De ECB vindt dat er te weinig inflatie is, die zou momenteel 2,63% zijn en dat is slecht voor de economie zodat de ECB die wil aanjagen door nog meer wilde €€’s bij te drukken, naast al die ontelbare ongedekte triljarden die intussen in circulatie zijn gebracht.

Hoe ze de inflatie op 2 decimalen nauwkeurig kunnen uitrekenen uit voornamelijk geschatte cijfers die volgens mij een meetfout van zo’n 10% of meer hebben is weer een van de wonderen van overheden.

Ik weet niet waar de mensen van de ECB precies hun boodschapjes doen, ik doe ze voornamelijk bij de LIDL en de AH om de hoek en ik bespeur daar toch Venezolaanse prijsstijgingen.

Zo kostte roomboter tot 2 jaar geleden 65c, nu rond de €2 dat is drie keer over de kop, stijging van 200%. Melk, was tot voor kort 72c nu 95c stijging van 25%. Bananen waren jarenlang  €1 nu €1,20 stijging van 20%. AH zoetstof, was 79c is nu €1,09 plus 41%. Saladekaas van AH was 85c is nu €1, plus 20%.

LIDL cola light (naar mijn mening de lekkerste cola, beter dan de echte) was niet zo lang geleden nog 32c per liter, nu 66c, 100% erbij, kilo kipfilet was €5.40 is nu €7, 34% meer en zo kan ik wel doorgaan maar het wordt pas echt schrikbarend al s je het omrekent naar echt geld, de gulden want dan kost een pakje boter Fl 4,40  een pak melk FL2,10 ,een kilo aardappelen FL2 en een rijtjeshuis dat in 1960 voor FL 25.000 is neergezet €250.000 dus dik FL500.000 guldens moet kosten en dat is 20 keer over de kop. De EURO maskeert deze alarmerende prijsstijgingen enigszins optisch omdat deze de guldenprijzen halveert.

Kortom, die ontelbare triljarden wilde €€’s nemen wel degelijk wraak voor hun bestaan ook al is het momenteel heel stiekem maar het zal niet lang meer duren of we krijgen hier hyperinflatie zoals ze in oa Venezuela, Argentinië, Zimbabwe, Rusland, Polen en Israël nog hebben of hebben gehad en waar steeds meer nullen op de bankbiljetten verschijnen omdat een brood 1 miljoen  €€ gaat kosten en die er weer afgehaald worden door steeds een nieuwe munteenheid te verzinnen zoals de NEURO (Nieuwe EURO), daarna de NNEURO (nog nieuwere EURO) en tenslotte de ANNEURO (Allernieuwste Nieuwe EURO) enz totdat het hele zaakje klapt en we met zijn allen in de bittere armoe wegzinken.

Maar wel met fraaie inflatiecijfers.

2 REACTIES

 1. Nog wat prijzen:

  2 kg uien (Aldi): 2014 € 0,79, 2019 € 2,69
  1 l karnemelk (Aldi): 2006 € 0,35, 2019 € 0,71

  En dan hebben we het niet over de producten, die ineens verdwijnen, omdat de winkel zelf het ook te gek vindt worden.

  Winkels vallen overigens nog mee. De overheid zelf echter heeft zich in het hoofd gezet, dat bijvoorbeeld treinkaartjes elk jaar moeten stijgen ‘met de inflatie’. Geen ondernemer verhoogt steevast per 1-1 de prijzen.

 2. Zonder inflatie hadden we ook geen instroom van een invasie aan vooral Noord, Midden en Oost Afrikaners en was het gesubsidieerde fokprogramma voor buitenlanders in Nederland er niet gekomen.

  Je kunt de kunstmatig aangewakkerde inflatie zien als een bron van alle ellende, daar vallen de overpriced boodschappen bij in het niets. Onbegrijpelijk dat maar weinigen willen zien hoe dramatisch groot de schade is die de ECB aanricht en krankjorum dat niemand bij machte is deze Financiële Titanic te stoppen.

Comments are closed.