Sceptici van klimaatsverandering door menselijk handelen zijn milieubewuster dan mensen die geloven in de van staatswege goedgekeurde klimaatversie.  Een onderzoek uit 2018 toonde aan dat klimaatcritici zich meer milieubewust zijn en hun gedrag beter aanpassen.

‘Het geloof in klimaatsverandering ondersteunt overheidsmaatregelen op dit gebied maar voert niet tot een individuele wijziging in hun gedrag jegens het milieu’, aldus het onderzoek.

De tegenstanders – of klimaatrealisten – zijn zich meer bewust van het milieu en ondernemen op dat vlak ook meer actie. De klimaatgelovigen willen dat de overheid ingrijpt ‘en maatregelen neemt’. Zie daarvoor ook de scholieren met hun klimaatmarsen die zichzelf en anderen graag onderwerpen aan de Alwetende en Almachtige Roverheid maar na afloop hun rotzooi op straat flikkeren.

Mensen die kritisch staan ten opzichte van het klimaatverhaal zijn doorgaans goed geinformeerd en redelijk onafhankelijke denkers die verantwoording nemen voor hun handelen. Zo ook op milieugebied waar ze rekening houden met anderen vanuit het standpunt ‘wat u niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet’.

Voorbeelden te over: Rob Jetten die de hele wereld overvliegt en het liefst anderen wil verbieden te vliegen. Hypocriete Hollywoodsterren en zogenaamde Bekende Nederlanders die tranentrekkende deugverhalen opdissen en onderwijl het tegendeel privé neerzetten. Ed Nijpels, de zelfbenoemde klimaatpaus, die in een kast van een klimaatonneutraal huis woont en Nederland graag tot de klimaatneutrale bedelstaf dwingt.

De hooggeleerde dames en heren van de EU die voortdurend hameren op duurzaamheid, het grote klimaatgevaar en het verminderen van de ecologische voetprint. Diezelfde mensen vliegen van de ene naar de andere zinloze vergadering, leggen zichzelf geen enkele beperking op en verhuizen continue het hele EU circus van Brussel naar Straatsburg en weer terug.

In de VS hebben ze Alexandria Ocasio-Cortez als koningin van het Doe Wat Ik Zeg – Niet Wat Ik Doe. Druk bezig met de Green New Deal – een deugverheffend klimaatsocialistisch kapitaalsoverhevelingsplan – maar ondertussen gebruikte haar campagneteam 1.000 x Ubertaxis terwijl de metro een minuut lopen was vanaf haar appartement. Treinverkeer is een belangrijk punt in de Green New Deal maar Amtrak werd slechts 18x gebruikt en het vliegtuig maar liefst 66x. Tot zo ver het consequent kletsen en handelen.

Een goed advies voor alle klimaatdeugers en CO2 drammers: in plaats van anderen te dwingen om te veranderen, geef zelf het goede voorbeeld. Plant eens een bos (in plaats van te kappen voor hout als biobrandstof) en stop met het pathologische ‘redden van het klimaat en de wereld’ via overheidsdwang en het wegsmijten van belastinggeld als subsidie voor gewiekste klimaatprofiteurs.

Verander zelf in plaats van het dwingen van anderen om dingen anders te doen. Dat heeft meer impact en goed voorbeeld doet volgen. Collectivisme werkt nooit. Het leidt tot drama’s voor de massa, enorme kosten en niemand die verantwoordelijk is. Persoonlijke verantwoording werkt wel. Je neemt verantwoordelijkheid voor jezelf, laat zien hoe het kan werken en je pleegt geen geweld jegens je medemens.

Bron: Daily Bell

3 REACTIES

  1. dit geldt idd voor ons gezin

    Huis zonder subsidie geïsoleerd.

    en onze footprint ( consumentenuitgave en vakanties) is als die van een gezin uit de jaren 60

  2. na het vakantieseizoen maar eens een enquete houden wie ondanks de klimaatmars(en) toch met het vliegtuig naar hun vakantie besteming is vertrokken.
    Uit het toerisme heb ik nog geen verontrustende geluiden/cijfers gehoord/gezien

Comments are closed.