Blockstack is bezig om een alternatief internet te ontwikkelen met consumentenprivacy en controle over je eigen gegevens. Deze opzet werkt als blockchain internet netwerk en geeft iedere gebruiker een uniek cryptografisch beveiligde identiteit. 

Deze Internet 2.0 aanpak geeft gebruikers volledige controle over hun eigen data. Niet langer hoeven ze hun gegevens in te leveren om ‘gratis’ diensten van Facebook of Google te krijgen. En omdat het hele netwerk als basis het consensus-bouw mechanisme van blockchain heeft, is het praktisch onmogelijk te hacken.

Op die manier lost de vrije markt het probleem van onvoldoende online privacy op zonder dat de overheid er aan te pas moet komen – die in de regel naar aanleiding van een probleem de situatie alleen maar erger maakt en haar macht verder uitbreidt.

Er zijn inmiddels meer dan 80 onafhankelijke apps gebouwd op het Blockstacknetwerk zoals bijvoorbeeld Graphite en Block Vault, een alternatief voor Google Docs. Er werken meer dan 7.000 mensen aan mee en onlangs heeft Blockstack zich bij de SEC aangemeld om later dit jaar een tokenverkoop ter waarde van $ 50 miljoen aan te bieden.

Als dat wordt goedgekeurd dan zou Blockstack het eerste bedrijf in de blockchainindustrie zijn die het SEC regelement A+ gebruikt. Medeoprichter en CEO Muneeb Ali in een persbericht:

“Blockstack has been in a confidential submission process with the SEC, making progress as we drive towards an SEC-qualified token offering. Recently, U.S. markets have been closed to crypto projects given regulatory uncertainty, and we believe in opening the U.S. markets to innovation in this area. We’ve been working with securities lawyers to create a legal framework that can enable blockchain protocols to comply with SEC regulations. Our framework is consistent with the latest SEC guidelines released last week.

“This can potentially set a precedent for others in the industry, not just for public offerings, but also as a path to launch new public blockchains and establish a path to bootstrapping decentralized ecosystems,” 

Het belang van deze nieuwe innovaties kan moeilijk onderschat worden. Het kan zowel de corporatistische multinationals als de internationale overheden te slim af zijn.

 

3 REACTIES

  1. ..uniek cryptografisch beveiligde identiteit.. waarom niet anoniem? alles over 1 ip-adres….dus..

    Ach ..laat maar…ik steek m’n handen wel in de grond..dat voelt zo lekker.

Comments are closed.