Altijd leuk, voorlichting propaganda filmpjes. De complexe vraag of en hoe de Europeanen geprofiteerd hebben van de euro wordt tenenkrommend simplistisch beantwoord. 

Zo mogelijk nog simpeler van aard is het filmpje over quantitative easing:

UPDATE

Bij de euro spelen ook zaken als Griekenland waar de jong volwassenen wegtrekken en dat nog twee generaties lang moet bloeden voor het redden van de euro. En bij QE speelt mee dat als neveneffect van de kunstmatig lage rente de pensioenen niet langer haalbaar zijn. Zomaar een paar punten die heel diep ingrijpen op het leven van alle Europeanen. En die niet worden vermeld. Deze filmpjes zijn echt de meest schandalige propaganda en houden bewust het volk dom.

 

7 REACTIES

 1. Propaganda. Pro-pagan-da. Uitingen bedoeld voor ‘pagans’, heidenen. Mag ik uit het bovenstaande concluderen dat Ratio nog een ongelovige is? ? Geeft niet hoor, ook kopstukken van bestuurlijke monsters bewijzen keer op keer ongelovigen te zijn. Maar dan op een andere manier. Het is nu eenmaal een heidens karwei om anderen te onderwerpen en die status quo te handhaven. Een christelijk of wetenschappelijk sausje daar overheen gieten verandert de aard van dat beestje niet.

  Vergelijk dat met de esculaap, een plaatje van een heersersstaf met een slang. Romeinen dachten dat slangen genezen, dat wetgeving er is om op te voeden. Maar… allerlei kil, glibberig en desnoods bijtend gedoe werkt als culturele klimaatverontreiniging uit. En wetgeving… die is er toch alleen maar om ‘de zaak’ te ordenen? Met o.a. rechtspraak als naaimachine?

  Verder… terwijl sommigen de hakken in het zand zetten om nationale shit te beschermen, en zich verzetten tegen een Europese superstaat, is er ook zoiets als de handhaving van verschillende terra firma’s (continenten) terwijl er in feite maar één wereld is. Zo bezien is er wat te zeggen voor één wereldmunt en een global currency reset. Kennelijk zijn de plannen daartoe ietwat vertraagd.

  ratio [2] reageerde op deze reactie.

 2. @ratio [2]: Hang rustig de wijsneus uit, ik kan het hebben. Daarnaast: Een beetje spelen is wel grappig toch? Humor is de scherts van de ernst.

  Om even door te gaan op het heidense gedrag van vermeende gelovigen: Ik vond het volgende ook wel treffend. Precies in de roos.

  “De mens is een dom wezen. Hij aanbidt een onzichtbare God en vernielt de zichtbare natuur… zonder te beseffen dat deze natuur die hij vernielt, de onzichtbare God is die hij aanbidt.”
  — Hubert Reeves

  Het probleem gaat wel wat dieper, want ergens in de zichtbare natuur (aard, karakter) zit ook een voor anderen onzichtbaar deel. Precies daar komt het onderwerpende sloopwerk wat Romeinen zo effectief gemechaniseerd hebben ‘optimaal tot zijn recht’. Met nogal gevolgen voor degenen die eraan onderworpen worden.

  Hoe gezond mag je van je omgeving zijn? Nou… je kunt kiezen om geestelijk gezond te blijven óf lichamelijk, maar allebei blijft taboe. Of wettelijk verboden, qua gevolgen van een gezonde toestand. Geestelijke misvorming verplicht eigenlijk. Bij ons is schaamteloos ons leven en zijn onze lichamen geschonden, om de doodeenvoudige reden dat een gebrekkige toestand tot norm is verheven. Systematisch. Al eeuwen. Halleluja voor schone schijn? Wee degenen die daar doorheen prikken! ?

 3. Met het systeem van wisselkoersen waren we veel beter afgeweest. De gulden zou in waarde zijn gestegen tov de zuidelijke landen. Dus meer koopkracht. We draaien nu op voor het wanbeleid van de ECB en zuidelijke landen. Economische samenwerking is prima, maar daar had het bij moeten blijven. De Euro heeft ons veel gekost en zal ons nog veel meer gaan kosten. Dit soort filmpjes verkondigen onzin en belazeren ons. Iets wat de EU ons al jaren doet. Frankrijk en Duitsland trekken aan de touwtjes en NL moet zijn mond houden, maar mag wel betalen.

  formidabele [7] reageerde op deze reactie.

 4. Beste ratio [2]: Hiermee gaf ik [in reactie 4] een duidelijk signaal af dat natuurrampen ook gekweekt kunnen worden. De aan de ‘maakbare mens’ en de ‘maakbare maatschappij’. Alleen wordt dat gezien als verworvenheid, niet als de probleembron die het in feite is.

Comments are closed.