Ik heb het deze keer niet over viagra. Maar over cognitieve bias, confirmation bias en sociale druk. En hoe er een ingebakken drang zit in de mensheid om zich tijdens een crisis achter een leider te scharen. Naast divide et impera, verdeel en heers, is er ook zoiets als heersen door gebruik te maken van een dreiging, van een crisis.

Met dank aan inzender M.

5 REACTIES

  1. Hmm.
    Gelieve deze inzender genaamd “M.” niet te verwarren met “.M”
    (“M die achter zijn punt staat”)

  2. Over blauwe pillen gesproken, door ernstige misdragingen van de door ons bekende jongeren van niet westerse afkomst wil men in Leidschendam-Voorburg een avondklok instellen, dat geldt dan voor iedereen. Dus in plaats van dat tuig (want dat is het) op te pakken en in bijvoorbeeld her-opvoedingskampen te zetten moet iedereen die daar woont vanaf 10 uur s’avonds binnenblijven. Dit zijn uiteraard allemaal zaken die een bepaalde kant op gaan, dat kan zomaar een landelijk beleid worden en dan wordt het om 8 uur de avondklok, komt het bekend voor? Het ergste is dat veel mensen het er mee eens zijn, mensen laten zich ook om deze reden graag opsluiten, hoe moet je dit aanpakken? https://www.omroepwest.nl/nieuws/4046448/CDA-wil-avondklok-in-onrustige-wijken-in-Leidschendam-Genoeg-is-genoeg

  3. probleem..reactie..oplossing, het nieuwe normaal. ipv zelfstandig en onafhankelijk in vrijheid je leven leiden steeds weer op het zelfde uitkomen, kom uit die programmering en ontdek UW zelf. Maar het gebruik maken van elkaar om..zoals iemand die hier vroeger hele mooie betogen schreeft maar door dat het probleem, reactie oplossing is weg gejorist..het makkelijk hebben virus overheerst..zelf doen, zelf denken, zelf regeren!

Comments are closed.