Stemmen TellenOnder druk van mijn kinderen heb ik zaterdag jongstleden naar het Eurovisie songfestival gekeken, voor het eerst in jaren overigens.

Wat daar voor muziek door moet gaan is sinds tientallen jaren bagger en zeker sinds al die ex-Ottomaanse landen mee mogen doen met dezelfde Turkenmuziek. Het is net als met Marco Borsato, als je er van houdt is het prachtig.

Waar is de tijd van Henk en Teddy Scholten toch  gebleven ?

De EU heeft intussen het begrip “Europa” ingepikt als synoniem voor EU zodat Europese kampioenschappen in wat dan ook steeds meer als EU-kampioenschappen worden aangevoeld.

Het Eurovisie songfestival wordt nu als EU-songfestival verkocht en volgens mij schaamteloos voor EU-propaganda misbruikt.

De behaalde punten per land worden voor de helft door de bekende landelijke jury’s toegekend en voor de overige 50% door betalende inbellende kijkers  die ieder maximaal 4(!) stemmen mogen uitbrengen.

Eerst worden dus de punten van landenjury’s genoteerd. Vervolgens worden van laag naar hoog de inbelstemmen toegekend.

Australië, dat Eurovisietechnisch kennelijk in Europa ligt, stond heel lang aan kop maar bij de allerlaatste en dus allerhoogste  toekenning in deze editie van het songfestival kreeg de Oekraïne ruim voldoende inbelstemmen om alsnog te winnen met een anti-Russisch lied, precies het gewenste EU-scenario: de EU-lieveling wint en de EU-vijand Rusland/Putin worden in een kwaad daglicht gesteld.

Misschien zie ik spoken maar voor mij is de EU een doortrapte criminele organisatie die van leugens en propaganda aan elkaar hangt en waar je alles van kunt verwachten want wie heeft de samenstelling van die landenjury’s bepaald en wie heeft de inbelstemmen geteld ? Ze kunnen die inbelstemmen, net als ze dat met €€ doen, zomaar uit de lucht toveren.

12 REACTIES

 1. Ik keek sinds mijn 9 jaar tot … goh, ik meen mijn 20 of zo (op zich al weer meer dan 2 decennia geleden).
  Toen reeds was bij de puntentoekenning duidelijk dat het er politiek aan toeging.
  Het enige leuke aan de show was dat het gezellig was omdat we becommentarieerden en punten toekenden en mijn ouders en ikzelf doorgaans redelicjk dezelfde smaak leken te hebben dus dat versterkte dan het familiegevoel. Neen, NIET enig nationaal gevoel.
  Maar goed, sinds ik als student op kamers woonde, keken we niet meer samen en al gauw keek ik gewoon helemaal niet meer.
  Wat mij destijds wel enorm opviel is dat mensen (bv. ’s anderendaags op het schoolplein) zich enorm druk konden maken over de overduidelijk gepolitiseerde puntentoekenning.
  Tja, dat was ze wel, maar so what?
  Who cares?
  Enige wat ik wilde is dat ons landje NIET eerste zou eindigen omdat het destijds zo was dat het winnende land het volgende was dat het moest inrichten en dat zou dus een hoop belastinggeld kosten (zo had ik vanaf de eerste keer al van mijn vader gehoord).
  Daarmee is het “winnende land” eigenlijk het verliezende land dat de volgende factuur mag dragen.
  Maar verder kon het me helemaal geen moer schelen dat een liedjeswedstrijd zg. gepolitiseerd was.
  Ik vraag me dan ook af of Putin nu nachtmerries zou hebben gehad aan de goede score van Oekraine.
  Zou hij zijn militaire strategie nu aanpassen aan de uitslag van een liedjeswedstrijd?
  Tuurlijk niet. Zo achterlijk is ie niet.
  Maar … waarom deden “we” in Europa het dan?
  Zouden de organisatoren zo achterlijk zijn te denken dat hun liedjeswedstrijd ook maar enige impact heeft?
  Het zijn natuurlijk losgeslagen randdebielen maar … zouden ze ZOOO achterlijk zijn?

 2. Tja, je hebt mijns inziens volkomen gelijk. Ik heb hetzelfde inzicht al heel veel jaren. En ja, inderdaad heel voorspelbaar dat Oekraïne wint hahaha. Ik lees dat hier nu en wist het nog niet want had bewust niet gekeken/geluisterd. Vroeger traden echte artiesten op met behoorlijk zang- en muziekniveau, zonder al die speciale (verdoezelende) licht- geluid(niet muziek)effecten. BAGGER al jaren ja. En ja, wie bedenkt en bepaalt het tel-systeem? Doordenkertje? Niet voor mij, het is zo helder als glas!

 3. Oekraine stond bij het plaatselijke wedkantoor 5 tegen 1 op Curacao waar ik woon, ik voelde de uitslag wel aan en heb 100 gulden ingezet en nog eens 100 gulden dat Nederland niet bij de eerste 10 zou zijn, verder geen seconde naar die bagger gekeken en morgen ga ik 625 gulden incasseren.
  We hebben besloten hiervoor wat Krimcaviaar en wodca te kopen en met een beetje geluk kan er nog een lobstertje af.
  Heerlijk toch z’n songvestival?

 4. De kosten voor de Oekraïne? Die betalen wij met z’n allen. Want het land is failliet.

 5. @Ad [6]:
  Het is velen duidelijk dat democratisch (zoals oa in NL wordt toegepast) NIET “goed” is.
  Waarom lukt het dan niet om dat duidelijk te maken aan (bijna) iedereen?
  Dat lukt toch ook bij 1 + 1 = 2 ?

 6. … Mevrouw Pendragon en ik zijn na Douwe Bob naar bed gegaan. Die jongen kan wel lekker zingen. De rest zal me aan de ballen jeuken.

 7. Waarom popmuziek al jaren frut is: https://www.youtube.com/watch?v=IP0wuwJBdMI&feature=youtu.be

  Waarom moet alles dommer worden? Omdat de robots het gaan overnemen dus moeten we eerst gedowngrade worden naar niveautje “silicon valley” mongolen robot.

  Je hoeft allang niet meer zuiver te zingen want we pleuren er “autotune” tegenaan. Bij Idols en rest van dat soort mongolen programma’s wordt er autotune gebruikt bij diegene die door moet en wie moeten er door? Bingo, de mooiste tieten konten!

  Als je lelijk bent en je kan zingen als een nachtegaal kan je oppleuren!

  Men luistert allang niet meer met de oren dat is al tientallen jaren geleden afgeschaft.Mensen kunnen zowiezo niks meer hoort allemaal bij het plan.

  Om het gemiddelde IQ naar beneden te halen pletten ze half Afrika hiero in de USA doen ze dat met Mexicanen.China is zowiezo niet zo clever.Wat zegt Carlin altijd? We need obedient workers!

  En omdat domme werkers ook moeten eten is het volgende plan dat die dood moet (gewoon uit laten sterven) en mongolen robots erin.Ben je gekijk van je overpopulatie af!

  Goeie Raymond; el nino is nu weg en el nina komt eraan over twee maanden gaan we het effect globaal zien.Onze klimaat hufters zullen er wel weer een slaatje uitbroberen te slaan.

  Ondertussen is de sateliet die de ijs aangroei op de Noord pool moet registreren alweer een maandje of anderhalf stuk.Dat hebben die Nasa sukkels(daar daalt het IQ ook) zelf gedaan want ze moesten zonodig wat zonnepanelen verschuiven en nou hebben ze die sateliet verkloot.Komt ze goed uit want er is me een partij ijs bij gekomen en dat terwijl de winter over is!

 8. Gelukkig zal dat hele ESF mij aan mijn achterste roesten. Brood en spelen.

  Ik keek er nooit naar toen het niet was gekaapt door de EU, en nu ook niet.

 9. Ophouden met die bagger en nu al zowiezo dat oekraine gewonnen heeft pure misleiding
  afstraffen van ons nee bij het referendum .

Comments are closed.