16 REACTIES

 1. Er kan van alles geboden of verboden worden, da’s wel duidelijk. Gisteren gekeken naar Jeff Dunham: Beside Himself. Larry, de persoonlijke assistent van president Trump, vertelde dat volgens bepaalde nieuwsbronnen met Donald Trump het einde van de wereld nabij is. En dat Trump gekozen is door Jezus en Mozes. Trek je die lijn door dan kom je uit bij Adam en Eva. Dan denk je niet zozeer aan het einde van de wereld, maar eerder aan het begin. Ieder einde een nieuw begin? Dat zou je bij een impeachment. Ware het niet dat die impeachment meer een overgangsfase lijkt te zijn. Donald Trump is inmiddels wel impeached, maar toch ook in functie.

  • Trimp is niet ge-impeached. Er is besloten om hem te gaan impeachen maar hij is pas ge-impeached zodra het besluit door de Senaat is ontvangen en dat is niet het geval omdat heks Pelosi aan het vertragen is; ze wil de Senaat dwingen om het te voeren proces op haar voorwaarden te doen. Dat is gelijk het OM die de rechtbank dwingt om een proces niet onafhankelijk uit te voeren.

  • Frans: Volgens dit artikel is die impeachment een feit, en is de volgende procedurele stap de impeachment door te voeren naar de functie.

   • De senaat moet hierover nog beslissen of daadwerkelijk verwijderd wordt. Hiervoor is een 2/3 meerderheid nodig. De republikeinen hebben de meerderheid in de senaat. Tevens zullen er een aantal democraten zijn, die ook tegenstemmen.
    Het kan zomaar zijn, dat Trump weer herkozen wordt.
    Dat politici in Europa tegen Trump zijn is duidelijk, want Europa vindt het nogal makkelijk en goedkoop om Amerika de kastanjes uit het vuur te laten halen. Steeds meer burgers in Europa staan ook niet meer achter de politici.

   • Easymoney en Frans: Er wordt veel gezegd, maar wat is er eigenlijk gaande? Waarom zijn Europese en Amerikaanse burgers eigenlijk niet zo tevreden, hoe is hun denken gevormd? Ik zie achter de schermen een aantal mogelijke oorzaken. Zoals niet altijd even zichtbare problemen met (erf)opvolging:

    Zoals dat ook met kroonprinsen van handelsimperia gaat, is eigenlijk alleen de originele oprichter in staat om een bepaalde sfeer te creëren. Ook al is zo’n imperium ‘too big to fail’, een opvolger die aangesteld wordt wordt zo bezien al snel als ‘too empty to succeed’ gezien. Die mist ergens iets waar wat hoort te zitten, maar wat precies? Waarom krijgt zo’n opvolger het nou niet voor elkaar om de juiste sfeer te creëren? Drie illustraties:
    – Zou er in Europa ooit weer een keizer opstaan als Nero, die een bepaalde groep aanwijst, waarvan de leden opgepakt kunnen worden om in de fik gestoken te kunnen worden en als straatverlichting te dienen, of die voor de leeuwen gegooid kunnen worden? Ingrediënten uit het verhaal van Nero, die wijzen naar anderen gebruiken. Etnisch profileren op grond van afkomst. Er werd nadrukkelijk de grondtoon gezet van een gebruikerscultuur.
    – De Amerikaanse Founding Fathers waren misschien wat té beïnvloed door de manier van denken in Europa. Ze wilden van tirannie á la Europese adel af, maar hadden er geen problemen mee om slaven te ‘maken’ en gebruiken. Van de ‘nieuwe’ Amerikanen waren sommigen (wit) meer gelijk dan anderen (zwart). Opvolgers c.s. wilden kennelijk het ‘succes’ van de American Dream even zichtbaar maken als via landhuizen, paleizen etc. Maar dan in een ander jasje, voor ‘noodzakelijke’ sfeermakerij. Etnisch profileren op grond van bezit.
    – Daar tussenin zie je de Chinese draak, een eeuwenoud praatplaatje, ontworpen als karaktermodel voor een Chinese keizer. Een nogal open verhaal, waarin de goden, mensen en dieren prettig met elkaar omgaan zolang er niet te gek is gedaan. De originele bewoners van Amerika waren kennelijk van Chinese afkomst. Toen ze in contact kwamen met afgezanten de Europese draak, verliep dat nogal onsmakelijk. Mangelend tussen twee belevingswerelden. Immers, die Europese draak heeft een nogal ander karakter in zich. Die is op een andere manier gevormd.

    Zo bezien is een opvolger, zoals een Opperste Bevelhebber, zoiets als wat de Amerikanen een sticker noemen. Een plakkert die een tijdje meegaat, als president 4 jaar, mede afhankelijk van hoe effectief de lijmlaag die sticker in positie houdt. En of die lijmlaag vernieuwd wordt voor een volgende termijn. Terwijl er ondertussen met een zekere weemoed teruggekeken wordt naar het schilderij met de beeldtenis van een Founding Father, als praatplaatje: “Zo worden ze tegenwoordig niet meer gemaakt”? Zo’n probleem kan tijdelijk opgelost worden door een nieuwe entiteit te creëren, waarin het oude opgaat. Alleen zal die, als bepaalde denkbeelden gehandhaafd worden, vroeger of later weer voor soortgelijke problemen staan. Als een oprichter hét origineel is, dan zijn opvolgers niet meer dan imitaties, toch? Uit zo’n situatie kunnen ook politici zich niet lullen.

    Problemen met opvolging worden ook elders zichtbaar. Bijvoorbeeld in rechtspraak. Misschien was iemand die geschaad was na het spreken van de allereerste ‘honorable’ ‘able to honor’ die rechter, vanwege een bepaald inzicht. Maar wat is daar na een aantal generaties van geworden? Ik las verhalen over computerrechtspraak. Stop er wat argumenten in en er komt een uitspraak uit rollen. Netjes op papier geprint, eventueel geautomatiseerd op internet gepubliceerd. Niet echt het karaktermodel van een eerbied-waardige. Kun je je voorstellen dat in tegenwoordige rechtspraak misschien kortsluiting optreedt wanneer iemand die geschaad is graag een bepaald inzicht zou zien en daar ook nog op aandringt? Dan loopt het programma misschien vast. Niet zo vreemd, aangezien de ‘programmatuur’ die wetgeving en procedures worden genoemd nogal uitegebreid en complex zijn geworden en inzichten verder of dieper kunnen gaan dan dat. Enfin. Genoeg stof tot nadenken zo. We zien wel wat ermee gedaan zal worden.

 2. Goed mogelijk dit hele spel, van uit Jeruzalem, om hem zeker opnieuw president te kunnen maken, om zijn programma af te werken, van de NWO, we shall see !

  • @ Toute. Je hebt mensen die kritisch staan tegenover de joodse invloed die stellen dat Trump een zetbaasje is voor joodse belangen (jouw invalshoek), en je hebt mensen die kritisch staan tegenover joodse invloed die geloven dat de Trump juist door joden wordt afgezet (zie link hieronder). Lastig. Ik ontken niet dat er een aantal erg invloedrijke joden zijn. Die de Amerikaanse politiek beinvloeden. Door beide kanten te financieren heb je maximale invloed. En dat is volgens mij wat er gebeurt. Verder sta ik vrij neutraal in deze discussie. Ik betreur het dat joden Europa verlaten doordat ze zich niet langer veilig voelen met de opkomst van onder meer de islam. Ik zie in dat de dominantie van joden in bepaalde bedrijfstakken verzet oproept. En dat de invloed die enkele joden kopen in de politiek negatief kan reflecteren op de rest.

   Hier een video die de joden de schuld geeft van de impeachment:
   https://www.trunews.com/stream/jew-coup-seditious-jews-orchestrating-trump-impeachment-lynching

   JEW COUP: SEDITIOUS JEWS ORCHESTRATING TRUMP IMPEACHMENT LYNCHING
   Today on TruNews, founder and host Rick Wiles presents an in-depth analysis of the Jewish influence that is glaringly evident in the impeachment process of President Donald Trump, using only Jewish publications and websites as confirmation of the conspiracy that abounds in the purge of this administration.

   • Nu zijn Joden net mensen, dus zijn er al wat diversiteiten, dan waar zijn ze geboren en opgegroeid, hun achtergrond, scholing en nog zo van die dingen, ik heb veel contacten gehad en nog, maar ik zoek ze uit en niet op hun Joods zijn, nee dit is niet juist het contact is soms het begin tot een mooie en lange vriendschap, ja gebaseerd op gevoelens symphatien ook herinneringen, en gezamelijke belangen handels contacten,
    daar waar ik woonde veel contacten met Joden en hun kinderen, op school, later ook op het voorbereidend onderwijs, ja en dan het Joods zijn het ging aan ons voorbij, later in mijn Amsterdamse tijd het zelfde we waren Amsterdammers met gezamelijke herinneringen, en we leefden daar mee, heb het gevoel dat er veel veranderd is bedacht door een groep niet zo erge Kosjere humaine Joden, die ook in het leed geleden brood zien, en daar verzet ik mij tegen, verder ik leef liever met Joden als met Moslims, misschien komt dit gek over, maar dat geeft niet, Nederlandse Joden zijn als wij visa versa, met Moslims is dit niet het geval voor mij persoonlijk dan !

 3. Zo jij ook weer even opgestaan van onder je steen, even je intelligentie uitstrooien, gelijk geitekeuteltjes !

 4. Ik heb net met verbazing gekeken naar de stromen woordenkots in de panelen hier in de afgelopen dagen. Dit is geen trollen maar bezetenheid! Wie heeft er anders niets beters te doen met kerstmis?

  De Vrijspreker heeft een priester nodig om deze demonen weer terug naar de hades te sturen. Het taalgebruik is er ook naar. Het is soms net de film ‘”The Exorcist” hier. Al dat hatelijke en vileine gescheld en geschreeuw als iemand de kotsers netjes van repliek dient.

  Wat is moet de boodschap zijn aan de toevallige bezoeker hier? Eentje over inspiratie en vrijheid? Of de woordenbrij van een bejaarde die een chronisch kuthumeur heeft omdat zijn gebit slecht zit? Misschien moet deze website net als Meer Vrijheid, en andere websites, de reageer-panelen sluiten. Dan kunnen reageerders een brief naar de redactie sturen als ze wat te melden hebben. Net als in 1989 naar de “ingezonden brieven” van het regionale sufferdje.

  • Hub recruteerde soms nieuwe schrijvers uit de reactiepanelen hier. Die poel van talent is intussen opgedroogd.

  • Wat een lelijk stukje schrijf werk, echt van deze tijd, weinig verdraagzaam naar de ouderen toe, die hun kennis uiteindelijk die van vele jongeren verre overschrijd, dat we waarschijnlijk over meer tijd beschikken is alleen maar een verondersrtelling, vele ouderen hebben meer om handen als die canapé hangers met een uitkering !

 5. Als ik het goed begrijp is het centrale thema op deze pagina afzetterij. Da’s bepaald geen kerstboodschap. Of dat nu bij douane gebeurt, of het Donald Trump overkomt… het is het tegenovergestelde van ‘vrede op aarde’. Of rust. Kerstdrukte? Wat een gedoe. Ter inspiratie voor libertariërs en overige bezoekers het volgende.

  Er zijn er die joden de schuld geven van allerlei problemen. Anderen schuiven die Zwarte Piet naar moslims. Tijd dus voor een verzoenend boodschapje. Hoeveel lijken, laten we zeggen Moshe (Mozes) en Ahmed eigenlijk op elkaar? Dat is meer dan velen zouden willen toegeven.
  Mozes had een vrouw gevonden, Sippora, en daarmee misschien ook de liefde. Maar, Mozes moest van JHWH een bestuurlijke structuur opzetten. Terwijl Ahmed misschien ook een vrouw gevonden had, laten we haar Fatima noemen, en daarmee misschien ook de liefde. Maar, Ahmed moest van Allah, zijn naam zegt het al want die spreek je uit als “Ach med”, het medicijn van Allah spelen. Waardoor zowel Sippora als Fatima wat sipjes op de achtergrond moesten blijven. Ter meerdere eer en glorie van JHWH en Allah.

  Wie zou JHWH zijn zónder de medewerking van Mozes en de ‘achterban’ Sippora?
  Wie zou Allah zijn zónder de medewerking van Achmed en de ‘achterban’ Fatima?
  Wie zou de kerstman zijn zonder elfjes? Eventueel met ‘achterban’ thuis?
  Wie zou Sinterklaas zijn zonder Zwarte Pieten? Eventueel met ‘achterban’ thuis?
  Worden joden, moslims, elfjes en Zwarte Pieten niet op eenzelfde manier genaaid?
  Hadden JHWH, Allhah, de kerstman en Sinterklaas nou niet met een beter idee kunnen komen? Want…

  Waarom moet die achterban, voor zover die er (nog) is, nou per sé verbannen worden en liefst ‘veilig’ uit zioht blijven? Zoals ook werkgevers dat het liefst zien bij ‘hun’ werknemers? Waarom systematisch proberen te ontwrichten in naam van stabiliteit?

  Over dit soort vragen zouden Moshe en Achmed best weleens kunnen praten. Volgens de Koran zijn joden, christenen en moslims de mensen van het boek. Anders gezegd, zijn er die alles volgens het boekje doen. En zijn er ook die buiten hun boekje gaan. Denk aan Ahmed. Als die niet het medicijn voor Allah speelt en daarmee buiten zijn boekje gaat, dan is het een terrorist. Als hij teveel met Fatima is, dan is hij een slapende terroristencel geworden die is ontwaakt. Of zo. Echt waar? Nou… daar denken Ahmed en Moshe waarschijnlijk anders over. Al wordt er misschien een woordenkots over hen uitgestort als ze dat uiten. Met dank aan geschreven woordenkots.

Comments are closed.