Vroeger luisterde ik op de zondag naar de “Toestand in de wereld” door G.B.J. Hilterman. Vond het prachtig om te horen hoe iemand zo helder en compact gebeurtenissen kon verwoorden. Hoe overzichtelijk de wereld toen leek. Als ik naar de podcasts van Sven Hulleman luister zie ik steeds vaker een jonge G.B.J. Hilterman of een wijze Olivier B. Bommel die met mooie teksten en gedichten de toestand in de wereld weet te vangen.

In de nieuwe reeks “Europa in oorlogsmist” vandaag het derde deel “Veilig in gevangenschap“.

De overheid en banken zijn systeemdragers, dat systeem is failliet. En ondanks het falen van het systeem wordt de oplossing gezocht in nog meer regels en controle, in nog meer systemen. “Het systeem breekt de benen van degene voor wie ze er eigenlijk is, om ervoor te zorgen dat je niet weg kunt”.

Luister naar het vlammend betoog van Sven Hulleman die de oplossingen ziet in minder overheid, decentraal organiseren, stoppen met stemmen, stoppen met kopen bij webwinkels als Amazon en door zelf verantwoordelijkheid te nemen nu het nog kan.

De twee eerdere podcasts zijn te bekijken door te klikken op onderstaande links.

Europa in oorlogsmist #2: De prijs op uw hoofd

Europa in oorlogsmist #1: Infinite cash, infinite debt

ShutR

18 REACTIES

 1. Ja 80% van de mensheid blijkt te dom om te poepen, zag net een lange rij mensen voor de AH op 5 meter afstand van elkaar wachten tot ze alsjeblieft de winkel in mogen. Ruimte zat dus ik loop er doorheen, gingen ze allemaal een stap achteruit. Centrum is uitgestorven (dit is Vlaardingen bij Rotterdam) als je wilt pinnen (omdat het zomaar kan zijn dat de banken dicht gaan dus ietwat cash is nooit weg) moet je naar binnen want de buitenautomaten zijn i.v.m. veiligheid (plofkraken) allemaal weg of dichtgetimmerd, komt ze wel goed uit natuurlijk tegen de strijd om contant geld. Zag ook veel meer politie door mijn wijk rijden en dat is anders nooit, een van die agenten kon ik nog van vroeger dat was een buurjongetje, dus ik vroeg waarom zoveel controle? Dat is dus inderdaad om te controleren of mensen niet samenscholen of te dicht bij elkaar lopen zei hij. maar we geven nog niet zomaar boetes. Ja het is een heel rare gewaarwording, we weten dat mensen een slavengen hebben en erg volgzaam zijn maar dat ze zichzelf zo op laten sluiten en bang laten maken is echt het zoveelste bewijs dat we op een “prison” planet wonen.

  • *** we weten dat mensen een slavengen hebben en erg volgzaam zijn ***
   Helemaal mee eens. Dit is iets dat libertariers soms vergeten. We moeten beseffen dat de meeste mensen een genetische codering hebben die de mensheid tegenhoudt om verdere progressie te boeken. Het “slavengen” zoals jij dat noemt, is een van de werkelijke oorzaken waardoor de eerste en tweede wereldoorlog konden plaats vinden. Waardoor men luisterde naar monarchen en volksmenners en politici. Deze personen weten precies de zwakke plekken te vinden en buiten die uit. Ze maken ons bang (global warming, corona, zure regen, Iran, islam, etc). En dan kunnen ze heersen. Angst triggert het “slavengen”.

  • Inderdaad jhon, de narcisten en sociopaten grijpen hun kans, dit gaat de verkeerde kant op, dit wordt steeds erger en het is de opzet om veel mensen uit te roeien let maar op.

 2. MANN TÖTET KINDER (2, 6, 8), EHEFRAU – UND DANN SICH SELBST

  https://www.bild.de/regional/ruhrgebiet/ruhrgebiet-aktuell/dortmund-vater-bringt-ehefrau-und-drei-kinder-um-dann-sich-selbst-69804208.bild.html

  Man doodt kinderen, vrouw en zichzelf

  Auch Tchibo will Mieten kürzen

  https://www.bild.de/regional/hamburg/hamburg-aktuell/briefe-an-vermieter-auch-tchibo-will-mieten-kuerzen-69806042.bild.html

  Ook Tschibo wil korten op de huur

  Nackter wirft Geldscheine vom Balkon – INSGESAMT 27 000 EURO!

  https://www.bild.de/regional/nuernberg/nuernberg-news/fuerth-nackter-wirft-geldscheine-vom-balkon-69804130.bild.html

  Naakte man werpt 27.000 euro van balkon

 3. Schnäppchen-Markt TEDi will mir die Miete nicht zahlen

  https://www.bild.de/bild-plus/regional/saarland/saarland-news/saarlouis-schnaeppchen-markt-tedi-will-mir-die-miete-nicht-zahlen-69805668,view=conversionToLogin.bild.html

  Koopjesmarkt Tedi wil de huur niet betalen

  WIRTSCHAFTSMINISTER ALTMAIER SPRICHT KLARTEXT

  „Wir müssen mit tiefen Einschnitten rechnen“

  https://www.bild.de/geld/wirtschaft/wirtschaft/coronavirus-und-die-folgen-altmaier-wir-muessen-mit-tiefen-einschnitten-rechnen-69801338.bild.html

  Minister van economische zaken: ‘we moeten met grote ingrepen rekening houden’

  • En dan deze,
   “Voor een plenaire vergadering moeten zich nu nog een meerderheid van de Kamerleden (38) fysiek melden, een zogeheten quorum. Bruijn wil van het hoogste adviesorgaan weten of zo’n quorum ook digitaal kan. „Stel dat we straks een lockdown krijgen, dan willen we nog wel besluiten kunnen nemen”, zegt Bruijn. „Het parlementaire werk moet altijd doorgaan.”
   De senaatsvoorzitter benadrukt dat hij het advies bij de Raad van State heeft gevraagd op verzoek van Kamerleden en om voorbereid te zijn op een situatie dat er niet meer fysiek kan worden vergaderd.”
   Dus dat was altijd al de bedoeling, verplicht binnen blijven, op de Filipijnen wordt je doodgeschoten als je niet binnen blijft, ik verwacht die dingen hier ook nog wel. Allemaal om niks,

   • En deze,
    Mediabedrijf Talpa Network van John de Mol neemt persbureau ANP over. Het bedrijf neemt alle aandelen over van Vereniging Veronica.
    De ondernemingsraad en redactieraad van ANP zouden volledig achter de overname staan, meldt Talpa woensdag. Vereniging Veronica was sinds 2010 eigenaar van het persbureau.
    De Mol ziet in ANP een grote betekenis voor alle Nederlandse mediabedrijven. “Zoals bekend wil Talpa Network uitgroeien tot een groot en modern crossmediabedrijf op de Nederlandse markt”, stelt hij. “Met de acquisitie van het ANP voegen we daar onafhankelijk en betrouwbaar nieuws aan toe. Daar ben ik erg blij mee.”
    Dan weten jullie wel dat er geen enkele waarheid naar buiten zal komen, het was al niet veel natuurlijk. Vroeger, “Radio nieuwsdienst verzorgd door het ANP” toen had het nog standing, nu is het de Dik voormekaar show.

   • @Willem
    Ik kon vroeger wel lachen om de Dik Voormekaar Show, i.t.t. deze schertsvertoning. Misschien Ome Joop maar eens langs sturen.

 4. Jammer dat Nederland niet voor een complete vergrendeling gaat, de lafaards.

  En vele zoete schaapjes daarom het probleem overheid vs slaaf niet echt aan den lijve ondervinden en de aanstaande totalitaire staat niet willen zien aankomen. Heel jammer, had graag gezien hoe heel slap neukend Nederland op slot was gegaan. Corona my ass. Corona wat nog nepper is dan een griep met een aantal overleden ouderen en longpatiënten die volgens de krabbels op de statistieken alleen maar corona kunnen hebben gehad.

  Hier de Spain in pain for the EU glory vergrendeling en die hakt er stevig in. Soldaten die de boodschappentassen controleren of men toevallig minder dan dertig euro heeft ingeslagen of zich in de supermarkt wel aan de regels houdt en voertuigen en personen op straat controleert, kijk dat noem ik een vergrendeling en het optreden tegen de heetgedraaide corona religie.

  Arrogant en betweterig Nederland op slot, wat mij betreft, en niet een halfslachtig beleid. Aanpakken die kaaskoppen tot aan de vrije sportende jongens op het strand. Stuur het leger erop af. Zo krijg je één gezamenlijke fascistische EU zonder masker wat de schijn op houdt dat we nog vrij zijn.

 5. IIS ,Neen verdeeld heid moet er blijven nederland niet, en der rest wel ,dus het leed is al geschiet mijn jonkvrouwe( dus effe een dingetje om over na te denken ) benzine en bommen en granaten mijn lief jonkvrouwe .VOLGENS MIJ HEB JE HET GOEDE EPISTIL NIET GOED GENOEG GELEZEN DOE NOG MAAR EEN KEER MAAR DAN IETS LANGZAMER .

 6. Na 9 11 NOG MEER VRIJHEID WEGGEVEN? Dit is maar een vies vuil voorproefje ,voor iedereen ! niet voor niets staan er 90 landen opslot! in INDIA doet de regering ook mee met deze waanzin terwijl,daar alle ziektes heersen ,met al die proefinentingen jawel Proef rotzooi ,waar ze ook z,g mensen Veel mensen mee genezen .DIE MENSEN ZIJN ALLEMAAL OP DE VLUCHT,WANT NIEMAND MAG MEER ZIJN CENTJES VERDIENEN door een virus? KOEKKOEK Hier in het westen duurt het wat langer ,maar let op! straks staan we te bedelen bij BOER en VISERIJ .die nederland zo niet meer graag wil hebben ,om land op te kopen voor een knikker MENSEN ,DIT KAN NIET DOORGAAN ! MORGEN ALLE WINKELS WEER OPENEN . DE BANKEN KOPEN ALLES OP

Comments are closed.