gale boettischerDe feestdagen zijn het ideale moment om een cadeau te geven. En wat is er nou beter dan een libertarisch cadeau? Met het boek Een Pleidooi voor Vrijheid van Gale Boetticher leren je geliefden in zo’n twee uur leestijd alles over de libertarische filosofie.

Een Pleidooi voor Vrijheid kwam begin deze zomer uit en is toen zeer positief ontvangen. Nu is er een vernieuwde versie op de markt met nog enkele kleine verbeteringen en een warme aanbeveling van bestsellerauteur Frank Karsten op de flap. Hij schrijft:

“Ik vind dat Een Pleidooi voor Vrijheid heel goed geschreven is. Niet te lang, goed gestructureerd en leest makkelijk weg. Een mooie aanwinst!”

De libertarische blogger Ratio schreef onlangs op Vrijspreker.nl:

“[Gale Boetticher] geeft hier in nog geen honderd pagina’s een introductie tot het libertarisme. Een boek om cadeau te doen! Denk niet langer na over de Sint en kerst cadeau’s die u gaat weggeven.”

Daarin heeft Ratio helemaal gelijk, dus koop Een Pleidooi voor Vrijheid – libertarisme in ’t kort op eci.nl, Bol.com of in de boekhandel.

Een pleidooi voor vrijheid

Een Pleidooi voor Vrijheid

8 REACTIES

 1. Een alternatieve suggestie voor een libertarisch cadeau: Schenk iemand zijn natuurlijke vrijheid. Een (deels reeds opgerookte) sigaar uit eigen doos weliswaar, maar toch…

  Wat heeft een mens aan lezen over vrijheid, wanneer diezelfde vrijheid telkens opnieuw op allerlei manieren aan banden wordt gelegd? Mental masturbation misschien? Hoewel prettig, niet nuttig.

 2. Kan iedere Libertariër dit boek aanbevelen om zelf te lezen, een feest van herkenning en natuurlijk als kerst cadeau voor vrienden of kennissen die openstaan voor vrijheid en het non agression principal. Heb het boekje, reeds aan vrienden verspreid en hele leuke reacties en discussies teweeg gebracht.

  Tevens kan ik als tweede cadeau ook het boek (studie) “een studie over de slechtheid van de staat” van Maarten Berg, van harte aanbevelen!

  Fijne feestdagen allemaal!

  Nico [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Johannes [2]: Je weet dat Johannes de Doper bekend stond als “de roepende in de woestijn”?

  Cadeautjes zoals deze boeken werken wellicht als de boodschap van Johannes de Doper uit. Vrij vertaald:

  Er is sprake van een reeds deels opgerookte sigaar uit eigen doos, en het wordt hoog tijd dat we het restant (van onze levensduur en mogelijke energieopbrengsten) volledig in eigen handen krijgen om er datgene mee te doen wat we zelf juist achten.

  Iemand ‘lekker maken’ met goede boeken is een goede zaak. Desalniettemin gaat er niets boven ‘the real thing’.

  Johannes [6] reageerde op deze reactie.

 4. Een timmerman heeft kennis, door informatie evolueert hij/zij tot een specialist en is in staat het toe te passen!
  Libertariërs bezitten duizend keer meer kennis en informatie maar zijn niet in staat om het toe te passen?

  peter [5] reageerde op deze reactie.

 5. @Nico [3]: beste meneer Nico, begrijp niet wat je bedoeld, maar iedereen ding! Vriendelijke groet Johannes

 6. Eerst wil ik mijn soevereine vrijheid terug…geen heffingen op dingen die ik MOET gebruiken; wonen, eten, gezondheid, scholing en energie. En vanuit die vrijheid wil ik mogelijk participeren of mogelijk niet…wanneer gaat men begrijpen dat een vrij mens zich niet laat dwingen!

Comments are closed.