hubHub schreef in 2007: Reclame in de media wijst ons al een aantal dagen op de herdenking die op 4 mei geïnstitutionaliseerd wordt. Dan wordt ons gevraagd om de doden te herdenken die om “onze vrijheid” gevallen zijn. En veel mensen denken dan automatisch aan de tweede wereldoorlog tegen de Duitsers die Nederland met geweld bezet hadden. Zeker de ouderen die nog dicht bij die oorlog en bezetting geleefd hebben.

Dit is deels terecht, maar het wekt bij mij ook wel een wrevel op. Vooral als ik de hedendaagse politici allerlei mooie worden hoor mompelen over vrijheid terwijl ze op hetzelfde moment bezig zijn onze individuele vrijheid steeds meer te beknotten.

Zowel door meer regels en verboden maar in deze periode zeer opvallend door de Nederlandse soevereiniteit te verkwanselen aan het collectief EU. Hoe mooi ze ook praten, als je goed luistert, hebben al hun voorstellen het eindresultaat van minder vrijheid voor ieder individu. Walgelijk hen te zien staan bij de 2 minuten stilte, denkend aan hoe ze de volgende dwang op het volk het beste kunnen verwezenlijken.

De drang naar hen persoonlijke macht is een van de grote oorzaken van de oorlog. Mensen voeren geen oorlog, staten doen dat. En het stomme is dat de slachtoffers als dom stemvee er nog mee instemmen ook. Het afwijken van de soevereiniteit van ieder individu leidt op een gegeven ogenblik tot oorlog.
Lees nog maar eens “The Roots of War” van Ayn Rand. Zie freedomkeys.com
Ook krijg ik steeds het gevoel dat de nadruk op de tweede wereldoorlog de aandacht moet afleiden van de doden die op dit ogenblik in Afghanistan en Irak vallen. Zelfs al worden deze op een bepaalde manier door politici wel eens genoemd. Let dan op de draai.

Het is vreselijk dat mensen die nauwelijks 100 jaar op deze aardkloot kunnen verblijven zoveel tijd, geld en energie verpesten om elkaar nog veel eerder naar de andere kant van het graf te sturen. Laten wij hopen en werken dat steeds meer mensen dat gaan inzien en de oplossing vinden:
het erkennen van en leven naar de soevereiniteit van ieder individu.

8 REACTIES

 1. Het gevoel dat er uit je stukje spreekt, heb ik ook. Met de Saoedi’s omgaan, terwijl ze terrorisme steunen, mild over Chavez en Maduro spreken, Castro niet te vergeten, kortom innig omgaan met schurken en dan spreken over vrijheid. Continenten onze levenswijze opdringen, export van democratie, Erdogan de les lezen en zelf rustig Irak en Libië met bommen bestoken. De bemoeizucht van politici is grenzeloos en dwingend. Het lied van Ramses Shaffy”Laat me” gaat de laatste tijd opvallend vaak door mijn hoofd.

 2. Een alternatief perspectief:

  De jaarlijkse Dodenherdenking staat weer op het programma. Een “Ver van m’n bed show”.

  Hoe zit het met kinderen waarvan op school hun natuurlijke leergierigheid dood wordt gemaakt? Door professionals geëxectueerd wordt omdat kinderen een lesprogramma dienen te volgen en in het gareel dienen te lopen? Vreemd dat deze moordpartijen geen aandacht krijgen. En toch vinden deze massamoorden dagelijks plaats.

  Hoe zit het met jongeren die uit huis gaan en zich vroeger of later dood schrikken omdat ze van bemoeizieke en heerszuchtige lieden geen mogelijkheden krijgen om het leven te leiden dat ze willen? Hoop die om zeep wordt geholpen omdat ze in het gareel van een werkgever, belastingdienst en wat dies meer zij dienen te lopen? Want zo… hebben “wij” het geregeld. Hoezo “wij”? Wie is “wij”? Een club die z’n zin wil doordrijven. Maar wat… blijft er dan nog over voor “ons”? Onze man/vrouw relatie, ons gezin, onze vriendschappen? Vreemd dat vermoorde hoop geen aandacht krijgt. Of eigenlijk niet, want de machinerie van ‘de maatschappij’ moet doordraaien. “The show must go on”. Wie zegt “je moet…” is welbeschouwd een moordenaar, tenzij het gezegd wordt omdat een ander met rust gelaten dient te worden.

  Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Waar het om gaat… is dat de Dodenherdenking gaat over mensen ergens in een verleden. Maar niet over hoe eenmaal vermoorde hoop en levenslust weer gereanimeerd kan worden. Niet over hoe leven kan groeien en bloeien. Op Dodenherdenking krijgt de dood alle aandacht.

  Op Bevrijdingsdag wordt gedacht aan mensen die kennelijk ooit bevrijdt zijn. Terwijl heel veel mensen vandaag de dag in ‘vrije landen’ gevangen zitten in een bestaan dat doods is geworden. Met dank aan ‘de maatschappij’ die het eerste en het beste van mensen opeist, om vervolgens restantjes voor hen over te laten. Want wie denkt ‘Arbeit macht frei’ is een slaaf van werk. De man/vrouw relatie en het gezin is daarvan het slachtoffer. Geofferd op het altaar van de carrière en/of een materialistisch wereldbeeld.

 3. Als je erover nadenkt dan is het werkelijk walgelijk hoezeer ‘de maatschappij’ doelbewust mensen infecteert met ziekelijke denkwijzen. ‘Van boven naar beneden’ zeiken en schijten om maar ellende te veroorzaken die vervolgens geëxploiteerd kan worden. Op die manier wordt ‘de maatschappij’ steeds meer een open, etterende wond. Het interessante is… dat wie dat durft te zeggen als galbak wordt weggezet.

  Dus eigenlijk… zijn wij als Asterix en Obelix; altijd maar toverdrank zuipen om etterbakken te weerstaan (rare jongens die Romeinen, pardon, degenen die willen heersen). Want van etterbakken… wordt een mens behoorlijk Gallisch. Andersom worden etterbakken behoorlijk pissig van Galliërs. Maar ja, dan moeten ze hen ook niet willen lastigvallen.

 4. Asterix en Obelix onze onoverwinnelijke gastjes.Asterix betekent ster en Obelix betekend kruis.Ster en kruis zijn natuurlijk onze bekende Saturnus en Venus.Ster David is onze hexahedron (zeskant) en die vinden we NOG steeds op de noordpool van Saturnus https://www.google.nl/search?q=south+pole+saturn&client=firefox-b&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiw2a3Ki9fTAhXFmBoKHV8EBb0QsAQIIQ&biw=1024&bih=639#tbm=isch&q=north+pole+saturn

  De jodenster is dus de hexahedron en dat stelt de zater,saturnusdag/sabbat voor. De hexahedron: https://en.wikipedia.org/wiki/Hexahedron is dus de kubus en die wordt ookwel de KAaBa genoemd.

  Onze sabbat worshippers doen dus graag de Kaaba/Saturnus/sterDavid op het hoofd en dan noemen ze het Tefillin: https://www.google.nl/search?q=tefillin+jew+worship&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwja1K7LjdfTAhXFVhoKHfHOBUwQ_AUIBigB&biw=1024&bih=639

  De tefillin is natuurlijk precies zo zwart als de KaaBA want het is black Sabbat.

  Waarom is Black Sabbat zo heavy?

 5. Black Sabbat heeft voor onze collectieve verdoving gezorgd.

  Asterix komt van de Astors: https://en.wikipedia.org/wiki/Astor_family dat weer van de Estes afkomt.Estes is afgeleid van Alexander de Grote en die had een zus Cleopatra.

  Van de lijn Astor komt Bouvier en dan krijg je De JACK. De jack is de god/ster.De jack is de boer is de bauer.Dus Mayer Amschel Bauer https://en.wikipedia.org/wiki/Mayer_Amschel_Rothschild Saturnus is de jack en zwart dus blackjack met zijn cockeye.De cockeye is venus, het kruis.

  Dus van jack krijg je Jacqueline (jackie) Kennedy: https://en.wikipedia.org/wiki/Jacqueline_Kennedy_Onassis

 6. Jeugd foto van Jackie Kennedy,op haar buik zonnevlecht su-atsie-ka (zonnekruis) Venus: [IMG]http://i67.tinypic.com/20nyxf.jpg[/IMG]

 7. Wat ik uiterst hypocriet vind, is hoe ze zesduizend militairen herdenken, die in Indonesië gesneuveld zijn. Maar er niet bij vertellen dat die militairen hele massagraven aan slachtoffers gemaakt hebben, voor ‘onze vrijheid’.

  Ik denk dit dan, maar hou mijn mond maar. Als je dit mensen gaat voorleggen, dan kan ik je verzekeren dat het huis te klein is.

  Dit soort nationalistische taferelen, ik vind het eerlijk gezegd uiterst pathetisch.

  Ik ben zo ook wel anti-fascist, daar heb ik geen 5 mei voor nodig.

 8. “Zelfs al worden deze op een bepaalde manier door politici wel eens genoemd. Let dan op de draai.”

  Ja, ze weten het altijd zo te draaien dat ze alles uitleggen alsof zei de redders van de vrijheid zijn of weet ik wat voor een propaganda ze uitkramen. Ik kijk al geen T.V. meer en radio nieuws en zelfs de presentatoren van de muziek programmas, kan ik niet meer horen.

Comments are closed.