update: we gebruiken dit artikel om functionaliteiten van onze site te testen. We testen de mogelijkheden geluidsfragmenten te plaatsen. Hieronder Lincoln’s Gettysburg address:

En hier een stukje muziek:

En hier vrijheid radio:

 

15 REACTIES

 1. Dat is ietwat contradictoir, jij ontzegt hen die vrijheid dus ik ontzeg dat van jou, komt toch allemaal op hetzelfde neer of niet soms? Wanneer iedereen zich met zichzelf zou bemoeien en alleen af en toe hulp biedt op positieve kriteik welke dan ook wederzijds gerespecteerd werd zou het een heel andere wereld zijn en waren we veel verder. Nu strijden we alleen maar tegen elkaar, over 5 cm op mijn tuintje of het hek van de buren dat 3cm te hoog is en meer van die onzin. ja er zijn etterbakken die expres lans pikken of de schutting hoger maken, maar ja dat dezelfde types die met al dat liegen en bedriegen gewoon in de regering blijven zitten totdat de nazi staat helemaal klaar is en dat is bijna.

  • Hallo Willem, paar dagen geen zin meer, ach wat doet het er allemaal toe, en ben te oud om nog tot daden over te gaan, dus lig in mijn mandje te vegateren, we hebben het over van alles van vroeger, hoe welgemanierd het leven in Amsterdam was, en wat een leef plezier, maar dan komen de feiten van deze tijd om de hoek kijken, we krijgen de tranen in onze ogen, van al dat gesloop, maar goed wens jouw – jullie een fijne dag, groet !

   • Willem La douce France zou ook jouw patri kunnen zijn, luister naar Leo Ferre RIP Les Anarchistes, in welk land zingt men hier over, dan Georges Brassens RIP chanson pour l’ Auvergnat, daar waar de oude protestanten hugenoten anarchisten woonden, de laatste druppel bloed voor de vrijheid gaven, bijzonder land en nog steeds bijzondere mensen, mooi ook hun (ons) land als de zwoele zomer winden de geur van de bloeiende lavander je omgeeft tijdens je sieste je gordijn met de wind mee waait, ja een land om van te houden, en dan LES GILLET JAUNE ja ze moeten het alleen uitvechten, weinig steun uit andere zogenaamde vrije landen, de “”OUDE GARDE GEEFT ZICH NIET OVER, MAAR VECHTEN TOT DE LAATSTE MAN “”

 2. ik ben geen historicus , maar volgens mij heeft Lincoln op brute wijze het Zuiden hun vrijheid , hun recht op secessie ontzegt. Google Thomas diLorenzo over de echte Lincoln. Aka ‘ Stinkin Lincoln’ of erg toepasselijk ivm bovenstaande quote ‘ Dishonest Abe’ .

  • Uiteindelijk zijn straf niet ontlopen deze knecht van de Engelse bankiers toen al !

  • Het klopt dat Lincoln omstreden is. Ik heb me niet genoeg ingelezen om een afgewogen oordeel over Lincoln te durven vellen. Wat ik wel weet is dat hij net als Ronald Reagan de juiste toon wist te treffen voor vrijheidslievende Amerikanen. En Ronald Reagan heeft ook meerdere gezichten. Aan de ene kant de koude oorlog beeindigen, aan de andere kant de war on drugs escaleren.

   • Beste Ratio, persoonlijk denk ik dat we niet kunnen oordelen over de meeste leiders van ?, we kennen de achtergronden niet, en ook niet de enorme krachten die achter hen staan, alleen al het enorme aantal van vermoorde USA presidenten en mensen die dit geweld in de weg staan, wat denk je dat ze er voor over zouden hebben Putin te zien verdwijnen, ’t is niet anders, net als dat protesteren niet echt zoden aan de dijk zet, gewoon dom geweld is geboden, groet !

 3. Die uitspraak van Lincoln zou ik toch wat anders neerzetten: Zij die anderen het leven niet gunnen…
  En nee, het ‘recht om te leven’ hoeft niet verdiend te worden. Gezien ‘recht’ in de hoedanigheid van stropop.
  Soms moet je wat verder terug gaan dan waar anderen beginnen te praten. Of schrijven.

  • Interessant dat wat libertariërs individuele soevereiniteit noemen eeuwenoude roots heeft. Hier een stukkie wat ik zojuist voor een ander platform schreef:

   Decolonization is a hot topic to many. The Welsh prophesy (or myth?) about Mab Darogan effectively illustrates that it’s ‘hot’ for many centuries. Though Roman centurions and alike tried (and try) to put it on ice.

   The desire for national independence is in fact rooted in the individual psyche. Nobody wants to be colonized and exploited. Individually.

   Mythology and religion traditionally preserves colonization by promoting a Messiah-like figure. However, any ‘Savior’ put on the polical stage is traditionally no more than a pawn who preserves colonization, apparently ‘needed’ for nations to function.

  • Het verhaal over Mab Darogan dat ik aanhaalde is nogal illustratief voor denkbeelden die er m.i. in de kern naast zitten. Als ik dit probeer terug te traceren, zoiets als bij de reconstructie van een misdaad:

   Kennelijk zijn er ooit wat beelden vanuit de natuur gepakt, zijn die gebruikt om bepaalde denkbeelden kracht bij te zetten. Daar zijn bepaalde redeneringen en een bestuurlijk systeem uit gegroeid, waarmee de psyche van ieder als het ware gekoloniseerd wordt. Ontwerpers wisten dat dat een keer verkeerd zou gaan en er als het ware gereset zou moeten gaan worden. Er circuleren in verschillende groeperingen en werelddelen verschillende verhalen over een Redder en Verlosser die dan de boel moet gaan herstellen.

   Mab Darogan is zo’n Messias achtige figuur. Vergelijkbaar met een Grote Leider die ‘het publiek’ zal redden, hoewel ook degenen in de ‘hemel’ die niet meer weten wat ze met opgestapelde problemen aan kunnen. De missie waar zo iemand mee belast wordt is een muur van vijandschap tussen ‘hemel’ en ‘aarde’ zien weg te breken, hoewel reset van de cyclus er eigenlijk garant voor staat dat die muur opnieuw gebouwd zal gaan worden. De enige manier om uit zo’n cyclus te breken is overschakelen naar een andere manier van denken, die niet vervuild is met erfelijke belasting vanuit het verleden. Inhoudelijk bepaalde denkbeelden over constructies en regelingen.

   • ’t is net als met Putin, we zouden jouw uit moeten vinden om alles de andere kant op te kammen en glad te scheren, jij kunt gewoon feiten niet aanvaarden als dusdanig, nee er moet een Nico sausje over heen

   • Dat is één manier om het uit te leggen. Je kunt ook zeggen dat bepaalde feiten niet acceptabel zijn omdat er sprake is van bepaald schadelijke uitwerkingen. Sausjes is meer de afdeling van mijn ‘andere helft’ (vrouw). Wat we samen geleerd hebben is dat rauw gezonder kan zijn dan ‘bewerkt’ en sausjes pas zin hebben als er aan bepaalde voorwaarden is voldaan.

 4. In ieder geval is het kwartje bij Trump gevallen, hij heeft van zijn voorganger geleerd, als je hem de vrijheid geeft is alles weer in een stabiel klimaat beland?

Comments are closed.