Jeff Berwick (Dollar Vigilante) bezocht de jaarlijkse Bilderbergmeeting in Washington samen met Bilderberg_fileLude Rudkowski (We Are Change) en Dan Dicks (Press for Truth). Bij de elite-meetup begin juni schoven dit jaar Jeanine Hennis-Plasschaert, Klaas Knot, Koning Willem-Alexander, Boyan Slat, Ralph Hamers (ING) en oudgediende Victor Halberstadt als Nederlands smaldeel aan.

Volgens Berwick werd de 2017 editie gekenmerkt door een grote afwezigheid van – militaire – beveiliging en grote protestgroepen. Het ging er naar zijn idee redelijk relaxed aan toe waar voorgaande bijeenkomsten eerder op militaire zones met de bijhorende agressie leken. De locatie, agenda en de bezoekerslijst werden pas kort voor het treffen vrijgegeven.

Wat wel hetzelfde bleef was de zwijgzaamheid van de bezoekers en de desinteresse van de massamedia – waar de CEO’s van mediacorporaties wel deelnemen maar niet (laten) berichten. Luke Rudkowski maakte een fraaie compilatie van deze Walk of Shame.

De oude garde van Bilderberg sterft langzaam uit. Onlangs wisselden David Rockefeller en Zbigniew Brzezinski het tijdelijke met het eeuwige en Henry Kissinger staat ook al bijna bij de uitgang. De nieuwe garde lijkt meer technocratisch met mensen als Eric Schmidt, Peter Thiel en zelfs CERN. Een van de gespreksthema’s was The War on Information dus voor verdere censuuracties en uitbreiding van de gedachtenpolitie komen dat soort mensen goed van pas.

Zowel het uitvoeren van snode plannen als het protesteren daar tegen gaat meer en meer online. Zodoende dat dit soort bijeenkomsten volgens Berwick minder belangrijk worden. De Bilderbergbijeenkomsten zijn meer symbolische gebeurtenissen geworden waarbij de elite stilzwijgend het volk laat weten lak aan hen te hebben. Dat wordt meer en meer wederzijds.

Bron: Dollar Vigilante