Home Van alles wat Kopje boven het maaiveld.

Kopje boven het maaiveld.

7
124

 

Mooie illustratie van kuddementaliteit en kopje boven het maaiveld,  van Johan Struwe, visgids.

Wilt u zich laten maaien?

Graag een leuke benaming voor de tuinman/maaier indienen.

7 REACTIES

 1. ’t Zölfde gaoren op een aander klossie

  de gemotoriseerde machete
  oude wijn in nieuwe zakken
  naam oudezakken: “koppensnellers”‘

 2. Ja, het gaat om die (creatieve en/of slimme) koppen hé? Zoals bijvoorbeeld door werkgevers een gezin niet werkelijk relevant wordt geacht, omdat alleen het gezinshoofd (bestaande uit man en vrouw) als buit binnengehaald moeten worden. Hoewel daar desnoods ook nog de bijl in gezet wordt om te klieven. De ene headhunter is immers op zoek naar linker hersenhelften, de andere naar rechter hersenhelften.

  Het verhaal over koppen en maaiveld demonstreert minachting voor pure natuurwetten en het leven van anderen t.b.v. een gebruikerscultuur.

 3. @Marijke [3]: Afhakken, vermalen en als compost gebruiken?

  Het oogsten van creatieve of knappe koppen is onbehoorlijk geautomatiseerd. Denk aan Auschwitz. Vooralsnog niet “nooit meer” maar “telkens weer” om failliete maatschappelijke bedrijvigheid telkens weer een doorstart te laten maken. Filosofische demagogie.

Comments are closed.