4 REACTIES

 1. Democratie, maar dan op de werkvloer, in de commune, of binnen het bedrijf.

  Niet het kiezen van volksmenners, uit naam van belangen die niet de jouwe zijn.

 2. Opium brengt mensen in een roes. Zodat hun waarneming vermindert.

  Maarre… wat is de waarde of het nut van stemrecht wanneer jouw individuele stem inzake zelfs de meest basale beslissingen over je eigen (gezins)leven met dwang of geweld overruled kan worden?

  Het ‘recht’ van de sterkste en/of sluwste heerst. Laat niemand je iets anders wijsmaken.

 3. Je stem word ook enorm verdund, in verschillende stadia. Eerst kies je op een partij, die partij verdund je stem, door een eigen beleid te formuleren dat niet jou perceptie is , maar een soort compromis tussen miljoenen leden. Die compromis gaat vervolgens een compromis aan met andere compromissen, als laatste geld iets genaamd ‘ landsbelang’ dat ook weer boven jou belang staat

  Jou leven is heel klein binnen de dynamiek van staat en kapitaal. Jou stem wordt binnen een bepaalt segment geplaatst van de samenleving en dat segment staat zelfs niet sterk. De meeste mensen zijn immers niet progressief en stemmen op een VVD, of iets dergelijks. Mijn perceptie van de wereld is iets dat mijlen af staat van de denkwijzen van de meeste mensen. Zelfs de partij waar ik op stemde deelde een andere visie en had andere prioriteiten , namelijk landsprioriteiten. Ik heb alleen ik prioriteiten

  Ik stemde vroeger weleens SP en die partij is dan alsnog zo klein. Jij hebt niets te zeggen in die partij en die partij geeft niets te zeggen in Den Haag, word stelselmatig gedemoniseerd door de nationalistische media. Kortom, je stem is een zandkorrel in de woestijn van anonimiteit.

  Je staat pas sterk als je dingen zelf doet, zelforganisatie, die direct invloed heeft op jou, dat gaat je redden.

 4. Zoals een kennis, ik krijg slecht betaald ? Dan staken we of saboteren we de machine. We gaan niet wachten op een knullig FNV. Iemand krijgt niet betaald bij een bedrijf, of word slecht behandeld, dan gaat men daar heen met rood/zwarte vlaggen en verteld men hoe dit bedrijf met mensen omgaat. Dat zie ik een FNV niet doen. Daarnaast zie ik een LP ook niet veel doen voor midden en kleine inkomens

  Belasting ontwijken is namelijk te duur voor de meeste mensen. Het is niet iets dat zo diep speelt bij de meeste mensen

  Ik zie de LP niet opkomen voor werknemers of ZZPers, slechts voor financiële titanen

Comments are closed.