5 REACTIES

 1. 13 miljoen stemgerechtigden. De helft komt niet. 6,5 miljoen dus wel. 3.350.001 stemmen geven dus al een meerderheid, op een bevolking van 18 miljoen.

  Als je bent afgesneden van de MSM heb je geen idee waar je op zou moeten stemmen. De overgrote meerderheid, zo niet iedere stemmer, laat zich zwaar beïnvloeden door de MSM. Dat is nu eenmaal hun informatie-gever.

 2. Tsja, die gebarentaal hé? “Sit on IT” is een nogal oud gebaar. Ooit zei een zekere Paulus op de Griekse Areopagus tegen filosofen aldaar dat God de aarde als voetenbankje gebruikt. Comfortabel en niet met de beide benen op de grond. “Sit on IT”.
  Anderen zijn echter niet als een tafel die ervoor is om te belasten met bijvoorbeeld af te werken dossiers.
  Anderen zijn ook niet als een zetel waarop je kan ‘rusten’, waardoor je een zigzag positie kan handhaven. Zoals de vorm van de S in SS. Daar leven anderen niet voor, ze hebben wel wat beters te doen.

  De afbeelding lijkt wat op ‘waar twee honden vechten om een been loopt een derde ermee heen’. Maar ondertussen is wel iedereen gevangen in dit model. Met overheidsmachinerie in de rol van naaimachine, die op het denkmodel vastpint alsof je een lapje stof bent dat ‘verbonden’ moet en zal worden met anderen. Of je dat nu wilt of niet.

  Er wordt nogal overspannen gedaan over ‘naar bed gaan’. Wat een bed genoemd wordt is echter een overbodige toestand. Je kunt het van nature prima af zonder dat meubelstuk, hoewel je de ondergrond soms wat zachter moet maken om – al dan niet samen – een verfrissende tijd te hebben. Een mooie metafoor voor allerlei constructies en regelingen. Ze lijken mooi, maar heb je ze eigenlijk wel nodig? Of zitten ze in de weg en werken ze belastend?

 3. Waarom wordt het simpele over het hoofd gezien, als een olifant in de kamer?

  Als je (of een groep) ergens bovenop wilt zitten, dan zit je ergens aan vast. Terwijl een opvoeding soms vereist dat je ergens bovenop zit om het in de gaten te houden, is en blijft het doel van een opvoeding om los te laten. Onvervalste liefde laat los.
  Dat hebben bijv. het OM, heerszuchtige (schoon- of stief)vaders en duivelse (schoon- of stief)moeders nog niet door. Die willen vasthouden, er bovenop blijven zitten, zichzelf ‘onmisbaar’ maken.
  Gelukkig maar dat de wet niemand tot je (schoon- of stief)ouder maakt. Dat moest er nog eens bij komen. Van sommige figuren kun je maar beter af zijn, hoewel het niet gezond uitwerkt als anderen er vervolgens verplicht mee opgescheept worden. Zo bezien zijn gevangenschap en verbanning gebrekkige uitvindingen.

Comments are closed.