GeheimSamen gaan ze deze week naar de de Bilderberg-conferentie die dit jaar van 9 tot 12 juni in Dresden wordt gehouden.*****
Deze organisatie is door Prins Bernhard opgericht en is vanaf het begin met geheimzinnigheid omgeven. De deelnemers mogen (mochten?) niet vertellen over wat daar besproken wordt.

Vragen er over in de Tweede Kamer werden dan ook nauwelijks of ontwijkend beantwoord.  Al heb ik de indruk dat de laatste tijd wel iets meer naar buiten komt.
Maar ook dat kan gemanipuleerd worden om de geheime contacten  en afspraken beter te verbergen.

Benieuwd wat er dit jaar uit komt.

 

17 REACTIES

 1. Opvallende aanwezigen uit NL op de lijst zijn: Trolletje Dijksma en Kasja Dinges – wethouder in Amsterdam (onduidelijk wat mevrouw precies presteert daar) en lieveling van ambtenarenland en D66. Er staat een ‘volledige lijst’ (zonder/met Angela Merkel) op Infowars.com.

  Naam * [2] reageerde op deze reactie.

 2. De geheimzinnigheid heeft ook een andere kant. Burgers willen wel graag ergens over praten, maar zijn dermate slecht geïnformeerd en onnadenkend dat het gespreksniveau vaak niet verder komt dat “ratelen als een kip zonder kop”.

  Wat er op deze conferentie ook besproken wordt, de gevolgen ervan zullen merkbaar zijn op zowel internationaal niveau als in het dagelijkse leven.

  Verwarde Man [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Nico [3]:

  Welnee. Dergelijke evenementen worden m.i. overgewaardeerd. Gewoon een bevestiging van “ik ben een insider” als je uitgenodigd wordt. En menig outsider maar klagen dat ze er niet bij horen. In de wandelgangen wordt wat slap geouwehoerd en tijdens de lezingen vallen de meesten in slaap. Net als andere conferenties van clubjes. Hoogstens wat afstemmingen van meningen die allang bekend zijn maar ze kunnen niks doen aan hetgeen de status quo ondermijnt: internet. Ten slotte verdienen ze er zelf ook aan.

  Nico [5] reageerde op deze reactie.

 4. Ik kan me wel een onderwerp voor de agenda voorstellen… klimaatverandering. Als je mensen behandelt als kuddedieren, terwijl mensenrechtenverdragen gebaseerd zijn op menselijke (en dus niet dierlijke) waardigheid, dan garandeert dat een bepaalde klimaatopwarming die vroeger of later gepaard gaat met spreekwoordelijke aardbevingen en vulkaanuitbarstingen. Dus hoe ga je dan klimaatverandering tegen? Door te gaan communiceren met je veestapel of door de veestapel wat uit te dunnen?

 5. Alleen al dat king willy en mark daar heen gaan betekend dat ze ons land verraden met dat gekonkel ,als president hier duisteren plannen bespreken die z’n eigen volk niet mogen weten dan flikker maar op met die twee .

  Andre [11] reageerde op deze reactie.

 6. @Nico [5]:

  Dat heet “netwerken”. Als je dat zelf wel eens hebt gedaan, dan weet je ook waar zij hun tijd aan verprutsen. Mij is het nooit goed bevallen, dat “netwerken”. Wat mij betreft is het inderdaad tijd verprutsen.

  Niet groter maken dan het is, die poppenkast. Stelt hoegenaamd niks voor. Zelfde verhaal met andere events zoals het jaarlijkse gedoe in Davos. Zij zijn “in de groep” en niet groepsleden klagen erover dat ze er buiten staan. Het feit dat ze er bij horen, maakt ze “exclusief”. Net als vroegah op de kleuterschool. “Mag ik meedoen ?” – “Nee, jij hebt een kuttekop”.

  Vooral niet opblazen, stelt niks voor.

  Naam * [12] reageerde op deze reactie.
  Nico [13] reageerde op deze reactie.

 7. @Pendragon [6]: @Andre [9]:

  Dat lijkt mij niet helemaal zo. Het zijn allemaal mensen met volle agenda’s. Die gaan daar niet heen om te klaverjassen of om het wereldrecord bamischijven-eten te breken. Hoewel.. dat zou wel eens kunnen opgaan voor Willie.

  Van mij mogen zij hun jaarlijkse feestje houden maar dan moeten zij ook zelf hun beveiliging betalen en als die ambtenaren op de lijst, moesten die vrij nemen om erbij te kunnen zijn of kunnen deze overwerk declareren?

  Wat mij op verder opvalt is dat de Bilderbergers niet meer in Noord Amerika afspreken. Waar is men bang voor geworden, Alex Jones met zijn ‘bull horn’? De lijst met aanwezigen (niet volledig) staat hier.
  http://bilderbergmeetings.org/participants.html

 8. @Andre [9]: Het valt me op dat er sprake is van een brede kloof en ongegrip. Mede een gevolg van wat met een mooi woord antropomorfisme heet. Eenvoudige mensen zijn zich gaan beschouwen als stervelingen en wat meer ontwikkelde mensen als goden (denk aan de mythologische berg Olympus). Andersom zijn ontwikkelde mensen zich gaan beschouwen als herders die eenvoudige mensen als schapen moeten leiden. Ontmenselijking naar twee kanten dus. Het gevolg: De ‘goden’ zijn onbereikbaar ver weg voor stervelingen, de stervelingen worden geacht niet te kunnen communiceren.

  Er zit in dit verhaal wel een kern van waarheid; mensen kunnen zich als lastig ongedierte gedragen, met als gevolg dat ze weggejaagd of vernietigd moeten worden. Bij onverbeterlijke lieden helpt (her)opvoeden niet meer.

  Qua ontwikkeling is de werkelijkheid erg eenvoudig. Niet iedereen heeft dezelfde capaciteiten. Dat neemt niet weg dat je onder eenvoudige mensen gouden harten kan tegenkomen. Een genot om te ontmoeten. Het neemt ook niet weg dat ontwikkelde mensen de neiging hebben door kennis opgeblazen te raken. Iets meer weten dan een ander betekent nog niet dat een leven daardoor automatisch waardevoller zou zijn.

  Mijns inziens is de kunstmatige inrichting van het universum strijdig met morele principes en natuurwetten: Goedwillenden zouden moeten leren op een rechtvaardige manier te leven en handelen. Onverbeterlijke kwaadwillenden horen een hel op aarde of vernietiging voor hun kiezen te krijgen. Dat gebeurt nu niet, waardoor bijvoorbeeld mensen die in een gespreid bedje zijn geboren louter door geboorte teveel mogelijkheden hebben. En de weg ‘omhoog’ voor anderen, huichelen of afdwingen (sociaal Darwinisme) is voor mij moreel onaanvaardbaar.

  Al met al zie ik de hedendaagse maatschappij zoals die overal in de natiën ter wereld geconstrueerd is als een circusvertoning voor clowns – mensen die een masker ophebben (zoals een plastic glimlach op hun gezicht geschilderd) en hun ware aard verbergen om niet door de mand te vallen – en publiek dat gedwongen de prijs betaalt voor de opvoering van een bedenkelijke show.

 9. Alles wat daar bedacht en besproken wordt, moet geheim blijven?
  Op welke grond?

  Omdat het een privé clubje is van machthebbers die samen bespreken hoe ze de burger eronder kunnen houden?

  Ja ja, de democratie viert hoogtij in het Westen. Wat een nep!

  dr. heinz [16] reageerde op deze reactie.

 10. Willem en Mark dronken voeren, das niet moeilijk en dan volstoppen met afluister electronics.

 11. @Rob [14]: KLOPT helemaal!
  Die tsunami van die economische gelukszoekers is bedacht door die zelfde lieden.
  Die willen van Europa een superstaat maken, en dat lukt niet met de autochtonen in heel Europa!
  Dat EU gekloot was op voorhand op mislukken gedoemd.
  Te veel verschil in cultuur, normen en waarden tussen de 28 EU lidstaten.
  Ik durf het wel aan dat het op korte termijn met dat EU gekloot over is.
  De Britten stappen uit en Nederland volgt, en dan rolt de bal….

 12. De Daily Express had hier een interessant artikel over:

  http://www.express.co.uk/news/weird/678510/Secretive-Bilderberg-And-you-wonder-WHY-many-claim-Illuminati-creating-New-World-Order

  Vooral dit zegt voldoende:

  Attendance is by invite only and it has been claimed that those who go will soon be promoted within their chosen field.

  Bill Clinton went in 1991 as governor of Arkansas – a year later he was elected as US president.

  Former British PM Tony Blair was a shadow minister when he got his invitation in 1993 – four years before his election.

  The organisers have previously denied any conspiracy to push people up the politics or career ladder but claim to be great talent spotters.

  Het is belachelijk dat gekozen politici een meeting bijwonen waar ze niets over mogen meedelen aan hun kiezers. Dat is natuurlijk totaal onacceptabel in een normale wereld.

Comments are closed.