Staats socialisme of -kapitalisme of -planning zijn fout. Zodra de Staat zich met de economie gaat bemoeien maakt de benaming niet uit en gaat het altijd fout. Zo ook weer met de Corona steun maatregelen. plaatje met dank aan  FEE artikel

Centrale planning werkt niet, nooit niet en nergens niet. En toch gaan ze het in Nederland, de EU en de VS met de corona steun weer proberen.

Natuurlijk is er sprake van schade wanneer een overheid bedrijven verplicht te sluiten of het werken onmogelijk maakt. Maar meet die schade dan en kijk of er alternatieven zijn dan de economie alleen te sturen op aantallen IC bedden.

Door centraal te plannen komen er grote ongelijkheden en misbruiken.

Waarom zou het ene Kamer van Koophandel nummer wel en het andere geen steun krijgen? Is de zelfstandige kunstenaar minder waard dan de reeds gesubsidieerde? Is de sierteelt belangrijker dan de HiTech? Omdat de overheid al € 750 mio aan aandelen van KLM kocht, moet zij dan nog eens miljarden daar in steken?

De teller van de subsidies, leningen en minder (belasting) ontvangsten staat ruim boven de € 100 miljard. Daar komen de EU bijdragen nog bij. En denkt u nu echt dat al die bedragen terugbetaald worden of dat u die niet op termijn gaat betalen?

Misschien toch even realiseren dat elke miljard die de Staat nu uitgeeft, uw gezin ca € 200 kost. En bij 100 miljard dus 100 keer zo veel. Ik kan me voorstellen dat u liever een betere laptop voor uw dochter, verf voor het huis of minder toekomstige (WOZ) belasting of pensioenkorting had gewenst, dan 3 miljard ( = € 600 van u) aan zeg KLM.

14 REACTIES

 1. De ellende is dat het geld geprint gaat worden. In eerste instantie zullen die biljoenen euro’s opgepot gaan worden, maar op enig moment komen ze in de reële economie. Rentes kunnen niet omhoog vanwege de staatsschulden, dus het enige wapen dat ingezet kan worden is de geldpers. Boem!

  • Juist … Daar voeg ik nog aan toe dat mensen het in omloop gebrachte geld uitsluitend gaan uitgeven aan de noodzakelijke zaken (een logische en begrijpelijke reactie). Sparen wordt het adagium. Daarop gaat gereageerd worden door de banken/pitiek met nog meer geld drukken en uitgeven. Kortom de economie stagneert tot het moment van deflatie. Boem !!

 2. Duidelijk, maar nog steeds draait alles en iedereen om de hete brij en zodra je de vinger op de zere plek legt en probeert te graven richting de werkelijke machthebbers en wat dit volk uiteindelijk als doel heeft dan ben je een racist, antisemiet, een gek, een pilletje vergeten, aluhoed of complotdenker.

  Blijven aanwijzen wie er werkelijk trekken aan de touwtjes is snijden in de rotting, de politiek en overheid zijn onder curatele van deze macht en dergelijk tuig opzoeken is krabben aan de korst en oppervlakte. Begrijpelijk, want ergens moet je beginnen, maar zolang de diepte niet wordt opgezocht blijft het gangreen woekeren en de macht en touwtjes in handen houden.

  Derhalve zijn we bij voorbaat verloren.

 3. Nog even deze: voorkennis is macht en wie ingefluisterd kreeg dat er een coronacrisis onderweg was heeft een voorsprong. Is het daarom dat een lid van het koningshuis panden heeft opgekocht in o.a. Amsterdam en daarom dit lid het familiekapitaal in onroerende goederen investeert?

  Van wie zou dergelijke voorkennis o.a. kunnen komen? Netwerken zijn en blijven daarbij belangrijke onderdelen.

  https://www.businessinsider.nl/mabel-smit-van-oranje-adyen/

  https://indignatie.nl/2019/09/11/mabel-wisse-smit-werkt-voor-geheime-diensten-en-globalisten-en-wordt-vergeleken-met-hillary-clinton/

 4. Of missen wij klootjesvolk een belangrijke schakel en weten de heel belangrijke uitverkorenen meer dan een gemiddelde voetganger of kerkganger? Hebben de uitverkorenen een draadje met God en kennen zij de weg van hun hemelse meester of zijn ze zelfs de door God uitverkoren engelen die ons begeleiden naar een nieuwe wereldorde waar wij schaapjes met roze bril liggend op wolkjes elkaar constant mogen nemen in ieders genderneutrale poepert en genieten we van de meesters hun werken die ons hun vrijheid en blijheid geven. Iedereen gelijke gelukkig arm en doorgesmeerd door de door God aangewezen verrijkte machtigen?

  • Als je jezelf klootjesvolk blijft noemen is er sowieso geen kans op verbetering.

   • @Willem

    Ja, klootjesvolk ben je zolang de goedgelovige en achterlijke massa buigt en slikt en Gods uitverkoren volk in de reet toelaat.

    Je kunt je wel iets verbeelden en denken dat je geen klootjesvolk bent, maar helaas Willem ook jij bent, of je het wilt of niet, de massa. Corona heeft ons dit vertelt.

    Of ga je straks vaccinaties en onderhuidse chip weigeren, omdat jij meent niet te behoren tot het klootjesvolk? Al nagedacht over de consequenties die kleven aan het weigeren? Zelfs je simpel op straat begeven zonder vaccin en chip zal dan als een zwaar vergrijp kunnen worden aangemerkt en word je onmiddellijk van straat geplukt richting idoleer. Dat alles of erger zal gebeuren als jij denkt niet bij het klootjesvolk te behoren.

   • Ik vind mezelf geen klootjesvolk, alleen die benaming al. Ik ken ook niet veel mensen die zichzelf klootjesvolk vinden, gewoon werkende mensen met een inkomen, goeie vaders en moeders, mensen dus met een overheid die je wel als klootjesvolk kunt bestempelen. Burgers dat zijn we, in de idoleercel dat ze mij een idfool vinden bedoel je? Of de bedoel je isoleercel, nou ik ben al wat ouder en woon al 15 jaar alleen, kinderen zijn allang de deur uit, het zou voor mij niet veel uitmaken.

 5. Het is niet zo moeilijk. Overheden zijn bemenst. Niet valt in te zien waarom nu juist die bemensing het beter zou moeten doen dan de bemensing van bijvoorbeeld bedrijven. Het blijft bemensing en mensen zijn feilbaar. Het is een wonder dat er nog zoveel goed gaat. Is dat een reden om meer taken richting overheden te schuiven (als het toch niets uitmaakt)? Neen, zeker niet. Want als de bemensing bij een overheid blundert, gaat de rekening naar een ander.

 6. U kunt allen hoog en laag springen, boos worden of smeken, u kunt slim of sterk zijn, een dappere dodo of de intelligentia uithangen. Wat u ook denkt te kunnen zijn of bent, maar u bent allen geen stuiver meer waard en binnenkort gechipt als varkens de slaaf van heer Gates en de verdere aanhang van de Bilderberg jongens en meisjes met hoog in de pyramide de sjacheraars van de Rothschilds en de Rockefellers.

  Zeg maar “dag” tegen vrijheid en blijheid. Zeg maar “hallo meesters, ik ben uw nederige retenkruiper”….

Comments are closed.