Home Van alles wat Zijn drugs een menselijke uitvinding?

Zijn drugs een menselijke uitvinding?

16
118

slaveDe mens is niet de enige drugsgebruiker, meerdere andere diersoorten hebben de geneugtes van drugs ontdekt. In dit artikel geef ik een aantal voorbeelden. Die de strijd tegen drugs in een natuurlijk perspectief plaatsen. 

In de video hieronder zien we dolfijnen genieten van drugs:

Ze genieten van een kogelvis die ze aan elkaar doorgeven zoals mensen een jointje delen op een feestje.

De ringstaartmaki, lemur, houdt van miljoenenpoten. Niet om op te eten, maar om high van te worden:

De bighornsheep van Noord Amerika eten hallucinogene korstmossen. Katteneigenaren die hun kat willen verwennen kopen kattenkruid. De lijst van drugsgebruikende dieren is lang. Drugsgebruik lijkt niet alleen cultureel bepaald te zijn maar zit ook in de genen. Niet alleen van mensen maar ook van dieren.

Veel dieren hebben een voorkeur voor gefermenteerd fruit. Dit bevat alcohol. Fruitvliegjes, bijen chimpansees, andere apen. Allen zijn gek op alcohol. Dronken apenvideo’s zijn altijd grappig, maar deze heeft een onderliggende boodschap. Net zoals bij mensen zijn er recreatieve alcoholgebruikers, zware drinkers, en probleemdrinkers bij de apen. Wat suggereert dat er in ieder geval een genetische component meespeelt bij verslaving.

Naast de genoemde diersoorten zijn er nog veel andere soorten die drugs gebruiken. Dat iets natuurlijk is, wil niet zeggen dat het toegestaan kan worden. Geweld en agressie bijvoorbeeld, zijn natuurlijk en zitten ingebakken in onze aard. Zolang er geen slachtoffers vallen is het verbieden van natuurlijk gedrag echter onmenselijk. Geweld initiëren hoort verboden te zijn. Drugsgebruik is geen menselijke uitvinding. De strijd tegen drugs door de overheden is dat wel. De strijd tegen drugs is geweld tegen een natuurlijke menselijke drijfveer. Die over het algemeen anderen geen schade berokkent.

meer lezen, Ronald K Siegel, Intoxication; the universal drive for mind-altering substances

16 REACTIES

 1. Dichter bij huis functioneren ouders voor kleine kinderen als heroïne, een woord dat ‘helden’ betekent. Totdat kinderen van hun ouders leren hoe ze zelfstandig kunnen optreden.

  Magie werkt ongeveer als volgt:
  – Voor een baby is een ouder die het licht aandoet een magiër.
  – Voor een peuter is diezelfde ouder ‘groot’ (in tegenstelling tot de ‘kleine mens’).
  – Een kleuter weet inmiddels het lichtknopje te vinden.
  – Een tiener weer inmiddels wat electriciteit is

  En wat dacht je van cocaïne, ook wel ‘Bolivian marching powder” genoemd? Zie dit artikel. Als je verliefd bent, produceert je lichaam zoiets als cocaïne. Wel verslavend, maar puur natuurlijk. De verslavende factor is geen enkel probleem wanneer verliefdheid overgaat in bestendige liefde. Gebeurt dat niet, dan is het afkicken geblazen, een afknapper.

  Er bestaan nog meer voorbeelden van ‘drugs’ (een woord dat medicijn betekent) die door het menselijke lichaam worden aangemaakt, strikt voor eigen gebruik, om beter in relatie met de omgeving te kunnen functioneren.

 2. Het probleem zit ‘m niet in natuurlijke drugs annex medicijnen, maar in synthetische recepten. De chemie daarvan is ronduit schadelijk voor de mens.

  Voorbeeld: Bureaucratie. Een synthetisch recept om de chemie tussen mensen te organiseren. Een denkbeeldig geneesmiddel voor sociaal/maatschappelijke problemen. De giftige uitwerking daarvan resulteert in schadelijke bijwerkingen die niet in de bijsluiter vermeld zijn. Die bijsluiter wordt om te beginnen nog niet eens meegeleverd, wat de producenten en distributeurs niet goed zou uitkomen. Bad for business. Business is war, je kent het wel.

 3. @hans coudyser [3]: opium wordt al duizenden jaren gebruikt, mogelijk zelfs 7 duizend jaar. De chemische bewerking tot heroine is inderdaad van recente datum. Idem cocaine. De rol van drugs, en met name hallucinogene drugs, schijnt een belangrijke plaats ingenomen te hebben in primitieve samenlevingen, er was ooit een tijdperk dat drugs en religie hand in hand gingen.

 4. Idd. Omdat ze onttrokken is uit haar levenscontext is ze voor een leek ook ‘moeilijker’, met achterstand te integreren in het dagelijks leven. Er is geen verbonden integratie -meer- met alle aspecten van het leven. Dit verwordt nu ook met tabak roken bvb. Door de ware anti wave is dat een energie die mee speelt wat roken ‘schadelijker’ maakt ‘dan’ voordien.

 5. Die beesten snappen gewoon niet dat zij een overheid nodig hebben om te zorgen dat zij niet meer aan gevaarlijke drugs worden blootgesteld. Zoals de hond door zijn baasje wordt beschermd tegen de whiskey in het glas op de salontafel.

  Zomaar een beetje in de vrije natuur leven als een vrije vogel… zonder vaderlijk toezicht door het bevoegd gezag en zonder een vergoeding te betalen daarvoor… tssssss……. hoe durven zij? 😉

 6. Er is een verschil tussen natuurlijke drugs en synthetische drugs.
  – De eerste levert geen gevaar op, hoewel je bijvoorbeeld niet teveel paddo’s met hallucinerende uitwerking moet verorberen 😀
  Daar waakten vroeger sjamanen over.
  – De laatste hebben een sterk verslavend effect en soms nare bijwerkingen.
  Zo hoorde ik dat als een mens gedrogeerd wordt met Ritalin (metaforisch; rituelen) daardoor hersenfuncties beschadigt raken en er vervolgens speed (amfetamine) nodig is om concentratie- en voorstellingsvermogen terug te krijgen. Zolang speed gebruikt wordt is het er, daarna schijnt het weg te vallen.

  Verder zijn er geestverruimende en geestvernauwende middelen.
  Van de eerste wordt je high en belandt je in hogere sferen (ruimtelijk inzicht), van de laatste stoned oftewel versteen je. Het is maar waar een mens voor kiest. Hasjiesj kan kennelijk beide kanten op werken, mogelijk afhankelijk van dosering en geestestoestand.

  Tsja… zo zijn er allerlei weetjes.

  Nico [15] reageerde op deze reactie.

 7. In de reacties werd opium genoemd. Die komt van de klaproos, ook wel slaapbol genoemd. Slaap… verdoving… dat is wat heroïne (helden) doen met een bevolking. En het is nog verslavend ook.

  Klaprozen worden door boeren geteeld. Ze worden door drugsbaronnen als stront behandelt en houden nauwelijks iets over van hun inspanningen. Zoals ook adel / aristocratie bevolkingen als stront behandelen, zodat ze nauwelijks iets overhouden van hun inspanningen. Overvloed voor de één (baronnen, adel) kan alleen gecreëerd worden door de ander iets aan te doen, zoals oogst grotendeels roven en daardoor gebrek verzamelen.

  Drugsbaronnen staan bekend om ontvoeringen en onthoofdingen, zoals adel en aristocratie bekend staan om het uit elkaar drijven van gezinnen voor hun eigen gewin.

  Als ik een klaproos was… zou ik na roof dienst weigeren om te bedwelmen en een roes te veroorzaken. Laat die kankerlijders (die functioneren als een sociale kanker) die onmatig willen profiteren maar de cholera (Latijn voor ‘zwartgalligheid’) krijgen 😀 Daar zou iedereen een stuk vrolijker van worden, gezonder van geest!

  Whahahaha….

 8. Zwartgalligheid is overigens een ander woord voor de blues.
  Door de aristocratie toegewenst aan slaven.
  Het zou niet meer dan eerlijk zijn dat wat men zaait, men ook oogst.

 9. …..Kinderen, ouders, opa en oma, iedereen is tegenwoordig aan de drugs. Het komt tegenwoordig ‘gewoon’ uit de waterkraan. Rechters, advocaten, artsen, politici en aanverwante shit functioneren slechts met de shit, maar dan in hele lijnen, de kraan volstaat niet.

  IIS [11] reageerde op deze reactie.

 10. Ratio, ik heb je artikel met een glimlach gelezen. Want dat is wat het in eerste instantie oproept.

  Nico zou Nico niet zijn als hij geen achterliggende denkbeelden zou ontwaren 😉

  1) Dolfijnen staan bekend als zeer intelligente en sociale dieren. Ze eten onder meer vis. Als je weet hoe gif in kogelvissen terecht komt, dan weet je ook dat het verorberen van een kogelvis zoiets is als misbruik maken van andermans ellende. Kennelijk zijn dolfijnen niet intelligent genoeg om voedsel te zien als niet meer dan dat, en ook niet intelligent genoeg om zich van misbruik voor eigen vermaak te onthouden.

  De vergelijking met een heersende klasse die (leden van) een werkende klasse misbruiken dringt zich op. Alleen pakken slimme mensen die sluw zijn geworden het technologisch verfijnder aan; eerst ellende veroorzaken om er vervolgens van te kunnen profiteren. Dat heb je met mensen die denken dat ze Jezus zijn.
  Vanaf nationaal niveau uitreiken naar gemeentelijk niveau (desnoods over de nationale grenzen) om ellende te veroorzaken is tegenwoordig niet moeilijk, hoewel duidelijk misbruik van macht (mogelijkheden).

  2) Dezelfde vergelijking dringt zich op bij het verhaal over de ringstaartmaki. Wanneer op gemeentelijk niveau een burgermeester met aanhang een plaatselijke bevolking in beginsel als wormen beschouwt… krijg je ongeveer hetzelfde verhaal. Treiteren om eens te zien wat eruit komt. Dat heb je met mensen die denken dat ze Jezus zijn.

  3) Kattenkruid. De kat is een mini-versie van serieuzere dieren zoals de leeuw, tijger en panter. Kennelijk is de kat een menselijke creatie: On the 10th Day, Satan Created the Cat (ca. 3 min.).
  Van oudsher was het de bedoeling dat een bevolking zich het liefst ontwikkelde tot leeuwen; waardig. Tegenwoordig hebben heersende klassen kennelijk liever spinnende katten. Mensen ‘klein’ houden levert ook minder vredelievende katten op. Hoewel men tegen alle verwachting in naar het niveau van een panter, tijger of leeuw kan groeien (als karakterbeeld).

  4) Apen. Onderontwikkelde mensen, een ander woord voor mensen die zich nog niet zo hebben ontwikkeld, worden neergezet als apen. De grootste aap (King Kong) wordt kennelijk koning. Ieder nationaal territorium als The empire of the apes in plaats van de Family of Man (Man in de betekenis van mens, niet man).
  In het artikel de invloed van alcohol op apen. De invloed van alcohol (Engels: spirit) op mensen is ook niet mis. Zo beschreef ik hier over leden van een heersende klasse die zich gedragen of ze strontlazarus zijn, waar leden van een werkende klasse zich soms het apelazarus van schrikken.
  De les met spirit is; geniet ervan, maar gebruik het met mate. Anders krijg je onverkwikkelijke zaken zoals de Russische revolutie en bureaucratische tirannie.

  Welke gestoorde heeft bedacht (of vindt nog steeds) dat bureaucratie een aanvaardbare wijze zou zijn om de levens van mensen te besturen en regeren?

  The late M. de Gournay… sometimes used to say: “We have an illness in France which bids fair to play havoc with us; this illness is called bureaumania.” Sometimes he used to invent a fourth or fifth form of government under the heading of “bureaucracy.”

  In 1818 (toen al!) schreef een Ierse schrijver over “the Bureaucratie, or office tyranny, by which Ireland has so long been governed.”

  In het staartje van het bovenstaande artikel:
  “Geweld en agressie bijvoorbeeld, zijn natuurlijk en zitten ingebakken in onze aard. Zolang er geen slachtoffers vallen is het verbieden van natuurlijk gedrag echter onmenselijk. Geweld initiëren hoort verboden te zijn.”

  Als liefde op de korrel genomen wordt (het initiëren van agressie, dwang, geweld), dan ontstaat agressie en een tegenreactie om die liefde te beschermen, veilig te stellen.
  Het viel me op dat maatschappelijke systemen zodanig ingericht worden dat liefde (in de man/vrouw en ouder/kind relaties) in feite bestreden wordt. Want als het zaad van de liefde er eenmaal is, dan moet het wel de ruimte krijgen om de groeien en bloeien.
  Hebben slimmerikken die denken dat ze Jezus zijn dat zo geregeld om te voorkomen dat er agressie ontstaat omdat ze zo graag willen sublimeren, zodat hun plannetjes braaf uitgevoerd kunnen worden?
  Het is best opvallend dat de man en vrouw in elkaar kennelijk liefst niet ‘the One’ mogen ontmoeten voor volledige bevrediging, om compleet te worden. In plaats daarvan dienen mensen zo ongeveer verliefd te worden op een heersende klasse en helemaal geil van allerlei technologie. Anders uitgedrukt dwingen maatschappelijke systemen het gebruik van een surrogaat af onder het mom van ‘slik onze constructies, of stik anders maar’.

  Sommige denkbeelden zijn zeer gezond, andere zodanig ongezond dat ze een gevaar opleveren voor de volksgezondheid. Op dat laatste (volksgezondheid) zou ik verder kunnen inzoomen, maar bijvoorbeeld bestuur en bureaucratie hebben een dusdanige uitwerking op mensen dat je veelal hopeloosheid, moedeloosheid of zelfs angst jegens een heersende klasse bij mensen bespeurt.
  Dat betekent… dat de gang van zaken behoorlijk pervers is. Een heersende klasse met narcistische trekjes zal dat niet erkennen. Die pleegt liever net als Narcissus zelfmoord (zoals in MGTOW). Angst als middel om mensen te kunnen ‘leiden’? Laat me niet lachen.

 11. @IIS [11]: Je lichaam kan zelf voor zichzelf de natuurlijke variant van allerlei drugs produceren. Ga maar na:
  – Ritalin (metaforisch: ritueel). Ieder mens heeft z’n ochtendritueel om rustig wakker te worden.
  – Speed: Ieder mens kan na dat ochtendritueel in een hogere versnelling gaan om de taken voor die dag op de rails te zetten.
  – Marihuana: Ieder mens kan rustig op zaden van gedachtengoed kauwen, of ze in rook laten opgaan.
  – Heroïne: Zie reactie 1. Voor iedere ouder haalbaar, hoewel niet verslavend.
  – Enz.

  😉

  Het enige wat je niet moet doen is de synthetische producten van overheidswege slikken. Overheidsmachines fungeren als dealers die hun producten pushen. Wie niet wil, wordt toch telkens weer gedwongen om een monster (van die synthetische troep) te aanvaarden. Daartoe is alleen een (bijv. bureaucratisch) monster in staat!

 12. In eerdere reacties gaf ik aan dat synthetische drugs (Engels voor medicijnen) giftig kunnen zijn. Een praktijkvoorbeeld: Boetes als synthetisch recept om bepaald gedrag af te dwingen.

  Als ca. 17-jarige jongen had ik een een carborateur van een brommer anders afgesteld. In een doodstil straatje reed ik zonder helm weg om even te testen. Koud weggereden werd ik aangehouden door een motoragent. Een man die niet over veiligheid ging praten, maar ijskoud een boete uitschreef.

  Boetes zijn geen manier om mensen wijzer te maken, maar om een kas te spekken. Het zijn niet meer dan terroristische aanslagen (angst aanjagen; “als je niet betaalt dan…”) op een huishoudbudget. Een giftige synthetische drug die ervoor zorgt dat je mensen meer kijken of ze wel braaf een procedure volgen dan dat ze daadwerkelijk gaan nadenken of wijzer gemaakt worden.

 13. @Nico [7]: Hier wat linkjes voor wie meer wil weten over speed (amfetamine), een drug die wordt voorgeschreven als therapie voor ADHD, narcolepsie en obesitas en kennelijk de effecten van Ritalin opheft.

  At therapeutic doses, amphetamine causes emotional and cognitive effects such as euphoria, change in desire for sex, increased wakefulness, and improved cognitive control. It induces physical effects such as decreased reaction time, fatigue resistance, and increased muscle strength.

  Van nature produceert een lichaam datgene wat ervoor nodig is om naar een hogere versnelling te schakelen.

  Een krachtiger versie is methamphetamine (crystal meth), handig als je bijvoorbeeld iets wil uitkristalliseren. Wordt van nature ook door een lichaam geproduceerd.

  In low doses, methamphetamine can elevate mood, increase alertness, concentration and energy in fatigued individuals, reduce appetite and promote (initial) weight loss.

  Recreationally, methamphetamine’s ability to increase energy has been reported to lift mood and increase sexual desire to such an extent that users are able to engage in sexual activity continuously for several days

  Hoe kan een lichaam dit soort effecten genereren? Nou, gewoon, door verliefdheid of bestendige liefde. Zonder dat zijn er synthetische ‘oplossingen’ nodig.

Comments are closed.