Patrick Moore, ooit nauw betrokken bij Greenpeace, stelt vraagtekens mij de man made climate change. Het klimaat is te complex om te vatten in computer modellen. Het niveau van CO2 valt niet samen met de gemiddelde temperatuur.

 

4 REACTIES

  1. Tja, belazerd worden we, het gaat om geld en macht dat is bekend. Bij mij is er een halve polder aan bomen gekapt, heb gevraagd waarom ze dat deden, ja een ziekte ofzo zeiden de hakkers die met grote apparaten de bomen als luciferhoutjes “hakten”, 5 uur klaar naar huis u kent dat wel. Staatsbosbeheer maakt winst door deze bomen (met 100.000en tegelijk in Nederland) te verkopen aan het zwaar gesubsidieerde Zweedse bedrijf Vattenfall, minder bomen is meer Co2 en minder zuurstof. Alles wat groen links enz verkondigd moet je omdraaien. Vroeger had je actiegroepen die één boom wilden redden maar nu met deze massale kap zie je en hoor je niemand. Als dit niet gestopt wordt is Nederland met een paar jaar onleefbaar volgens mij, dit is een serieuze dreiging.

  2. Dat klopt. Ooit heeft klimaatverandering leven (mede) mogelijk gemaakt, althans condities helpen scheppen die dat mogelijk maakten. Klimaatverandering kan ook leiden tot het einde der mensheid. Straks houdt de zon er mee op. Moet je zien wat er gebeurt. Wellicht bestaat er zoiets als een man made klimaatverandering. Wie weet. Maar causaliteit is nog niet aangetoond. We zijn nog niet verder dan een correlatie (gebaseerd op modellen) door (enkelingen) gedragen. Vandaag de dag is wetenschap niet meer dan een mening van een (selecte) groep. Feiten, reproduceerbaarheid, causaliteit, geldige redeneringen doen er niet toe. Net zo min als noblesse oblige. Wetenschappers beoefenen geen wetenschap meer en durven dat ook niet. Ze verloochenen zichzelf en de beginselen van hun opleiding.

Comments are closed.