zondag, 7 januari 2018
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Fire and Fury, boek Wolff over Trump.

Het boek van Wolff over Trump, is net uit en overal al als gratis pdf te downloaden. We weten niet of het de wraak van Trump is om dit zo gratis te publiceren zodat Wolff er minder aan verdient, maar gezien copyright durven wij u niet de rechtstreekse link te geven. Wel een eerste indruk over het boek.

Die eerste indruk is er een van: het kan niet waar zijn, dat er zoveel dommigheid mogelijk is op dat niveau. Vervolgens komt de realisatie dat het verschrikkelijk is dat zoveel macht bij elkaar komt en dus ook verkeerd gebruikt kan worden. En dan: blijkbaar zitten achter (alle) machthebbers, clubjes van belangen die het presidentschap als kans zien om hun doelen te realiseren: gedeeltelijk citaat:

Ailes. (voorheen de baas van Fox news) “But Trump would jump through hoops for Rupert. Like for Putin. Sucks up and shits down. I just worry about who’s jerking whose chain.”

“Donald Trump has got it. He’s Trump, but he’s got it. Trump is Trump,” affirmed Bannon (hoofdredacteur Breitbart) . “Yeah, he’s Trump,” said Ailes, with something like incredulity.

Toch even de volgende gedachte, waarmee ik Trump geenzins wil excuseren, maar ter overweging: Dat Trump zo in de hoek gezet wordt, terwijl hij (ook) dingen doet die hij vooraf heeft toegezegd die dwars tegen het politieke establishment ingaan en dat hij net zo makkelijk van adviseur verandert als een schoon shirt, zou er op kunnen wijzen dat het establishment geen grip op hem krijgt en nu alles uit de kast haalt om Trump zwart te maken.

Dat Trump zich open en bloot tegen deep government keert is een positieve ontwikkeling, dat hij daarom de meest gore en gemene dingen tegengeworpen krijgt (zaken die bij Hillary ook voorkomen, maar zwaar onderbelicht worden), geeft misschien wel aan dat deep government in paniek is en geen andere mogelijkheden ziet om de voor hun ongrijpbare? Trump te controleren.

Nogmaals dat is geen verdediging voor Trump, maar de vaststelling dat er veel te veel macht bij de overheden zit en dat we onze pijlen beter kunnen richten op het systeem achter Trump ( en Rutte, EU) dan op zijn fouten. Dus minder overheid, minder kans op dommigheden. maar angstig blijft het wanneer ongecontroleerde figuren zo veel macht krijgen, zo ook wanneer dat ongecontroleerde groepjes ambtenaren in Brussel of Den Haag zijn: laten we met Vrijspreker.nl aan minder overheidsmacht werken.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Mrbleusky schreef op : 1

  Ach, ik doe ook wel domme dingen, zeldzaam gelukkig, maar een boek lezen over Trump gaat me te ver, ik wil wel graag weten waar ik info vind over z’n favoriete prostitues, lekker plaatjes kijken. Hij is blijkbaar een liefhebber, dus ik denk dat het met hem wel goed zal komen.

 2. anp rebel schreef op : 2

  Intieme klokkenluiders

  Over elk mens, al was zijn naam Paul Dirac, zijn domme uitspraken te verzamelen en in een boek te zetten. Mensen worden verrast door een boek waar gesprekken van politici en vertegenwoordigers van lobbygroepen, overheidsinstellingen en massamedia in staan. Maar dat is niet omdat deze (voorgeselecteerde samenvattingen van) gesprekken van uitzonderlijke domheid getuigen. Nee, mensen zijn verbaasd dat het doorsnee mensen blijken te zijn. En niet de door de massamedia op een hoog voetstuk gehesen alwetende en wijze autoriteiten blijken te zijn.

  De schrijver geeft het al aan. Je kan zo’n boek gebruiken om de hoofdpersonen te verketteren en te stellen dat zij toch hele grote oenen blijken te zijn in tegenstelling tot de autoriteiten waar jij in geloofde en blijft geloven. Je kan er ook mee op het denkbeeld komen, dat het misschien niet zo verstandig is van de mens om zoveel macht aan zo weinig mensen toe te vertrouwen als blijkt dat elk mens over de meeste zaken eigenlijk meningen heeft waar je niets mee kan.

 3. Johannes schreef op : 3

  Blij met dit artikel, had helemaal geen zin om dit boek te lezen.
  Inderdaad beter onze energie te richten om onze mede mens te wijze op de misstanden van misdadige en agressieve georganiseerde misdaad genaamd overeheid!

  Mrbleusky [5] reageerde op deze reactie.

 4. Hoeder schreef op : 4

  Links Amerika, dus de Democraten doen er alles aan om Trump zwart te maken. En de Nederlandse MSM hobbelen hier achteraan. Alles wat Trump doet wordt onder een vergrootglas gelegd. Tot nu toe heeft dat weinig opgeleverd ten nadele van hem. Vooral de Democraten komen er steeds slechter uit, maar ja dat willen de “progressieve” media niet horen. Ik noem slechts de uraniumdeal van Clinton/Obama met Rusland die wordt doodgezwegen. Pizzagate wordt steeds duidelijker, maar wie hoor je in NL daarover? De Clintonfoundation blijkt steeds meer op een criminele organisatie te lijken, (fijn dat de Postcodeloterij ze geld geeft) maar dat moet allemaal onder de pet blijven. Doordat Trump dwars is van de elite, proberen diezelfde elite hem op alle mogelijke manieren kapot te maken. Hopelijk gaat ze dat niet lukken, alhoewel alles uit de kast wordt gehaakd.

  Mrbleusky [6] reageerde op deze reactie.

 5. Mrbleusky schreef op : 5

  @Johannes [3]: Gelul ja, overheid lijkt een ondersoort te zijn, maar wurmen zijn goed voor de grond, mollen ook, ik wacht nog op plaatjes, ik ben zelf ook nogal een zogenaamde viezerik, jammer dat m’n moeder me niet Rik genoemd heeft.

 6. Mrbleusky schreef op : 6

  @Hoeder [4]: Dat was bij Obama niet nodig nee, Zwatr maken, het blijft een raar theater als ze het publiek willen laten huilen in plaats van lachen. Ik ga geen kaartje kopen voor die voorstelling!

 7. johannes schreef op : 7

  Heb zelf deel uitgemaakt van grotere organisaties, heb mijn rol daar in vervult, de mensen die willen leiden, o.k indien dit gecontroleerd gebeurd, maar bedenk, er komt vaak manipulatie bij, en je kunt alleen andere mensen, individuen zo als jij, met leugentjes om bestwil, zo men dat noemd, je kunt alleen manipuleren als je geen respect hebt voor je medemensen, conclusie politiek is niet weggelegt voor een bepaalt soort mens, politiekers moet je dus altijd met een slag om je arm tegemoet treden, want het zijn vervente leugenaars, nog niet eens zo erg, maar de echte grote onder hen, geloofden hun Eigen leugens, psychopaten Eigen, van daar, en het heeft ook niet direct met intelligentia van doen, eerder slim zijn, hier heet dit maling,
  en om te eindigen, er zijn natuurlijk uitzonderingen, gelukkig voor de mensheid, groet !

 8. Nico schreef op : 8

  Hoe Trump in elkaar zit en wat hij wil bereiken weet alleen Trump zelf. Dat is een feit.

  Ander feit: Soms zijn ongecontroleerde figuren, ongeleide projectielen nuttig. Als keizer Nero en koningin Victoria gecontroleerd en geleid hadden geworden, dan had er niets kunnen worden van hun strijd tégen moreel verval, vóór herstel van een gezondere situatie. Dan was hoogstens een slap aftreksel van hun plannen toegelaten. Eerst door de censuurcommissie heen, hier en daar wat schrappen, je weet hoe dat gaat.

  Bij een beschaving in de vervalfase kan waarschijnlijk alleen een carte blanche, om een kernachtig concept uit te voeren, doorschakelen naar een volgende beschaving mogelijk maken. Een ondernemer heeft ademruimte en bewegingsvrijheid nodig om niet gesmoord te worden.

  Verder: Heden ten dage is Angela Merkel in feite keizerin van de Duitse deelstaten, is Trump in feite keizer van de Amerikaanse staten. Als zodanig zijn ze onderdeel van het probleem, niet van de oplossing. Immers, de wereld bestaat nog steeds uit machtsblokken die met elkaar concurreren, niet uit één mensheid die op een gezonde manier samenwerkt.