42 REACTIES

 1. Vreemd

  Een tijd terug sprak met binnen Libertarische kringen, over bijvoorbeeld de boerka, als iets dat binnen de persoonlijke vrijheid zou moeten liggen en waar niemand zich mee moet bemoeien, ook niet een staat.

  Nu is ‘de moslim’ toch weer de zondebok, men gaat met zijn tijd mee.

  Haak aan bij de PVV, in het oeverloze en eindeloos voorspelbare gehak op ‘die enge moslim’.

  Er zijn honderden miljoenen moslims. Ook binnen ontwrichte landen zijn honderden miljoenen moslims. Logischerwijs zitten er extremisten tussen, dat kan niet anders.

  Maar over ‘de moslim’ spreken, is geheel irrationeel en infantiel.

  Albert S. [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Jaas [1]: Je hebt duidelijk nooit begrepen wat de islam inhoudt Jaas. De typische onzin van iemand die niet eens de moeite heeft genomen om de koran, de hadith en de sira door te nemen of te bestuderen. Dat merk ik wel meer vooral uit linkse hoek en dat noem ik intellectuele luiheid. Dr. Warner en zijn team hebben dat wel gedaan en zijn daarin heel diep gegaan met voetnoten en beschrijvingen die de oorsprong en verspreiding van het gedachtegoed De islam is een totalitaire ideologie net zoals het communisme en het nazisme en heeft geen plaats in een westerse beschaving.

  Ik ben geen PVV´er, maar een klassiek-liberaal en volg namelijk het westerse gedachtegoed. De islam staat namelijk haaks op dit gedachtegoed. Wil je meer weten over de islam, dan wil ik je graag wat meer onderwijzen hierover. Maar bestook me niet met je domme en simplistische retoriek

  peter [3] reageerde op deze reactie.
  Nico [7] reageerde op deze reactie.

 3. @Albert S. [2]: De laatste keer dat ik iets meekreeg over de islam was dat er toch meerdere interpretaties en daarbij ook stromingen waren. Waar vallen die dan onder volgens dr. Bill… https://nl.wikipedia.org/wiki/Soefisme lijkt mij niet radicaal maar onze blonde sturmtrup fuhrer in de openings leader geeft mij een bepaalde terughoudendheid in deze vertelwijze…

 4. Geweld komt niet uit de lucht vallen als ik een of ander raar boek lees, dan maakt mij dat niet per definitie een moordenaar.

  In Europa heb je nu ook allerlei neo nazi ideen en conspiracy pulp en nationalisme, alt right, weet ik veel allemaal. Stel Amerika bombardeert voor vijftien jaar Europa en overal ontstaat ontwrichting en burgeroorlog. Dan zullen de nazi’s de wapens oppakken en zullen ze veel prominenter zijn dan ze nu zijn.

  Kortom, komt dat door hun rare ideeën, of is het de samenloop van omstandigheden ?

  Kijk, een boek maakt mensen niet bloeddorstig. Geweld maakt mensen gewelddadig, niet andersom, mensen zijn niet zomaar gewelddadig. Stel dat je mensen goed voed en goed onderwijs geeft en niet hun huizen kapot bombardeert, dan zullen ze stukken minder gewelddadig zijn.

  Het is nou net dat ‘klassiek liberale’ Amerika geweest, dan het midden oosten altijd in de as gelegd heeft, ‘democratie’ verspreid heeft.

  Als je de Bijbel leest, dan staat het ook vol shit. Zijn christenen dan allemaal gewelddadig ? Nee, de meeste niet, al vind ik ze wel irritant, maar ze zijn niet gewelddadig, op een paar KKK leden na en op wat nazi’s na, die de WASP voorstaan.

  Eerst de materiele condities, dan de ideologie.

  Erst das fressen dan die moral.

  Ik ken overigens gedeeltelijk de gewelddadigheid in de Koran. Ik ben dan ook echt geen voorstander van vrouwen besnijdenis of Shahira ellende. Ik ben geen voorstander van verre gaand cultuur relativisme, zoals dat in de jaren negentig plaats vond. Maar voor zover ik weet, zijn de standaard huis, tuin en keuken moslims ook echt niet bezig met besnijdenissen.

  Daarnaast, Joden geloven dat hun land ‘een uitverkoren land’ is en dat zei daar dus ‘recht’ op hebben en op basis daarvan worden tonnen aan Palestijnen gedood. Is dat dan geen religieus fundamentalisme ? Zo’n jood, met zo’n baard, die regels van zijn toverboek aan alles en iedereen wilt opdringen ?

  Ik vind het persoonlijk allemaal poep. Van de bijbel, tot de koran, tot de thora, het is allemaal achterhaalde pulp.

  Christenen hebben overigens ook liters bloed aan hun handjes. Denk aan de expansie drift, waarbij hele gekolonialiseerde volksstammen afgeslacht werden, onder het mom van ‘het christendom’ en de liefde van jezus. Denk aan de miljoenen native americans, die door de protestantse founding fathers afgemaakt zijn. Is dat dan geen religieus fanatisme.

  Al die geloven zijn troep.

  Dat een klassiek liberaal zo mee gaat in de rage om ‘de moslim’ aan te vallen, dat stelt mij teleur, dat vind ik meer iets voor het Henk en Ingrid stemvee.

 5. Wat is hervormd. Veranderingen gebeuren altijd. En naar mijn idee, altijd richting meer vrijheid.

 6. @Albert S. [2]: Je beschrijft de islam als een totalitair regime. Vergelijk dat met de RKK en de Inquisitie of hedendaagse democratiën die er middels bureaucratie een hedendaagse versie van de Inquisitie op na houden. Er bestaat geen verschil in de mate van totalitair zijn. Alleen de verpakking is anders.

  @pcrs [6]: Zoiets deden Europeanen ook toen ze naar de Amerikaanse continenten gingen. Er ging veel naar de kloten. Zoveel dat ze tegenwoordig ziekenhuizen nodig hebben. Want als je iets begrijpt van de filosofie achter geneeskunst, dan weet je hoe je aandoeningen en gebreken kunt voorkomen. Of met natuurlijke middelen kunt verhelpen. Dankzij Europese barbaren leven natuurvolkeren ineens een heel stuk gezond. De ‘zegen’ van beschaving.

 7. “Dankzij Europese barbaren leven natuurvolkeren ineens een heel stuk gezond. ”

  moet uiteraard zijn

  “Dankzij Europese barbaren leven natuurvolkeren ineens een heel stuk ongezonder.”

 8. Wie niet wil zien dat de Islam in de basis een godsdienst is die dwingend aan iedereen moet worden opgelegd is volkomen blind voor de realiteit. Ongelovigen (eenieder die geen Moslim is) moeten worden uitgeroeid.
  En inderdaad de Kerk van Rome deed in de middeleeuwen precies hetzelfde; maar de middeleeuwen zijn nu niet.

  Daarom vind ik de Islam (inclusief al haar stromingen) een groot gevaar voor de mensheid en weiger ik om met Moslims om te gaan, anders dan noodgedwongen vanwege mijn of hun beroep.

  Bedenk wel: “niet elke Moslim is een terroristen maar nagenoeg elke terrorist is een Moslim”. Aangezien ik dat aan de buitenkant niet kan zien, moeten de goeden maar onder de kwaden lijden.

  Dat de meeste politieke partijen om redenen van rust in het land of uit economische overwegingen een oogje dicht knijpen als het Moslims betreft, stoort mij enorm. Dat zal ik ook via mijn stemgedrag tot uiting brengen; laat dat nou mijn goed recht zijn?.

  Nico [10] reageerde op deze reactie.
  peter [11] reageerde op deze reactie.

 9. @Rob [9]: De RKK en islam zijn voorbeelden van clubs die zich als gangs of maffia kunnen gedragen. Voor de insiders zijn er mooie verhalen en bonussen om hen aan de club binden, voor de outsiders teveel ongezonde praktijken die mensenlevens verzieken. De staat functioneert als een hybride van religieuze clubs, gangs en maffia.

  Ga je iets verder kijken naar wat er werkelijk achter zit, dan zie je dat het om mensen met een beperking gaat. De club/gang/maffia leden zouden willen iets of zouden iets willen wat ze onder buitenstaanders (of het nu een god is of outsiders die ze kunnen afpersen of anderszins voor hun karretje kunnen spannnen) niet voor elkaar zouden kunnen krijgen. Ze zijn dus beperkt. Wat ook en zelfs geldt voor Godfathers (een staatshoofd stelt de kaders vast waar binnen clubs, gangs en maffia dienen te blijven).

  Er zijn hele disability studies gemaakt. Wetenschappers komen tot de conclusie dat een beperking van mentale, fysieke en sociale aard kan zijn. Zo heeft een god mensen nodig om het uitvoerende werk te doen (vb. zorg voor de natuur), een staatshooofd met regering idem, zouden gangs, maffia en overheidsmachines niet kunnen bestaan zonder outsiders om af te persen. Kortom, insiders voelen zich verheven boven outsiders, maar eigenlijk zijn het zielepoten.

  Hervormen oftewel optimaliseren lijkt voor leden/insides een soort heilige graal, maar buitenstaanders realiseren zich dat het veel beter zou zijn als clubs / gangs / maffia / overheidsmachines opgeheven zouden worden. Geliquideerd. Vloeibaar gemaakt. Dan zouden ze opgaan in hun omgeving, veroorzaken ze geen aandoeningen en gebreken meer, en verdwijnen als bonus hun eigen beperkingen als sneeuw voor de zon.

  Er zijn voorbeelden vanuit Amerika dat de opheffing van gangs leidt tot het verdwijnen van overlast en het opbloeien van een buurt. Het zijn meestal de ouderen die aansturen op het liquideren / opheffen van gangs. Stel je eens voor als de grootste gangs van allemaal, overheidsmachines, opgeheven zouden worden. Hoeveel overlast mensen dan wel niet bespaart zou worden. Hoeveel groei en bloei er dan kan plaatsvinden.

 10. De islam wil hervormen, net als bestuurders en politici.

  In Amsterdam wordt volgens dit artikel: een verkeerstunnel gegraven.

  Het zicht ontnemen en zintuiglijke beleving naar ondergronds verplaatsen was een ‘briljant’ plan van bestuurders.

  Op eenzelfde manier zien gladjakkers, slimme sluwerikken, het liefst dat anderen waarvan zij wensen te profiteren het zicht op de naakte waarheid wordt ontnomen, zodat zintuigen geen alarm slaan.

  Dit soort streken worden in goed Nederlands jodenstreken genoemd. Er is niets is mee om jood of slim te zijn, maar achterbaks pervers gedrag kan niet door de beugel. Zo simpel is dat toch?

 11. Wat Nico zegt klopt in grote lijnen.

  Het is zowel de RKK, als de islam, die de neiging hebben om hun sullige stront, op te dringen aan mensen met een net wat grotere herseninhoud.

  Dat is dan ook het probleem, de lijn die overschreden word, als shit opgedrongen gaat worden.

  Dit gebeurt alleen niet per definitie. Alleen de harde kern zal zo handelen, de echte fundamentalisten, islamisten, RKK psychoten en nazi’s.

  Wanneer word die lijn overschreden ? Ja, als men jou wilt gaan bekeren.

  En Rob, nogmaals, niemand dwingt jou om met moslims om te gaan. Niemand maakt het iets uit dat jij moslims wilt negeren. Het komt een beetje paranoïde en kleinzielig over, maar dat is dan jou probleem.

  Bedenk alleen, dat dit alles koren op de molen is van de PVV bruinhemden, die alleen maar vanuit onderbuik gevoelens, de moslims hekelen.

 12. En Rob, ze willen ook gewoon dat je zo denkt. Het word allemaal zo opgehitst, zoals dat in de jaren dertig met ‘de Joden’ gebeurde. Mensen moeten hun gefrustreerde levens afreageren op een bevolkingsgroep die kwetsbaar is. Zie het als een soort sadisme.

  Moslima’s die door nazi’s als jij aangevallen worden, bespuugt. Marokkanen die disco’s niet in komen, racisme, uitsluiting. Het is allemaal 1930.

  En ja, natuurlijk is Islamisme verkeerd, maar fascisten als jij zijn niet minder verkeerd dan de IS. Of het nou Anders Breivik of de IS baard is, fascisme is fascisme. Je hebt Europees fascisme en woestijn fascisme.

  Rob [16] reageerde op deze reactie.
  ratio [16] reageerde op deze reactie.

 13. En als laatste, waarom altijd zo verzuurd over de Multi culturele samenleving.

  Het heeft immers ook voordelen. Denk bijvoorbeeld aan diversiteit op het gebied van winkels. Ik ben erg blij met de Turkse supermarkten en de Marokkaanse eethuizen. Het zou immers fucking saai zijn, als we alleen die klote Alberthijn hadden, in iedere stad.

  Zolang die Marokkaan, in die supermarkt, zijn/haar geloof niet wilt opdringen, kan mij het allemaal geen flikker schelen wat ze doen. En vind ik het eerder een verrijking.

  Eten jullie nooit bij de Surinamer, de Turk, of de Indiër ?

  Eten jullie allemaal alleen maar PVV spruitjes ?

 14. @Jaas [14]:

  Ik ben een nazi volgens jou? En dan te bedenken dat mijn vader door de Nazi’s werd opgepakt en tot het einde van de oorlog werd vast gezet.

  Jij behoort tot het laagste van het laagste met deze opmerking!

 15. Hi Jaas [14]: Je stelt: Moslima’s die door nazi’s als jij aangevallen worden, bespuugt. We modereren op deze site zo min mogelijk, maar er zijn fatsoensnormen die in acht moeten worden genomen. Ik waardeer je scherpte, nuanceringen, en tegengas. Maar om iemand te betitelen van nazi sympathie die stelt En dan te bedenken dat mijn vader door de Nazi’s werd opgepakt en tot het einde van de oorlog werd vast gezet. is op te vatten als een overschrijding van fatsoensnormen. De taak die vrijsprekers het meest haten is modereren, maar het moet soms toch gebeuren. Ik heb een mail gestuurd naar de moderator. We trekken zijn oordeel nooit in twijfel want we zijn bang dat hij anders ermee stopt en iemand anders moet modereren.

  Normaal gesproken hanteert hij een three stikes rule, je mag twee keer over de fatsoensgrens gaan, voor je een definitieve ban krijgt, maar soms heeft onze moderator zijn eigen interpretatie van de regels. Het kan ook zijn dat hij niet reageert.

  Ratio [19] reageerde op deze reactie.
  Rob [22] reageerde op deze reactie.

 16. Persoonlijk begrijp ik de beeldspraak van Jaas als ook het shock effect op Rob..laten we eerlijk zijn er word opgehitst tegen moslims…er is veel nazi geweld..Ukraine..onze geertje ook zo leeg. Wat mij verbaasd is het terug grijpen naar wo2 en je vader alsof de sjwa Israel vrijwaard van het toepassen van mensenrechten het niets dat politiek te bieden heeft en deze beïnvloeding die ons maar niet laat verbroederen. Daarbij het gaat hier zo vaak over punten en komma’s eindelijk wat scherpte…..

  Rob [22] reageerde op deze reactie.
  Ratio [23] reageerde op deze reactie.

 17. @ratio [17]: @Ratio [19]:

  Dank Ratio voor je steun. Ik ben erg aangeslagen door de bewering van Jaas dat ik een NAZI zou zijn, enkel en alleen omdat ik zeg dat ik me verre houd van Moslims omdat ik niet weet wie ik wel of niet kan vertrouwen.

  @peter [20]:

  Dat jij, Peter, niet begrijpt waarom ik ik daar over val, geeft aan dat je geen flauw benul hebt wat zo’n opmerking teweeg brengt.

  Ik denk er dan ook sterk over om deze site maar voor gezien te houden, gezien de haatreacties tegen mensen die een andere mening hebben. Niet bepaald een voorbeeld van de vrijheid van meningsuiting!

  peter [27] reageerde op deze reactie.
  peter [28] reageerde op deze reactie.
  Nico [33] reageerde op deze reactie.

 18. beste peter [20]: laten we eerlijk zijn er word(t) opgehitst tegen moslims Waarom dan, identificeren zelfmoord terroristen zich toch iedere keer als moslim? Terroristen zijn tegenwoordig vooral door de islam gemotiveerd.

  De meerderheid van de terroristen claimt moslim te zijn. Het zou verfrissend zijn als de overgrote meerderheid van de moslims keer op keer publiekelijk afstand zou nemen van terroristen. Dit lijkt ook te gebeuren, de aanslag pleger in Manchester schijnt door ten minste 5 geloofsgenoten te zijn aangegeven als risicofactor. Het zijn dus eerder de veiligheidsdiensten die bekritiseerd zouden moeten worden dan de moslim gemeenschap. De moslim gemeenschap had een zelfreinigend vermogen, de door ons betaalde veiligheidsdiensten hebben 5 rode vlaggen genegeerd. Voor zover we de media moeten geloven.

  Daarnaast, Geert Wilders wijst op het failliet van de linkse ideologie, Helaas is zijn ideologie net zo leeg. Maar hij heeft wel gelijk met zijn kritiek, alleen is zijn oplossing geen oplossing, verre van dat. Het is de bron van een nieuw probleem.

  peter [24] reageerde op deze reactie.
  peter [25] reageerde op deze reactie.
  peter [26] reageerde op deze reactie.
  Nico [34] reageerde op deze reactie.

 19. @Ratio [23]: Als je vanuit een drone een hellfire raket af vuurt op een “verdacht” persoon en daarbij diverse omstanders ombrengt…..zeg ik lekker makkelijk..als wij niet gaan inzien dat we totaal…en nogmaals totaal verkeerd bezig zijn..dan is dit pas het begin! o..was het word(t) met d t…..geconditioneerd?

 20. @Ratio [23]: Eens met dat ideologien leeg zijn tevens zie ik dat in geloofsovertuigingen …ik zelf geloof alleen de natuur nog!

 21. @Rob [22]: als jij dat zo voelt is dat ok…echter mijn oom heeft met de sovjets meegevochten tegen die rot moffen..met veel leed…toch denkt men dat de amerikanen britten en cannadesen ons bevrijd hebben ..en hier vergeten we de Polen weer! Ik heb een oom verloren aan de japen en had onze familie enkele joodse onderduikers in huis. Rob voor wat het waard is ik weet dat je geen nazi bent..je bent verraden door de politiek …wie niet.

 22. Het geweld tegen moslims is iets waar ik mij enorm aan kan ergeren, alsook de eindeloze hetze tegen ‘de islam’.

  Iemand nazi noemen, is vervolgens geen goede reactie, dat geef ik hierbij toe, dus bij deze mijn excuses. Ik ken de persoon in kwestie niet immers. Mijn woede nam de overhand.

  Wel is de verwarring er, als mensen FVD stemmen, maar zich van nazisme distantiëren.

  Waarom zou je op een ijzerwake spreken, als je geen nazi bent ?. Dat is als spreken op een veganistisch festival, terwijl je zelf iedere dag speklappen eet.

  Ik refereer aan dit artikel.

  http://kafka.nl/zwevend-naar-tweede-kamerverkiezingen/

  Kortom, als de moderator mij eraf wilt gooien, dan ben ik misschien wel de eerste persoon die van deze site gegooid is. Maargoed, het is aan de moderator.

 23. FVD stemmers zijn bewust gedesillusioneerd en zijn intelligent genoeg om in te zien dat ze bedrogen worden. FVD is alleen een schimmig alternatief.

  Afijn, wat je zegt is waar Peter. De sovjets hebben Europa bevrijd, Amerika kwam pas opdagen, toen het te heet onder de voeten werd. Ze wilde immers niet dat heel Europa van de USSR was.

  Dat maakt mij overigens geen Stalinist, maar het is een feit waar de westerse propaganda machines zich verre van houden. Eigenlijk is Bevrijdingsdag dus een soort communistisch feest, als het eerlijk was.

Comments are closed.