze Regering aan te tonen! En dat ga ik doen ook!

  Want een duidelijk NEE, ondanks Overheidssabotage, zal zeer waarschijnlijk niet worden gehonoreerd, tegen de wens van een meerderheid in de 2e Kamer in, omdat de Regering vindt dat we op de verkeerde gronden NEE hebben gestemd.

  En daarmee zal de Regering bevestigen dat onze “democratie” in feite een verborgen vorm van dictatuur is.

  Raymond [13] reageerde op deze reactie.

 10. Niets foute redenering , gewoon de waarheid !

  U stemt helemaal niet …….wie heeft u dat verteld …de media ?

  Hub zegt , nee dit is anders .

  In 2005 wat is er toen gebeurd , en hoe zat dat juridisch in elkaar , en met welke ronkende praat , hebben ze je toen het HOKJE in gedreven .
  Wat na nadere bestudering een vette lading BULLSHIT bleek te zijn , en er zit helemaal geen moraal aan vast.

  Ik wens zelfs volledige uitschrijving uit het kiesregister , wat dat betreft ben ik compleet klaar met deze poppenkast.

  Hub Jongen [14] reageerde op deze reactie.

 11. @Rob [11]:

  En daarmee zal de Regering bevestigen dat onze “democratie” in feite een verborgen vorm van dictatuur is.

  Dat weet je toch al , en maak verder geen drama van de positie die je maatschappelijk inneemt , en neem van mij aan , brengt een beetje rust in het bestaan.

  Rob [15] reageerde op deze reactie.

 12. @Raymond [13]:

  Natuurlijk weten we dit al maar nu kun je openlijk aantonen dat onze regering schijt heeft aan de mening van de burger en dat onze democratie in feite niet bestaat.

  Alleen al daarom is dit belangrijk genoeg om NEE te stemmen.

 13. Vandaag blijkt dat o.a. de huidige Oekraïense president Porosjenko stiekem geld heeft weggesluisd naar een belastingparadijs. Porosjenko is de man die met de EU heeft afgesproken om de corruptie in zijn land aan te pakken.
  En daarmee wordt het belangrijkste argument van de Ja-stemmers ontkracht.
  En dit geeft tevens aan dat onze EU-leiders tenminste onnozel en wereldvreemd zijn; alhoewel zij zelf mogelijk ook aan belastingontduiking hebben mee gedaan.

 14. @Hub Jongen [14]:

  Omdat ik twee weken geleden besloten had , om slechts nog als toeschouwer dit aan te zien , en mijn gang naar de stembus in de toekomst bepaald gaat worden , door de handelingen die uw bestuurders nu gaan verrichten.

  Dat had ik individueel besloten , en daar houd ik mij aan , bij de volgende ronde nieuwe kansen.

  2017 , parlement , en wie weet een andere RAADPLEGING , niet iets voor vrij-spreker , wie weet ?

 15. Status associatie akkoord referendum 2016

  Ik zit het begeleidend bericht bij mijn stempas te lezen en het volgende valt mij op. In de tweede alinea aan de voorzijde wordt aangegeven:
  “De Eerste en Tweede Kamer zijn met deze wet akkoord gegaan.”

  In de zesde alinea wordt gesteld:
  “Nog niet alle lidstaten hebben zo’n mededeling (ratificering) gedaan; ook Nederland niet. Nederland beslist hierover na het referendum.”

  Hoe kan dit nu? De Staten -Generaal kunnen slechts een wetsvoorstel afkomstig van de regering goedkeuren of zelf een zogenaamd initiatief wetsvoorstel indienen. Een ander wetsvoorstel goedkeuren kan niet. Ook kan het niet dat een wetsvoorstel dat door de Staten-Generaal is aangenomen geen wet wordt.

  Dus zelfs wat helderheid over deze toch simpele rechtszaken geven aan mij als burger is blijkbaar al teveel gevraagd.

 16. Ik heb zojuist gestemd namens mijn echtgenote en mezelf: een duidelijk NEE.
  En mijn kinderen een aangetrouwde kinderen gaan ook NEE stemmen.

  Waarom? Omdat dit verdrag veel meer is dan een handelsverdrag. Het betreft militaire samenwerking en dat wil ik niet met Rusland als buur.

  En voorts wil de EU de corruptie bestrijden in dat land. Ja ja, samen met een uiterst corrupte president, die 1.7 miljard heeft weg gesluisd naar de Maagdeneilanden.

  Trouwens de EU staat zelf ook bol van de corruptie. In de 6 jaar dat ik deel heb uitgemaakt van werkgroepen voor verpakkingen van gevaarlijke stoffen, is me maar al te duidelijk geworden dat nationale belangen van hun industrie gaan boven de veiligheid.

  Dus een vette NEE tegen de EU corruptie

Comments are closed.