gale boetticher TV-bekendheid Sylvana Simons heeft zich deze week aangesloten bij de nieuwe partij DENK van de Turkse Kamerleden Tunahun Kuzu en Selçuk Öztürk. Simons zegt tegen discriminatie en polarisatie te strijden, maar met deze stap bereikt ze juist het tegenovergestelde. Bij De Wereld Draait Door werd pijnlijk duidelijk dat ze alle geloofwaardigheid heeft verloren.

Ter verduidelijking voor wie Simons nog niet kent: ze was eerst tv-presentatrice bij RTL, maar heeft zich de laatste tijd vooral opgeworpen als Social Justice Warrior (SJW) die zich in talkshows uitspreekt tegen ‘racisme en discriminatie’. Zo is ze een fel tegenstander van zwarte piet.

Woensdag zat Simons bij DWDD om haar aansluiting bij DENK uit te leggen. Ze komt volgend jaar op de kieslijst van de partij, zodat ze na de verkiezingen in het parlement kan komen. Het is te hopen dat dit niet gebeurt, want ze is ongelooflijk hypocriet. Drie voorbeelden van de dubbele standaarden van Sylvana Simons:

Voorbeeld 1: “Wilders is een kankergezwel in de samenleving”
Simons zegt tegen polarisatie te zijn. Erg geloofwaardig is ze echter niet, zeker niet nu ze zich aansluit bij één van de meest polariserende partijen van Nederland. DENK-kamerlid Selçuk Öztürk noemde Wilders eerder een “kankergezwel in de samenleving” en “de nieuwe Hitler”. Daar heeft Simons geen probleem mee, maar owee als je het waagt om je kinderen met zwarte piet op te voeden….

Voorbeeld 2: Simons keurt de arrestatie van Ebru Umar goed
DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk vroeg Simons naar haar standpunt over de arrestatie van columniste Ebru Umar. Haar reactie? Ze vindt het net als de andere DENK-politici wel prima. Haar verklaring? Door Erdogan te beledigen heeft Umar zich niet aan de Turkse wet gehouden, en dus is het logisch dat ze is gearresteerd.

Beste Sylvana, dat er een wet is betekent niet automatisch dat die ook goed is. Je spreekt je altijd uit tegen het Nederlandse slavernijleden, maar slavernij was vroeger ook gewoon legaal. Het is erg hypocriet dat je daar wel tegen bent en niet tegen Turkse tirannieke wetten. Als je echt zo voor de vrijheid van meningsuiting bent, dan had je Umar’s recht daarop gewoon verdedigd.

Voorbeeld 3: de Armeense genocidekwestie
DENK heeft vorig jaar een hoofdelijke stemming over de Armeense genocidekwestie aangevraagd, zodat precies duidelijk werd welke Turkse kamerleden voor erkenning zijn. Vervolgens nagelde de partij hen publiekelijk aan de schandpaal. Deze ‘naming and shaming’ is bedoeld om Turken onder druk te zetten vooral niet de Armeense genocide te erkennen.

Wat vindt Simons van die werkwijze? Ze heeft er geen mening over, zo liet ze bij DWDD weten.

Simons zegt zich altijd uit te spreken tegen de onderdrukking van minderheden. Turken, Surinamers, Marokkanen en andere allochtone groepen worden volgens haar voortdurend gediscrimineerd door blanke Nederlanders. Als ze zich echter tegen één van de meest bloedige onderdrukkingen uit de geschiedenis kan uitspreken, namelijk de massamoord van Armeniërs door Turken, dan heeft ze geen mening. Blijkbaar vindt Simons racisme alleen erg als het van blanken komt…

Conclusie:
Als Sylvana Simons al principes had, dan heeft ze die nu opgegeven in ruil voor een politiek baantje… Nederland is beter af als we deze hypocriete, onruststokende dame gewoon vergeten. Dag Sylvana!

Gale Boetticher

18 REACTIES

 1. Je geeft haar meer eer dan zij waard is, en het is precies zoals @Maserati Teun [1]: zegt.

  Ik vind DENK -staat dat voor “Dom EN lelijK”?- wel een amusante partij. Racisten die zichzelf als anti-racisten presenteren en uiteindelijk alleen maar geld voor hun achterban willen regelen.

 2. Wat ik maar niet kan begrijpen is dat dit soort mensen een platform krijgt om te janken. Als het je hier niet bevalt pak dan in vredesnaam een vliegtuig en bouw ergens een bestaan op waar het je wel bevalt, maar laat de rest van de bevolking met rust.

 3. Social justice war.
  Just another ordinary war with lots of guns, violence, and lots of innocent victims.

 4. Heeft iemand de moeite genomen om op de website van DENK rond te kijken en het politiek manifest te lezen? Dat heb ik namelijk gedaan. Niet grondig (op de azijnpisser-manier), maar wel voldoende om een beeld te vormen.

  Wat mij betreft ziet het er allemaal goed uit (al zijn de praatjes gewoonlijk mooier dan de praktijk), zij het dat een Nederlandse politieke beweging zich niet uit hoort te spreken over het Israëlisch-Palestijds conflict. Er is meer dan genoeg werk in Nederland, dus voor de splinter in de oog van een andere staat besproken worden lijkt het me verstandig eerst maar eens de balk(en) in de Nederlandse staat aan te pakken.

  Als ik het bovenstaande artikel zo lees, dan heeft DENK zich kennelijk uitgesproken over de Armeense kwestie. Jammer, vooral als dat inderdaad een ontkenning heeft opgeleverd en al helemaal wanneer dat de beschreven vervolgactie opleverde.

  Stevige meningen in de reacties over Silvana. Waarop gebaseerd? Waarom zo stevig? Misschien moet deze vrouw eerst de kans krijgen om zich rustig in de beweging te settelen en haar communicatie te verbeteren? Hoe zij iets bedoelt, hoe zij dat onder woorden brengt en hoe die woorden vervolgens door derden opgevat worden zijn misschien wel drie heel verschillende dingen. Wat mij betreft… laat haar eerst eens een half jaartje haar gang gaan. En dan eens kijken waar ze werkelijk staat, voor zover dat bij een politicus mogelijk is.

  Philosoof G&R Eigenwijs [9] reageerde op deze reactie.
  Perspectief [11] reageerde op deze reactie.

 5. @Nico [8]:

  Kan me niet schelen wie het is die in die bende boeven (regering) probeert te komen, ik moet ze geen van allen.

 6. Ach, de proefballonnetjes en praatjes van politici zijn en blijven best vermakelijk. Het is een vorm van entertainment, dus geniet ervan! Net als bij een voetbalwedstrijd. ‘Jouw’ team hard aanmoedigen en de tegenstanders op het veld of toneel afbranden. Brood en spelen voor het gepeupel.

  Natuurlijk wordt er ook wetgeving geproduceerd (naast entertainment het belangrijkste product van politici), wat best jammer is. Wetgeving is als een gatenkaas (mazen) en een computerprogamma met bugs. Het programma voor de overheidsmachine. Waarna overheidsdienaren zoals bestuurders en ambtenaren er op een wel heel eigenzinnige manier mee aan de slag gaan. Een mens moet natuurlijk niet denken dat hij kan leven. Nee, hij moet overheidsdienaren tevreden stellen! Bureaucratie, belastingen, noem maar op. En pas daarna, dus niet daarvoor, mag hij bij de gratie van de ‘almachtige god’ genaamd ‘staat’, misschien nog een beetje van zijn leven voor zichzelf. De kruimeltjes die na veel bloedzuigen overblijven wel te verstaan.

 7. Vandaag is een bijzondere dag voor ons. Met een bijzondere symbolische betekenis. Vandaar dat ik even aandacht aan het onderwerp besteed. Maar kom op mensen, waarachtige libertariërs gaan zich toch zeker niet druk maken om politici? In plaats van de klucht op het politieke toneel, het besturen van anderen gade te slaan lijkt het me zinniger om als rasechte libertariër eens te kijken hoe je je eigen leven kunt besturen. En… hoe je voor elkaar kunt krijgen dat je het roer over je eigen leven over kunt nemen van clubs als ‘regering’ en ‘bestuurders’. Want die bakken er duidelijk niet veel van in vergelijking met iemand die zijn vrijheden en verantwoordelijkheden serieus neemt!

 8. Sorry hoor veel te veel aandacht en tijd besteed aan Sylvana Simons .

  Dood zwijgen geen aandacht is de beste remedie , deze reactie van mij is er al een te veel eigenlijk .

 9. Ze weet goed waar ze toe wil behoren!
  Politici zijn immers zulke goede leugenaars dat ze die zelf 100% geloven.

  Zonder politici zou de wereld er een stuk beter uitzien. Helaas hebben die zichzelf het alleenrecht op beslissingen over ons aller leven toegeëigend; dus om iets te veranderen moet je wel op een anti-partij stemmen. En dat doe ik dan ook.

 10. Top punt van integratie trukse politieke partij in nederland
  te gek om over te praten
  erdogan infiltreerd in nederlands politiek .

 11. Gelukkig hebben veel Nederlanders begrepen wat voor dictatuur Turkije is.
  Er gaan 39% minder mensen naar Turkije op vakantie, mede omdat ze bang zijn daar vervolgd te worden omdat ze in ons land iets over Erdogan hebben gezegd. Zelfs oorspronkelijke Turken gaan niet meer.

  Zo ketst de lange arm van Erdogan af op zijn eigen mensen. En die zijn nu weer boos en willen compensatie; van ons.

Comments are closed.